torstai 27. marraskuuta 2008

Thaimaan levottomuudet

Täällä tilanne elää. Omasta näkökulmasta ja ulkopuolisena tehtyjen havaintojen mukaan meno jatkuu arjessa ja turistien juhlassa samanlaisena. Pinnan alla varmasti kuohuu, mutta toivottavasti meno ei ylly liikaa.. :S Mumbaissa on kuumemmat paikat. Mihinkään paniikkimielialoihin ei kai ole aihetta, mutta luulenpa, että asia kannattaa pitää silti mielessä. Jaahans. Jatketaas ihmettelyy..

Ulkoasiainministeriö ei ole julkaissut uutta tiedotetta eilisen, täälläkin olevan merkinnän jälkeen. Ylläriylläri! Miksei tieto kulje vaikka oltas 3cm päässä? :D

Alla lainaus Yle.fi nettisivuston ulkomaan uutisista.

Thaimaa julisti poikkeustilan vallatuille lentokentille Julkaistu 27.11.2008, klo 11.27 (päivitetty 27.11.2008, klo 13.41)

Thaimaan pääministeri Somchai on julistanut poikkeustilan kahdelle mielenosoittajien valtaamalle Bangkokin lentoasemalle. Asiasta kertoi hallituksen hätäistunnon jälleen uutistoimisto Reutersille maan apulaismaatalousministeri.

Thaimaan hallitus joutui pitämään hätäistunnon pääkaupunki Bangkokin asemesta Chiang Maissa, joka sijaitsee lähes 600 kilometriä pohjoisemmassa. Hallituksen tiedottajan mukaan istunnossa harkittiin myös poikkeustilan julistamista maahan.

Pääministeri reagoi vallankaappaushuhuihin

Thaimaan pääministeri Somchai Wongsawat kehottaa maan armeijan sotilaita pysyttelemään kasarmeilla. Pääkaupungissa Bangkokissa liikkuu huhuja, että armeija olisi valmiudessa sotilasvallankaappaukseen.

Hallituksen tiedottaja on kumonnut huhut, joiden mukaan pääministeri aikoisi erottaa asevoimien komentajan Anupong Paochindan. Kenraali Anupong vaati keskiviikkona hallitusta hajottamaan parlamentin ja pitämään ennenaikaiset vaalit. Somchai on torjunut Anupongin vaatimuksen.

Thaimaassa on tehty 76 vuoden aikana 18 vallankaappausta tai kaappausyritystä. Viimeksi sotilaat kaappasivat vallan kaksi vuotta sitten.

Bangkokissa on suljettu jo toinen lentokenttä

Mielenosoittajien saarto on sulkenut jo toisen lentokentän Bangkokissa. Oppositio on ilmoittanut, ettei se aio lopettaa saartoja ennen kuin pääministeri Somchai Wongsawat on eronnut. Mielenosoittajat väittävät, että Somchai on maanpaossa olevan entisen pääministerin Thaksin Shinawatran sätkynukke. Epäily saa pontta siitä, että Somchai on Thaksinin lanko.

Thaimaassa on tarkoitus pitää joulukuussa ASEANin, eli Kaakkois-Aasian maiden järjestön huippukokous. Nyt muut jäsenmaat kyselevät, pystyykö Thaimaa isännöimään kokousta sekavassa tilanteessa. Thaimaan ulkoministeri on myöntänyt, että hallitus harkitsee huippukokouksen lykkäämistä.

AP, AFP














Huom! Tekstien kommentointi mahdollista klikkaamalla tekstin lopussa olevaa "X kommenttia" kohtaa! Kaikki raflaafa - tai vähemmän, kommaus, mielipiteet, omat jutut ym. tervetullutta. Olkaa hyvät! Interaktiivista sisällöntuotantoa tai jotain.. ;-)

keskiviikko 26. marraskuuta 2008

Thaimaan levottomuudet - Bangkok, lentokenttä

Bangkokissa mielenosoittajat vallanneet lentokentän ja koko kenttä suljettu lähteviltä ja saapuvilta lennoilta!

Yläpuolella linkki, yle.fi uutissivustolle, aiheen ulkomaan uutisiin.

Myös ulkoasiainministeriö julkaissut matkustustiedotteen joka aimpana.

Tällä hetkellä reportterina :D sijainti taas täällä Bangkokissa, Khao San Roadilla. Tilanne kansainvälisellä Suvanibrhumin kentällä on herkkä ja koko kentällä oleilee tuhansia matkustajia jumissa, joukossa myös Suomalaisia. Suomen uutisoinnin ja nytkin studiossani :) pyörivien uutiskanavien mukaan ulkomaalaiset on saatu evakuitua kaupunkiin takaisin ja mm. Finnair on järjestänyt matkustajilleen tilapäismajoituksen. Joukossa ei ole ketään tuttuja ainakaan.

Itse vältimme vahingossa lentokentälle menon, tietämättä, että se on suljettu. Ensin oli tarkoitus kiertää kentän liikennekautta ja oleilla siellä muutama kymmenen tuntia jatkokyytiä odotellen, tullessamme Koh Changilta (tästäkin muuten tulossa päräyttävää videomateriaali ja tekstiä reissusta, edellisen blogimerkinnän jälkeen! - Niin varmaan :)

Tilanne ei olennaisesti tunnu tällä tasalla ainakaan. Khao San Roadilla arkinen elämä ja juhlintaa jatkuu jä näkyy kuten tähänkin asti. Lievää levottomuutta tuntuu ilmassa turistien keskuudessa ja tietysti siten, että lähtevät lennot ei onnistu ja täältäkin lähtee päivittäin suoraan kentälle, suomeen ja muualle mailmaan paljon reissareita.

Tapasin majoituksen aulassa pari Suomalaista, jotka kertoivat olleensa menossa Mumbaille Bangkokista, mutta eivät nyt päässet lähtemään eilen eikä tänään. Heillä ei ainakaan tuntunu olevan suurta sressiä asiasta, eikä kiirettä :) No eipä itelläkään, no ei tarkotus lähteekkään lentäen vielä mihinkään.

Kuulema tilanne ei ole radikaalinen keskustankaan alueella, paitsi, että kaduilla näkyy mielenosoittajia keltaisessa varustuksessa. Paikallisilta sekä täällä asuvilta Suomalaisilta kuultujen spekulaatioiden mukaan mielenosoituksien ja levottomuuksien todelliset syyt ovat jotain muutakun mitä julkisuudessa on esitetty. Mutta näin se varmasti usein on tälläsissä kannanotoissa ja totuuksissa - totuuksissa, jotka kuitenkin ovat henkilökohtaisia mutta paljon isompia kokonaisuuksia. Tuskin niitä taas voit tajuta ulkopuolinen.. Näitä spekulaatioita ei kuulema saa vielä julkaista, koska vastustava mielipiteen julkaisu voi johtaa monkeyhouseen. Katsotaan.. Kirjoittelen tänne aiheesta ja autenttisia kokemuksia lisää ja koitan seurailla aktiivisesti.. :)




Ulkoasiainministeriön tänään 26.11.08 julkaisema matkustustiedote http://formin.finland.fi nettisivustolta:


Thaimaa: matkustustiedote

Thaimaa: Suvarnabhumin lentokenttä Bangkokissa suljettu. Mielenosoitukset jatkuvat.Terrorismiuhka. Levottomuudet jatkuvat myös eteläisimmissä provinsseissa.

Suomen suurlähetystö
Bangkok

Suvarnabhumin lentokenttä Bangkokissa suljettiin tiistaina 25. marraskuuta noin kello 21 paikallista aikaa. Matkailijoita kehotetaan seuraamaan tilanteen kehitystä ja noudattamaan viranomaisten ja matkanjärjestäjien ohjeita.

Thaimaan sisäpoliittisen tilanteen johdosta matkailijoita kehotetaan seuraamaan uutisia ja noudattamaan paikallisten viranomaisten ohjeita sekä välttämään alueita, joilla mielenosoituksia esiintyy.

Terrorismiuhan vuoksi Thaimaahan matkustavia kehotetaan noudattamaan varovaisuutta erityisesti paikoissa, joissa on suuria ihmisjoukkoja. Varovaisuutta tulee noudattaa myös länsimaisten suosimissa turistikohteissa.

Poikkeustila Pattanin, Yalan ja Narathiwatin maakunnissa Etelä-Thaimaassa on ollut voimassa vuodesta 2004 siellä jatkuneiden vakavien levottomuuksien vuoksi. Väkivaltaisuudet ovat levinneet myös Songkhlan maakuntaan, josta osa on poikkeustilan piirissä. Matkustamista Pattanin, Yalan, Narathiwatin ja Songkhlan maakuntiin tai kulkua näiden kautta ei suositella.

Rikollisuus

Turisteihin kohdistuneet rikokset, erityisesti varkaudet, ovat lisääntyneet kaikkialla Thaimaassa. Passit ja arvoesineet tulisi säilyttää tallelokeroissa eikä hotellihuoneissa. Passeista on hyvä olla myös eri paikassa säilytettävä kopio.

Rikosten määrä on lisääntynyt voimakkaasti Koh Samuin ja Koh Phangin saarilla turismin kasvun myötä. Erityistä varovaisuutta tulee noudattaa Täydenkuun juhlissa ja muissa vastaavissa tapahtumissa. Tuntemattomien kaupittelemia juomia ja ruokia ei tule nauttia.

Huumausainerikosten rangaistukset Thaimaassa ovat erittäin pitkiä ja voivat johtaa kuolemantuomioon.

Laittomasta maassaolosta voi seurata pidätys ja karkotustuomio, josta aiheutuvat kustannukset on karkotettavan itse maksettava. Viisumin ylitysmaksu on THB 500/pv. Karkotusprosessi saattaa olla pitkä ja olot Thaimaan karkotuskeskuksessa ovat hyvin alkeelliset.

Liikenne

Liikenne on vasemmanpuoleinen ja liikennekulttuuri erilainen kuin Suomessa. Liikenteessä tulee noudattaa äärimmäistä varovaisuutta ja huolellisuutta. Lukuisia turisteja menehtyy vuosittain liikenneonnettomuuksissa, erityisesti moottoripyöräonnettomuuksissa, eri puolella Thaimaata.

Saarilla teiden kunto on huono erityisesti sadekautena. Muun muassa Koh Samuin tiet ovat kapeita eikä niiden varsilla ole varoitus- ja osoiteviittoja. Tien päällysteissä on aukkoja, joita on vaikea havaita sateella ja pimeällä.

Moottoripyörää tai mopoa vuokrattaessa on muistettava, että ajoneuvot ovat harvoin vakuutettuja. Vuokraaja on vastuussa kaikesta ajoneuvolle aiheutuneesta vahingosta. Passia ei ole suositeltavaa jättää pantiksi ajoneuvoa vuokrattaessa. Liikenneonnettomuudet, joissa toisena osapuolena on ulkomaalainen, katsotaan lähes poikkeuksetta ulkomaalaisen aiheuttamiksi. Vahingonkorvausvaatimukset onnettomuuksissa ovat usein suuria.

Luonnonolot

Phuketissa ja muuallakin Thaimaassa Andamaanien meren puolella meressä on voimakkaita virtauksia erityisesti monsuunien aikana, toukokuusta lokakuuhun. Thaimaan merialueilla esiintyy meduusoja, joiden pistot voivat olla erittäin vaarallisia ja välitöntä lääkärihoitoa vaativia.

Osassa Thaimaata esiintyy maanjäristyksiä. Alueella tapahtuvat merenalaiset maanjäristykset voivat aiheuttaa hyökyaaltoja. Matkustajia kehotetaan noudattamaan paikallisten viranomaisten ohjeita vaaratilanteessa ja tutustumaan ennalta evakuointireitteihin hotellista tai muusta majoituspaikasta sekä seuraamaan matkanjärjestäjän asiaa koskevia tiedotteita.

Terveydenhoito

Matkavakuutuksen ottaminen Thaimaahan matkustettaessa on välttämätöntä. Yksityissairaalat eivät ota edes vakavasti loukkaantuneita tai sairastuneita hoidettavaksi ilman etukäteismaksua tai kattavaa vakuutusta. Onnettomuuden sattuessa tulee ottaa yhteys vakuutusyhtiöön. Hoitoa ei usein aloiteta ennen vakuutusyhtiön varmistusta tai etukäteismaksua.

Denguekuume on Thaimaassa samoin kuin useissa muissakin Aasian maissa endeeminen. Tautia levittävät hyttyset pistävät päiväsaikaan päinvastoin kuin malariaa levittävät hyttyset, jotka ovat aktiivisia öisin. Thaimaan terveysministeriön mukaan denguetartuntahuippuvuosia on vuoden, parin välein. Tartuntahuippu ajoittuu sadekauteen, joka alkaa Thaimaassa toukokuussa ja kestää lokakuuhun.

Hyttysten levittämiltä trooppisilta sairauksilta (erityisesti denguekuume, malaria) välttyäkseen on syytä pyrkiä suojaamaan itsensä hyttysten pistoilta käyttämällä vaaleita pitkähihaisia ja -lahkeisia vaatteita ja hyttyskarkotteita. Taudin oireiden ilmaantuessa on syytä hakeutua jo alkuvaiheessa hoitoon.

Thaimaassa esiintyy myös lintuinfluenssaa. Taudin saaneet henkilöt ovat olleet läheisessä kosketuksessa siipikarjan kanssa.

Lisätietoja terveydenhoidosta ja rokotteista löytyy Kansanterveyslaitoksen ja WHO:n verkkosivuilta.

UNAIDS:n mukaan Thaimassa on yli miljoona HIV-tartuntaa.

Hyvä tietää

Monissa virallisissakin turistikohteissa, kuten luonnonpuistoissa ja eri nähtävyyksissä ulkomaisilta matkailijoilta vaaditaan jopa yli kymmenkertainen pääsymaksu thaimaalaisiin verrattuna.

Ulkomaalaisen passin tulee olla voimassa koko Thaimaan matkan ajan ja vähintään kuusi kuukautta Thaimaahan saapumisesta lukien. Suomen passilla matkustavat turistit saavat oleskella Thaimaassa 30 päivää ilman viisumia. Maahan saavuttaessa passiin leimataan saapumisleima, jossa myös mainitaan, kuinka pitkään Thaimaassa saa oleskella. Pidempiaikaista tai muuta kuin turismia varten tarkoitettua oleskelua varten tarvitaan asianmukainen viisumi, ja passin on oltava voimassa vähintään kuusi kuukautta eteenpäin. Lisätietoja saa Thaimaan ulkoministeriön verkkosivuilta.

Thaimaan suurlähetystön osoite Helsingissä on Royal Thai Embassy, Eteläesplanadi 22 C, 00130 Helsinki, puhelin nro +358 9 612 26410, faksi nro +358 9 6122 6466, verkkosivut: www.thaiembassy.fi. Kunniakonsulaatin puhelinnumero Helsingissä on +358 9 603 585.

Suurlähetystön konsulipäivystyspuhelinnumero virka-ajan jälkeen on +66 81 824 9158.

Puhelinnumero on tarkoitettu yhteydenottoihin hätätilanteessa virka-ajan ulkopuolella, pyhäpäivinä, lauantaisin ja sunnuntaisin. Päivystyspuhelinnumero ei ole viisumitiedusteluja varten, vaan viisumiasioissa tulee ottaa yhteys suurlähetystöön virka-aikana (viisumipuhelintiedustelut ma-to klo 13-15, puhelin nro +66 2 250









Huom! Tekstien kommentointi mahdollista klikkaamalla tekstin lopussa olevaa "X kommenttia" kohtaa! Kaikki raflaafa - tai vähemmän, kommaus, mielipiteet, omat jutut ym. tervetullutta. Olkaa hyvät! Interaktiivista sisällöntuotantoa tai jotain.. ;-)

lauantai 15. marraskuuta 2008

Thaimaa, Bangkok, Prinsessa Galyan

Moiiiii... Rikotaanpa blogihiljaisuus nyt jotenkin lisäämällä tällänen paikallinen uutinen tänne.

Alla lainaus Yle.fi nettisivujen ulkomaanuutisista

Bangkokin kadut täyttyivät prinsessaa surevista thaimaalaisista
Julkaistu 15.11.2008, klo 14.18 (päivitetty 15.11.2008, klo 15.09)

Thaimaan pääkaupungissa Bangkokissa yli satatuhatta ihmistä on seurannut kuninkaan sisaren hautajaissaattoa. Kahden tuhannen sotilaan joukko veti prinsessa Galyanin maallisia jäännöksiä juhlavissa vaunuissa kaupungin halki. Kansalaiset olivat pukeutuneet surusaattoa varten mustiin vaatteisiin.

Prinsessa kuoli tammikuussa syöpään 84-vuotiaana. Kuusi päivää kestävät hautajaisseremoniat jatkuvat Suomen aikaa lauantai-iltana, jolloin kuningas Bhumipol sytyttää sisarensa 40 metriä korkean hautarovion liekkeihin.

Näyttävien hautajaismenojen on arvioitu vahvistavan monarkian merkitystä Thaimaassa. Maan politiikka on ollut sekasorron vallassa kuukausia ja mielenosoituksissa on kuollut useita ihmisiä. Protestiliike syyttää pääministeri Somchaita toissa vuonna syrjäytetyn pääministerin Thaksin Shinawatran politiikan jatkamisesta. Somchai on yrittänyt neuvotella demokratialiikkeen edustajien kanssa tuloksetta.

AFP, YLE Uutiset

maanantai 10. marraskuuta 2008

Thaimaan levottomuudet / Pääministeri Thaksin

Seurataanpa vielä tota Thaimaan poliittista tilannetta. Onhan se autenttinen aihe ollessani nyt täällä paikalla ihan vaan reportterin ominaisuudessa :-) Bangkokissa tai sen lähellä etelään päin ei oo näin omasta/turistin katukuvassa oo havaittavissa mitään vaaraan tunnetta tai suurta levottomuutta. Julkinen liikenne toimii ihan hyvin/huonosti, kuten muutenkin. Thaimaan ja Kambodzhan välistä yhteenottoa ja tilannetta koskevaa uutisointia en äsken äkkiseltään löytänyt tai ole havainnut tuon 15.10.08 julkaistun uutisen tiimoilta. Myöskään Ulkoasiainministeriö ei ole tähän reagoinut.

Nämä edelleenkin ovat omia kokemuksiani ja näkemyksiäni ja en mitenkään niitä pidä ainoana oikeana tms., sekä tarkoituksena ei ole loukata paikallisia totuuksia tai heidän kulttuuria tai elämäänsä. Että näin..


Alla lainaus Yle.fi nettisivuston ulkomaanuutisista, sekä uusin 5.11.08 Ulkoasiainministeriön formin.finland.fi nettisivuilla julkaisema matkustustiedote Thaimaaseen.

Thaimaan Thaksin lymyilee Kiinassa
Julkaistu 10.11.2008, klo 10.47

Britannian karkottama Thaimaan entinen pääministeri Thaksin Shinawatra on piileskellyt Kiinan pääkaupungissa.

Thaksin sanoi uutistoimisto Reutersille puhelimitse, että hän aikoo lähteä Pekingistä pian, mutta ei kertonut minne.

Korruptio-oikeudenkäyntejä pakoileva Thaksin on asunut elokuusta asti pääosin Lontoossa, mutta Britannia ilmoitti viime viikolla, että hänelle ei enää myönnetä viisumia.

Thaksin sytytti Thaimaan poliittisen kriisin

Thaksin kiisti Reutersille thaimaalaiset lehtitiedot, joiden mukaan hän olisi rakentamassa luksushuvilaa Pekingin lähelle.

Thaksin Shinawatra tuomittiin viime kuussa Thaimaassa poissaolevana kahdeksi vuodeksi vankilaan valta-aseman väärinkäytöstä pääministerikaudellaan. Thaksin syrjäytettiin sotilasvallankaappauksessa vuonna 2006, mutta häntä tukeva puolue palasi valtaan viime vuoden parlamenttivaaleissa.

Thaimaan poliittinen elämä on käytännössä lamassa Thaksinin kannattajien ja vastustajien kiistelyn takia.

Reuters



Matkustustiedotteet, 5.11.2008

Thaimaa: matkustustiedote

Thaimaa: Mielenosoitukset jatkuvat Bangkokissa. Terrorismiuhka. Levottomuudet jatkuvat myös eteläisimmissä provinsseissa.

Suomen suurlähetystö
Bangkok

Thaimaan sisäpoliittisen tilanteen johdosta matkailijoita kehotetaan seuraamaan uutisia ja noudattamaan paikallisten viranomaisten ohjeita sekä välttämään alueita, joilla mielenosoituksia esiintyy.

Terrorismiuhan vuoksi Thaimaahan matkustavia kehotetaan noudattamaan varovaisuutta erityisesti paikoissa, joissa on suuria ihmisjoukkoja. Varovaisuutta tulee noudattaa myös länsimaisten suosimissa turistikohteissa.

Poikkeustila Pattanin, Yalan ja Narathiwatin maakunnissa Etelä-Thaimaassa on ollut voimassa vuodesta 2004 siellä jatkuneiden vakavien levottomuuksien vuoksi. Väkivaltaisuudet ovat levinneet myös Songkhlan maakuntaan, josta osa on poikkeustilan piirissä. Matkustamista Pattanin, Yalan, Narathiwatin ja Songkhlan maakuntiin tai kulkua näiden kautta ei suositella.

Rikollisuus

Turisteihin kohdistuneet rikokset, erityisesti varkaudet, ovat lisääntyneet kaikkialla Thaimaassa. Passit ja arvoesineet tulisi säilyttää tallelokeroissa eikä hotellihuoneissa. Passeista on hyvä olla myös eri paikassa säilytettävä kopio.

Rikosten määrä on lisääntynyt voimakkaasti Koh Samuin ja Koh Phangin saarilla turismin kasvun myötä. Erityistä varovaisuutta tulee noudattaa Täydenkuun juhlissa ja muissa vastaavissa tapahtumissa. Tuntemattomien kaupittelemia juomia ja ruokia ei tule nauttia.

Huumausainerikosten rangaistukset Thaimaassa ovat erittäin pitkiä ja voivat johtaa kuolemantuomioon.

Laittomasta maassaolosta voi seurata pidätys ja karkotustuomio, josta aiheutuvat kustannukset on karkotettavan itse maksettava. Viisumin ylitysmaksu on THB 500/pv. Karkotusprosessi saattaa olla pitkä ja olot Thaimaan karkotuskeskuksessa ovat hyvin alkeelliset.

Liikenne

Liikenne on vasemmanpuoleinen ja liikennekulttuuri erilainen kuin Suomessa. Liikenteessä tulee noudattaa äärimmäistä varovaisuutta ja huolellisuutta. Lukuisia turisteja menehtyy vuosittain liikenneonnettomuuksissa, erityisesti moottoripyöräonnettomuuksissa, eri puolella Thaimaata.

Saarilla teiden kunto on huono erityisesti sadekautena. Muun muassa Koh Samuin tiet ovat kapeita eikä niiden varsilla ole varoitus- ja osoiteviittoja. Tien päällysteissä on aukkoja, joita on vaikea havaita sateella ja pimeällä.

Moottoripyörää tai mopoa vuokrattaessa on muistettava, että ajoneuvot ovat harvoin vakuutettuja. Vuokraaja on vastuussa kaikesta ajoneuvolle aiheutuneesta vahingosta. Passia ei ole suositeltavaa jättää pantiksi ajoneuvoa vuokrattaessa. Liikenneonnettomuudet, joissa toisena osapuolena on ulkomaalainen, katsotaan lähes poikkeuksetta ulkomaalaisen aiheuttamiksi. Vahingonkorvausvaatimukset onnettomuuksissa ovat usein suuria.

Luonnonolot

Phuketissa ja muuallakin Thaimaassa Andamaanien meren puolella meressä on voimakkaita virtauksia erityisesti monsuunien aikana, toukokuusta lokakuuhun. Thaimaan merialueilla esiintyy meduusoja, joiden pistot voivat olla erittäin vaarallisia ja välitöntä lääkärihoitoa vaativia.

Osassa Thaimaata esiintyy maanjäristyksiä. Alueella tapahtuvat merenalaiset maanjäristykset voivat aiheuttaa hyökyaaltoja. Matkustajia kehotetaan noudattamaan paikallisten viranomaisten ohjeita vaaratilanteessa ja tutustumaan ennalta evakuointireitteihin hotellista tai muusta majoituspaikasta sekä seuraamaan matkanjärjestäjän asiaa koskevia tiedotteita.

Terveydenhoito

Matkavakuutuksen ottaminen Thaimaahan matkustettaessa on välttämätöntä. Yksityissairaalat eivät ota edes vakavasti loukkaantuneita tai sairastuneita hoidettavaksi ilman etukäteismaksua tai kattavaa vakuutusta. Onnettomuuden sattuessa tulee ottaa yhteys vakuutusyhtiöön. Hoitoa ei usein aloiteta ennen vakuutusyhtiön varmistusta tai etukäteismaksua.

Denguekuume on Thaimaassa samoin kuin useissa muissakin Aasian maissa endeeminen. Tautia levittävät hyttyset pistävät päiväsaikaan päinvastoin kuin malariaa levittävät hyttyset, jotka ovat aktiivisia öisin. Thaimaan terveysministeriön mukaan denguetartuntahuippuvuosia on vuoden, parin välein. Tartuntahuippu ajoittuu sadekauteen, joka alkaa Thaimaassa toukokuussa ja kestää lokakuuhun.

Hyttysten levittämiltä trooppisilta sairauksilta (erityisesti denguekuume, malaria) välttyäkseen on syytä pyrkiä suojaamaan itsensä hyttysten pistoilta käyttämällä vaaleita pitkähihaisia ja -lahkeisia vaatteita ja hyttyskarkotteita. Taudin oireiden ilmaantuessa on syytä hakeutua jo alkuvaiheessa hoitoon.

Thaimaassa esiintyy myös lintuinfluenssaa. Taudin saaneet henkilöt ovat olleet läheisessä kosketuksessa siipikarjan kanssa.

Lisätietoja terveydenhoidosta ja rokotteista löytyy Kansanterveyslaitoksen ja WHO:n verkkosivuilta.

UNAIDS:n mukaan Thaimassa on yli miljoona HIV-tartuntaa.

Hyvä tietää

Monissa virallisissakin turistikohteissa, kuten luonnonpuistoissa ja eri nähtävyyksissä ulkomaisilta matkailijoilta vaaditaan jopa yli kymmenkertainen pääsymaksu thaimaalaisiin verrattuna.

Ulkomaalaisen passin tulee olla voimassa koko Thaimaan matkan ajan ja vähintään kuusi kuukautta Thaimaahan saapumisesta lukien. Suomen passilla matkustavat turistit saavat oleskella Thaimaassa 30 päivää ilman viisumia. Maahan saavuttaessa passiin leimataan saapumisleima, jossa myös mainitaan, kuinka pitkään Thaimaassa saa oleskella. Pidempiaikaista tai muuta kuin turismia varten tarkoitettua oleskelua varten tarvitaan asianmukainen viisumi, ja passin on oltava voimassa vähintään kuusi kuukautta eteenpäin. Lisätietoja saa Thaimaan ulkoministeriön verkkosivuilta.

Thaimaan suurlähetystön osoite Helsingissä on Royal Thai Embassy, Eteläesplanadi 22 C, 00130 Helsinki, puhelin nro +358 9 612 26410, faksi nro +358 9 6122 6466, verkkosivut: www.thaiembassy.fi. Kunniakonsulaatin puhelinnumero Helsingissä on +358 9 603 585.

Suurlähetystön konsulipäivystyspuhelinnumero virka-ajan jälkeen on +66 81 824 9158.

Puhelinnumero on tarkoitettu yhteydenottoihin hätätilanteessa virka-ajan ulkopuolella, pyhäpäivinä, lauantaisin ja sunnuntaisin. Päivystyspuhelinnumero ei ole viisumitiedusteluja varten, vaan viisumiasioissa tulee ottaa yhteys suurlähetystöön virka-aikana (viisumipuhelintiedustelut ma-to klo 13-15, puhelin nro +66 2 250 8801).









Huom! Tekstien kommentointi mahdollista klikkaamalla tekstin lopussa olevaa "X kommenttia" kohtaa! Kaikki raflaafa - tai vähemmän, kommaus, mielipiteet, omat jutut ym. tervetullutta. Olkaa hyvät! Interaktiivista sisällöntuotantoa tai jotain.. ;-)

perjantai 7. marraskuuta 2008

Chock Dii, Hyvä onni (Matkis 3)

Moiiiiiii... Tai jotain. Terkkuja tai jotain täältä jostain! Loceissoni edelleen täällä Khaosan Roadilla. Takana vajaa pariviikkoo iiiiiihana ja kivaa ja ei niin kivaa reissuu ja eessä paljon enemmän. Uskoakseni ensimmäistä edellisestä lauseesta. Hyvä niin. Tässä edellisen blogimerkinnän on vietetty mukavii Diin synttäri juhlii, reissailtu tuttavan ja uusien kavereitten luokse Mimburin kaupungin osaan (matka siis kesti taksilla ajaen noin tunnin ja muilla julkisilla yli kaks tuntii) BKK on iso kaupunki! ym. ja ihan oltu vaan, hengailtu ja ei nukuttu. No tänään on sit vaan oltu ja hengailtu ja nukuttu. Leffojen merkeissä. Ja ainiin synttäreillä käytiin kattomassa hienolla ja upella luxus ostarilla 3d-leffa Scar! Uusi kokemus toi 3d-movie... No joo. Nyt hiipii taas pieni pippeli otsaan. En tiiä miks, tai ehkä tiiän tai sit en tai sit se ei es hiivi. Varmaan jotain väsymystä tai jotain. Lähden varmaan ettimään jotain ruokaa tuolta metelin ja brittituristien keskeltä ja valmistautumaan huomiseen liikkeelle lähtöön etelään päin saarelle. Palaan astialle kun inspiraatio ja jaksaminen tämän suhteen palaa. Hiiiiiienojen ja upeitten tekstien, kuvien ymymym. merkeissä. Paljon on kerrottavaa. Täytyy vaan herkita niitten julkaisukelpoisuus ;P :-D No ei vaan, toivottavasti toi herätti kovasti kiinnostusta tulevia, sekä blogi, reissaamis, että elämä näkökulmasta olevia juttuja.

keskiviikko 29. lokakuuta 2008

Welcome to Thaiiiiiiiiland...

Noniiiiii.. Perillä tavoitteessa. Lentorumban jälkeen tultiin perille bangkokiin! Eka melkein yö tuli vietettyä jossain queshousessa lähellä lentokenttää. Spontaanin kyllästymisen ja kulttuurishokin kyllästämänä syntyi päätös, että vaihdetaan hotelliin keskellä yötä, koska eihän se nyt käy, että ei ole kaapeli-tv:tä ja ilmastointia! Näin tehtiin. Kyseisessä "etukäteen" valitussa hotellissa oli check-in aika klo 12. 6 tunnin aulassa odottelun ja pilkkimisen jälkeen kävimme toteamassa, että tää huone ei toimi. Hyvä! Nyt on keksittävä jotain! Tuttu ja turvallinen ratkaisu ja siirtyminen legendaariselle Khao san Roadille (travellerien ghetto:-) tuotti tulosta majoituksen metsästämisessä. Tästä huoneesta löytyi molemmat edellä mainitut.

Uni ja suihku 50 tunnin valvomisen jälkeen saa uusia arvoja! Ihanaa. Tohon kun sekottaa hyvän ruoan ja seuran, syntyy hyva fiilis! Nyt on semmoinen! Kävin tossa nauttimassa pari pulloa Singhaa (travellerien olut:) Tästä tähän. Palataan taas kun inspiraation suoni sykkii.. Nyt unta. Kiitti ja kuitti.

Oikean puolen blogi-linkissä lisää matskua ja kuvia.

tiistai 28. lokakuuta 2008

Hongkong (matkis 1:)

Moiiiii!! Kyllä tekniikka on ihmeellistä, mobiiliteknoligia vai mitä se oli. Tällä hetkellä paikka on Hongkongin lentokentällä ja ootellaan lähtöaulassa lennon CX703 lähtöä Bangkokiin klo 1755 (paikallista aikaa) Tänne saavuttiin tossa pari tuntii sitten Helsinki-Shanghai välisen 9 tuntisen lennon ja Bubongin kentällä odotun muutaman tunnin jälkeen. Tietenkin ennen sitä oli ooteltu 5 tuntii Helsinki-Vantaalla.. Mut seki meni kivasti! Kiire oottamaan, mutta check-init, turvatarkastukset lätinät meni kuin menikin hyvin ja ruumatavaratkin löyty! Perillä Bangkokissa ollaan kasin aikoihin sikälaistä aikaa. No mut hetkinen hei, ensin oltiin illassa ja sit oltiinki jo aamussa parin tunnin jälkeen ja hyvin koneessa nukuttejen minuuttien jälkeen ei enää vuorokausikaan oo selvillä. Kohta mennään taas taas taakse tai siis eteen. Aikamatkailua yli rajojen :-D (kuulostipa taas hienolta) No en tiiä. Väsytttttäää ja kuuppa on vähän jumissa.. Hmm!

No mut nyt poistun verkosta hetkeksi ja jatkan ajassa!

maanantai 27. lokakuuta 2008

LÄHTÖ!!

Reissuun lähtö on huomenna maanantaina!! Toiselle joku pieni on toiselle jotain niin suurta! Monen kuukauden työn tulos tai sen alkaminen on nyt lähellä sitten. Ilman mitään suurempaa dramatiikkaa mitä jo tää teksti yrittää henkiä, en yritä hakee. Tää vaan jo sinänsä on mulle monenvuoden haaveen täytymistä. Oikeestaan viime kuukaudet on ollu sitä monelta muultakin osin.. ;-)

Olo on väsynyt mutta onnellinen, tai no iha ok ainakin. Pientä sellasta kuumetta pinnassa. Saas nähdä..

Just nyt istuskelen tässä sohvalla ja kelailen, että kaikki on valmiina. Passi (X) Hammasharja (X) Jooo, eiköhän ne siin oo. Jotain jää kuitenkin tekemättä ja makasta. Täällä kotomaassakin on jotain velvotteita, tai mitä ne nyt on, jotka on vaatinu ja vaatii oman huomionsa ja ihmettelynsä. Taidanpa alkaa pakkailemaan. Täs on viel monta tuntii aikaa..

Huomenna (siis tänään) maanataina Klo 17.10 lähtee lento Helsinki-Vantaalta, kierrellen Shanghain ja Hongkongin kautta Bangkokiin. Matka kestää noin vuorokauden kahdella vaihdolla siis.. :S Noooooh, tuleepahan käytyy Kiinassakin :D Paluu lento 19.1.09. Viimeisiä hetkiä kauniissa, kylmässä ja sateisessa kotomaassa aika pitkään aikaan. Joulu menee poissa kotoa! Aika hassuu. Onhan joulu kuiteskin yks parhaimipia juhlia ja perhe sellasii kalenterivuodessa. Viime juhannuksen (joka ei tosiaakaan oo parhaimpii) vietin myös ei-suomessa, ja oli ehkä paras jussi tähän asti. Ei varmaan joulukaan siis huono.

Tää blogi vaikenee nyt, mutta ei iäksi. Palaan ehkä ensi viikolla, heti kun oon taas tietoverkkojen ulottuvissa (varmaan ihan pian) Eipä tässä suurempaa, mutta katsotaas.. JEEEMOIIII!








Huom! Tekstien kommentointi mahdollista klikkaamalla tekstin lopussa olevaa "X kommenttia" kohtaa! Kaikki raflaafa - tai vähemmän, kommaus, mielipiteet, omat jutut ym. tervetullutta. Olkaa hyvät! Interaktiivista sisällöntuotantoa tai jotain.. ;-)

keskiviikko 22. lokakuuta 2008

Blogin kirjoittamisesta

Morjesta vaan ja jotain. Viimepäivinä keskusteluissa on pari kertaa sivuttu aihetta blogin kirjottamisen motiiveista. :) Paino ei ole sanalla blogi. Tosiaan ihan jännää nyt lukee jälkikäteen noita ja miettiä niitä fiiliksiä ja ajatuksia ja jopa tunteen paloa noina hetkinä. Hyvässä ja pahassa. Aiheesta riippumatta tää on kivaa ja terapeuttista. Niinpä nyt aattelin kerrata tämän asian.

Tuntemattomasta syystä Vellun blogi on saanut paljon lukijoita ja kävijöitä päivittäin. Googlettamalla sanoilla Thaimaan levottomuudet ja joillakin muilla yhdistelmillä, löytyy ensimmäisenä tämä! :-) Jälkeen jää vaikka Yle.fi tai Ulkoasiainministeriö. Hassua, mutta oisin toivonu, että muista yhteyksistä. Tosin aiheet on karannu vähän orggis "ideasta" mutta siihen suuntaan varmaan palataan. Tarkoitukseni ei ole täällä leikkiä mitään uutissivustoa tai mitään totuuden torvea tai antaa vaikutelmaa, että mistään mitään ymmärtäisin tai, että olisin joku Folke West vai mikä se oli. Lisäilen ja kirjottelen tänne, millon milläkin hetkellä juttuja, jotka jostain syystä on itseä tai jotain muuta ehkä kiinnostavia, ajankohtasia tai muuten niitä itsekkäitä motiiveja palvelevia, taaaaai sitten jotain muuta. Aivan sama.

Alla lainaus tän blogin ihan ensimmäisistä aiheista 28.4.08


Aloitus

Hellurei vaan "kaikille"

Ajattelin nyt ruveta kirjottelemaan tällästä blogia. Se on käsittääkseni aika trendikästä, ja mun toinen nimihän on Trendi..

No ensin täytyy funtsia, että kuka tätä muka lukee, siis kuka on kiinnostunu millään muotoa allekirjoittaneen hengentuotoksista. Nyt tarkoitan siis ns. ulkopuolisia. Ne jotka saattaisivat olla kiinnostuneita, heihin olen varmaan yhteydessä monella muulla välineellä, eli he onnekkaat ovat kuulleet näitä juttuja jo.

Entäpä jos tälle blogille eksyy joku edellä mainittu outsider-tyyppinen hlö? No sen täytyy olla uteliaisuutta? tai kiinnostusta tulevia aiheita kohtaan? Mitä?

Olen liekeissä! Siis pääni on liekeissä. No siis ajatukset on... joo. Tota ajatusta voidaan viedä eteenpäin.. Mitkä ovat blogin kirjoittajan motiivit rustata sitä? Narsistisuus ja "julkisuuden" ja huomion hakeminen? Ehkä.

Allekirjoittanut päätti juurikin, että tää on kanava purkaa sitä ajatuksen vuota, tahi kaipuun vuoksea, kertoa mahtavista asioista, mitä vaikka päivällä tapahtu töissä, tai mitä mä näin kadulla, vai tuliko nettikaupasta tilattua punanen vai sininen kännykkäkoru, harrastuksista tai vaikka matkustelusta. No niistä tärkeistä asioita. Hei, siinä oiskin ideaa. Rupeen kilpailemaan idoleitteni Madventures Rikun ja Tunnan kans, eli rupeen kirjottamaan matkoistani ja reissuistani mailmalla, tänäänkin kävelin Osuus-Pankille ja takasin (onko tossa väli-viiva ja onko tossa sanassa "väli-viiva" väliviiva? Vitu kun en ottanu kuvia siitä, siis retkestä OP:lle.

Tietysti vois suosia sitä perinteistä kanssakäymisen mallia, eli kohdata ihminen oikeesti. Mutta eipä lähdetä sille linjalle, että asetellaan mitään vastakkain. Eikös vastakkain asettelun aika olekkin ohi? Mun mielestä kaikenlainen sähköinen viestintä on moderni ja luonnollinen tapa viestiä muiden kanssa ja se ei suinkaan pois sulje primitiivisimpiä kanssakäymisen muotoja, joskin järjestelmä on itse luonut vaihtoehtoja tälle.. JOOO :-/

Tieto lisää tuskaa, ei aina tarviikkaan ajatella..

No nyt lätisty pari kappaletta ei mitään, selvinpäin. Palataan astialle! Ja loppupotkuksi; Minä lupaan, että tänne tulee kaikkea kiinnostavaa.


Mobiili tervehdys / Matkapäiväkirja osa 1

Heippa vaan!

Tekniikka on ihanaa!! Uudet ja innovatiiviset mobiiliratkaisut mahdollistavat tämänkin mitä nyt teen.

Tätä kirjoittaessani istun moottoritien varrella, kahvilan terassilla. Olen kaukana kotoa (100km) :-)) Tunnen olevani vapaa! Tuuli hyväilee hiuksiani (joita ei ole), linnut laulaa (joita en nää), pakokaasut haisee ja kahvi on hyvää, kermalla tietysti. Tunnen kuinka nikotiini ja kofeiini virtaa suonissani! Tänään on hyvä päivä!

Boostin tälle tajuntaa hivelevälle kokemukselle antaa autossa hyvin nukutut 4 tuntia, valvotun yön jälkeen. Kahvi on oikeesti niitä elämän pieniä nautintoja. Ohikiitävä hetki sen tutun, turvallisen ja ylinhintaisen logollisen pahvi tahi posliini kupin ääressä! En ikinä halua menettää sitä. Olenko tosiaan onnellinen?!? Oletko sinä, sä, sie?

Mä vaan EN KERKEE! En jaksanu ajaa "kotiin" asti, ihan sama. Tolla ratkaisulla olen tehokas ja tuottava yksilö! Kohta loppuu tää rauhallinen hetki. Töihin! Työn ja vapaa-ajan raja on veteen piirretty viiva. Markkinataloudelle on ominaista, että yksilön on tehtävä työtä ja maksettava veroja! Näinhän se on, näin se kuuluu olla. Rakastan työtäni! Mutta ei auta, hyppään AUDIN rattiin ja lähdemme yhdessä nielemään maileja, eikun kilometrejä. Olemme yhtä. Se on mun sotaratsu, hummani hei ja silleen..

Eräs Messengerissä käyty keskustelu, samoihin aikoihin:
(kuvitus puuttuu)

V sanoo:
vaihoin terangilta sisälle. oon tää mobiilitsto niin näppärä

L sanoo:
...helppo kuljettaa koko työasema mukana missä ja milloin vain

V sanoo:
juuri niin! työasema. .-)

V sanoo:
:-))

V sanoo:
en ole sidottu yhteenpaikkaan, vaan voin hoitaa bisneksiä missä ja milloin vain. sopii siis modernille liikkuvaiselle urbaanille nuorelle bisnismänille

L sanoo:
saatavana myös moderneille kiireisille kaiken aikansa myyneille nuorille ylempien juoksupojille jotka maksavat maltaita puvuistaan ja muusta lookistaan näyttääkseen virallisemmilta tajuamatta sen kuitenkaan tulevaisuuttaan yhtään parantavan koska paikka on mennyt jo vuosia sitten tuttavan pojalle

V sanoo:
no joo. sinä se osaat olla ärsyttävä realisti

V sanoo:
:-))

L sanoo:
:-)

V sanoo:
ja mulla EI ole nyt puku päällä

L sanoo:

V sanoo:
fleece takki, jossa firman logo ja henkilökorttikaulassa ja ihan tavalliset housut! No mut moro täytyy mennä.

NIINPÄ!


Tänään ajatuksia

Huomasin just miten kivaa on kirjoittaa tätä!

Tekis mieli itkeä ja nauraa!! Kirjottaa parista iiiiiihanasta asiasta! Kirjottaa myös niistä paskoista jutuista, jotka vituttaa ja ahistaa. Siitä stressistä ja hermopaineesta. Kaikesta! Mutta kun en tiedä miten kertoa näistä. Haluisin käyttää asioista niiden oikeita nimiä, mutta se ei tälläsessä kai oo mahdollista. Mietin keinoa, kuinka tehdä sen. Kuitenkin tää on kivaa! :-)

Lueskelin uusin silmin tota mun eilistä kirjotusta. Se on aika negatiivisen sävyinen. Ei ole oikeesti. Se sisältää vähän huumoriakin. Positiivisuus on siistii!

Mitä mulle on tapahtumassa? Tuntuu hämyltä runoilla tänne, periaatteessa täysin julkisesti kaikkee tällästä, mitä en kerro edes puoli tutuille. Onkohan pääni pehmenemässä, saanko kohta hermoromahduksen? Tuskin.. Mulla onkin aika hyvä fiilis..!

Elämä on sarja ohitsekiitäviä tähdenlentoja..

Haluun kuitenkin nostaa korokkeelle nyt erään ihanan, älykkään ja kiehtovan ihmisen kommentin!

"..kaikki on vaan väliaikasta, iiihan Kaikki. mä en aina vaan ymmärrä muistaa sitä.. : ) "

keskiviikko 15. lokakuuta 2008

Thaimaan ja kambodzhan yhteenotto rajalla

Thaimaassa ja sen naapurostossa kärjistyneitä tilanteita nyt lisää. Ainakin uutiskynnys ylittynyt. Lieneekö media vaan suunnannut antennit Kaakkoi-Aasian ja Thaikkujen suuntaan nyt entistä herkemmälle. Thaimaan ja Kambodzhan väliset erimielisyydet Preah Vihearin temppelialueesta on jo vuosia vanha juttu sinänsä, mutta nyt se taas kärjistyi. Paikan päällä ei tilanteeseen suhtauduta uutena tai ns. kovinkaan vakavissaan. Tilanne ei tietystikkään oo kiva tai hyvä ja ansaitsee huomionsa. Sitä en tarkoita tai kritisoi, enkä oikeestaan kritisoi edes mediaakaan. Mietiskelen vaan kaiken Suomalaisen uutisoinninkin aktivoitumista nyt tai vasta nyt tuonne suunnalle.. No varmaan siihen on syynä, sekin, että onhan siel nyt tapahtunut. Toivotaanpa taas parasta tilanteen suhteen ja seuraillaan.

Ulkoasiainministeriö EI ole julkaissut Thaimaan osilta uusia matkustustiedotteita tuon 8.10. jälkeen. Kambodzhan ja muiden naapurimaienkaan osilta ei ole julkaistu uusia. Kambodzhssa todetaan sen mukaan olevan hyvä turvallisuustilanne. Näinhän se on. Turpaan ja ryötetyks voi tulla vaikka Helsingissä tai Lahdessa.



Alla lainaus Yle.fi nettisivuston ulkomaan uutisista, sekä Ulkoasianministeriön matkustustiedotteista formin.finland.fi.

Thaimaa ja Kambodzha ottivat yhteen rajalinjalla Julkaistu 15.10.2008, klo 10.56 (päivitetty 15.10.2008, klo 16.24)


Thaimaan ja Kambodzhan välinen kiis

ta suojellusta temppelialueesta on kärjistynyt kahakoinniksi rajalla. Aamupäivällä Suomen aikaa käytiin parituntinen tulitaistelu. Kambodzhan ulkoministeri Hor Namhong sanoi, että yhteenotossa kaatui kaksi kambodzahalaista sotilasta ja haavoittui kaksi.

Kambodzhan ulkoministerin mukaan kymmenen thaimaalaista sotilasta on otettu vangiksi. Thaimaan armeija ei ole kommentoinut tätä tietoa, mutta kertoo neljän sotilaansa haavoittuneen.

Thaimaan pääministeri Somchai Wongsawat sanoi, että tilanne rajalla on sittemmin palautunut normaaliksi, ja että välikohtaus ei ollut vakava.

Thaimaa ja Kambodzha kiistelevät UNESCOn suojelemasta Preah Vihearin temppelialueesta, joka sijaitsee niukasti Kambodzhan puolella.

Kiista kärjistyi, kun neuvottelut temppelialueen hallinnasta katkesivat maanantaina. Sekä Kambodzha että Thaimaa keskittivät lisäjoukkoja rajalle, ja Thaimaa kohotti ilmavoimien valmiustilaa.

Kambodzha vaati tiistaina sodan uhalla thaimaalaisia joukkoja poistumaan alueelta. Thaimaalla oli paikalla oman ilmoituksensa mukaan noin 80 sotilaan miinanraivausyksikkö, jonka sijainnista oli tiistaina ristiriitaisia tietoja.

Temppeli kesällä Unescon suojelukohteeksi

Preah Vihear on 900 vuotta vanha hindutemppeli. Kansainvälinen tuomioistuin päätti vuonna 1962, että se kuuluu Kambodzhalle. Temppelin lähellä olevan 4,2 neliökilometrin viidakkopalstan hallinta jäi kuitenkin tulkinnanvaraiseksi.

Kiista alueen hallinnasta voimistui viime heinäkuussa, kun Unesco hyväksyi temppelin maailman perintökohteiden listalle, Kambodzhan pyynnöstä. Kumpikin maa keskitti rajalle satoja sotilaita. Tilanne rauhoittui tuolloin, mutta kiristyi taas syksyllä, ja lokakuun alussa rajalla oli välikohtaus, jossa haavoittui yksi kambodzhalainen ja kaksi thaisotilasta.

Thaimaan ulkoministeriö on tänään kehottanut thaimalaisia poistumaan Kambodzhasta ja on valmis evakuointeihin.

Viisi vuotta sitten väkijoukko poltti Thaimaan suurlähetystön Kambodzhan pääkaupungissa Phnom Penhissa. Tuolloinkin kiista koski erästä vanhaa hindutemppeliä.

Suomi ei ole muuttamassa matkustussuosituksiaan

Suomen Thaimaan-suurlähettilään Lars Backströmin mukaan tilannetta seurataan, mutta tällä hetkellä matkailijoiden ei ole syytä huolestua. Backström arvioi, ettei rajakiista ole laajenemassa täysimittaiseksi konfliktiksi.

Rajalle sijoitettujen sotilaiden määrä on melko pieni ja joukot ovat nimenomaan kiistan kohteena olevan Preah Vihearin temppelialueen maastossa, joka taas on satojen kilometrien päässä esimerkiksi Bangkokista, Backström sanoo.

Ulkoministeriön uusimmassa Thaimaata koskevassa matkustustiedotteessa matkailijoita neuvotaan maan sisäpoliittisen tilanteen takia seuraamaan uutisia ja välttämään alueita, joilla on mielenosoituksia. Turisteja myös kehotetaan terrorismiuhan takia varovaisuuteen etenkin paikoissa, joissa on suuria ihmisjoukkoja. Kambodzhasta ulkoministeriö toteaa, että maan yleinen turvallisuustilanne on hyvä.

Thaimaan ja Kambodzhan varsinainen matkailusesonki ei ole vielä alkanut. Suurlähettiläs Lars Backström arvioi, että Thaimaassa on tällä hetkellä toista tuhatta suomalaista matkailijaa ja pysyvästi asuvia suomalaisia saman verran. Kambodzhassa asuu pysyvästi kolmisenkymmentä suomalaista.

AP, AFP, Reuters



Matkustustiedotteet, 6.10.2008

Kambodža: matkustustiedote

Kambodža: Yleinen turvallisuustilanne hyvä. Ryöstöt ja huijausyritykset lisääntyneet.

Suomen suurlähetystö
Bangkok

Turisteihin kohdistuvat ryöstöt ja huijausyritykset ovat yleistyneet niin pääkaupunki Phnom Penhissä kuin provinsseissakin. Erityisesti tulee varoa moottoripyörällä liikkuvia varkaita ja kerjäläisiä.

Kambodžassa on edelleen suuri määrä räjähtämättömiä miinoja ja ampumatarvikkeita. Erityistä varovaisuutta tulee noudattaa seuraavien maakuntien alueella: Battambang, Pursat, Banteay Meanchey, Siem Reap ja Kampong Thom. Liikkumista tulee edellä mainituilla alueilla välttää varsinkin metsissä, riisipelloilla, pienillä teillä sekä siltojen läheisyydessä.






Huom! Tekstien kommentointi mahdollista klikkaamalla tekstin lopussa olevaa "X kommenttia" kohtaa! Kaikki raflaafa - tai vähemmän, kommaus, mielipiteet, omat jutut ym. tervetullutta. Olkaa hyvät! Interaktiivista sisällöntuotantoa tai jotain.. ;-)

tiistai 14. lokakuuta 2008

Mailman valloitus 2008 - osa II

Nyt se on vihdoin totta ja varmaa!!!!! Jeeeeeeeeeeee! (mikään ei oo varmempaa kun epävarma)
Kaakkois-Aasian valloitus osa 2 starttaa 27.10.08!!! Kesto noin 3kk. Kotomaassa käymään (paluu) 19.1.09 !!!

Kiertueen reittisuunnitelma on vielä auki, mutta tällä kertaa huolellisen tiedustelu ja valmistelu reissun jälkeen touko-kesäkuussa, route tulee olemaan enempi aidompaa ja vähempi turistia ja Pattista :-) (ehkä) Alueita tullaan ottamaan haltuun aivan uudella intesiteetillä myös rajojen yli, eli Good Morning Vietnam ja Here I come Malesia. Nämä selviävät tarkemmin joskus ja niistä voitte tulla lukemaan täältä. Uskokaa tai älkää, mutta taaaaas kerran on jotain aivan sspektaakkelimaista tiedossa!!!

Team on häärännyt kuumeisesti enne tulevaa, tulee vääntämään reissun aikana, sekä sen jälkeen erään matkailualaa, teidän ja muitten elämää muuttavan projektin parissa. Tuon duunin hedelmiä voi jokainen teistä korjata jo ihan lähiviikkoina! Näin alustavasti voin luvata, että se antaa mahdollisuuden teille jokaiselle muuttaa elämäänne, kokea ja nähdä mailman siisteimmät mestat, elää ja nauttia ja avartaa mieltänne kohti onnellisempaa arkea ja elämää.

OLKAA TARKKANA!! Täällä tullaan julkaisemaan lähi päivinä/viikkoina täällä tuon lähes tarunhohtoisen ja salamyhkäisyyden varjossa olevan yyyber hienon ja hehkutetun projektin ja selväähän se on, että ton hypetyksen jälkeen sen on oltava jotain ...tun siistii. ;-) Myös tuosta syksyn matkasta ja kaikesta siitä mm. mitä joulu ulkomailla on, tuun myös kirjottelee tänne..!

P.S. Joooo, mä tiedän, alussa saatto esiintyy lievästi kopiutu juttu jostain, mutta mitä sitten! Seison sanojeni takana.. :)







Huom! Tekstien kommentointi mahdollista klikkaamalla tekstin lopussa olevaa "X kommenttia" kohtaa! Kaikki raflaafa - tai vähemmän, kommaus, mielipiteet, omat jutut ym. tervetullutta. Olkaa hyvät! Interaktiivista sisällöntuotantoa tai jotain.. ;-)

perjantai 10. lokakuuta 2008

Thaimaassa sattunut vakava bussionnettomuus

Sitten ikävä toisenlainen uutinen Thaimaasta. Hiljainen hetki heille.

Alla lainaus Yle.fi nettisivuston ulkomaan uutisista

Thaimaassa vakava bussionnettomuus

Julkaistu 10.10.2008, klo 05.33

Thaimaassa ainakin 19 ihmistä on kuollut linja-auto-onnettomuudessa.

Kymmeniä loukkaantui. Linja-auton matkustajina oli yliopisto-opiskelijoita. Turma sattui 135 kilometriä Bangkokista itään.

Onnettomuuden epäillään johtuvan siitä, että kuljettaja nukahti rattiin, minkä jälkeen bussi kaatui.

AFP, DPA

Thaimaan levottomuudet

Thaimaan sisäpoliittiset levottomuudet muuttuvat. Protestijohtajat antautuvat poliisille, eikä heitä aseteta syytteeseen maanpetoksesta. Jopa heidän omien sanojensa mukaan tämä oli erätappio. Taistelu jatkuu! Näin voin uskoa asian olevankin. Mitähän tulevaisuus tuo tullessaan. En nyt mitenkään haluu maalailla piruja seinille, mutta historiankirjat sen on näyttäny aikasemminkin. Oisko tyyntä ennen myrskyä? Toivottavasti ei.
Jäädäänpä taas seurailemaan tätä tilannetta. Ulkoasiainministeriö ei ole julkaissut Thaimaan osilta uusia tiedotteita 8.10. jälkeen.

Huom! Tekstien kommentointi mahdollista klikkaamalla tekstin lopussa olevaa "X kommenttia" kohtaa! Kaikki raflaafa - tai vähemmän, kommaus, mielipiteet, omat jutut ym. tervetullutta. Olkaa hyvät! Interaktiivista sisällöntuotantoa tai jotain.. ;-)

Olkaa hyvät ja antakaa sanan terävän säilän sivaltaa ja keskustelkaa!! :)

Alla lainaus Yle.fi nettisivuston ulkomaan uutisista.

Thaimaan kapinajohtajat antautuivat poliisille
Julkaistu 10.10.2008, klo 08.22 (päivitetty 10.10.2008, klo 08.27)

Thaimaassa hallituksen vastaisen kansanliikkeen johtajat ovat antautuneet poliisille. Kaikkiaan seitsemästä PAD-liikkeen johtajasta oli annettu pidätysmääräys. Vapaaehtoista ilmoittautumista osattiin odottaa sen jälkeen, kun tuomioistuin hylkäsi torstaina maanpetossyytteet kapinajohtajia vastaan.

Lievennetyt syytteet koskevat levottomuuksien lietsomista. Kapinajohtajat kuitenkin todennäköisesti vapautetaan lunnaita vastaan ja näin he voivat jatkaa hallituspuolueen vastaista kampanjointiaan.

Kaksi ihmistä kuoli ja 400 loukkaantui tällä viikolla poliisin ja mielenosoittajien yhteenotossa. Kansanliike on pitänyt hallussaan pääministerin virka-asuntoa yli kuusi viikkoa. Hallitus työskentelee vanhalla lentokentällä.

Levottomuudet vaikeuttavat Thaimaan kamppailua maailmantalouden laskusuhdannetta vastaan, kun hallituksen kaikki energia menee sisäpoliittiseen kiistelyyn. Myös turismista saatavien tulojen ennustetaan vähenevän, sillä etenkin muista Aasian maista tulevat matkailijat ovat peruneet Thaimaan matkojaan.

Kansanliike syyttää hallitsevaa PP-puoluetta maanpaossa olevan, korruptiosta syytetyn entisen pääministerin Thaksin Shinawatran käskyläiseksi.

Reuters, AFP

torstai 9. lokakuuta 2008

Thaimaan levottomuudet

Tarkistettu uutiset ja ulkoasiainministeriön tiedotteet 10.10 klo 0120. Ei uutta. Ylen nettisivujen allaolevaa uutisaihetta päivitetty 9.9. klo 1529, mutta sisältö ei muuttunut.

-------------------------------



Nonii.. Thaimaan sisäpoliittinen tilanne näyttää rauhoittumisen merkkejä. Mutta mihin tää johtaa? Tarkottaako tää demokraian toteutumista ja nykyhallinnon voimistumista? Olisko mahollista, että yhteyskunta rupee eheytymään.. Jaa a katsotaas, oon taas liian optimistinen.

Aiheesta uutisoitu monissa paikoissa. MTV3 ja Ylen uutissivustoilla mm. Ulkoasianministeriö ei ole julkaissut tänään vielä uusia tiedotteita Thaimaan osilta. Malesiaa koskien on julkaistu uusi tiedote, jonka mukaan tilanne siellä rauhallinen poliittisesti, mutta luonnonoloista varotellaan.

Alla lainaus Yle.fi nettisivustolta ulkomaan uutisista


Thaimaan protestijohtajat antautuvat
Julkaistu 09.10.2008, klo 09.21 (päivitetty 09.10.2008, klo 10.15)

Thaimaan jättimäisten mielenosoitusten johtohahmot antautuvat poliisille.


Thaimaan oikeus päätti jättää syyttämättä pidätettyjä mielenosoitusjohtajia maanpetoksesta. Oikeus hylkäsi myös syytteet salaliitosta.

Thaimaassa pidätettiin viime viikolla kaksi PAD-protestiliikkeen johtajaa. Kansanliikkeessä on kaikkiaan yhdeksän keskeistä taustahenkilöä, joista seitsemän on pysynyt poliisilta piilossa. Protestijohtajien lakimies on luvannut heidän astuvan esiin, jos oikeus luopuu vakavimmista syytöksistä.

Oikeuden päätöksen mukaan maanpetossyytteet olivat perusteettomia. Johtajia syytetään yhä laittomasta kokoontumisesta ja pidätyksen vastustamisesta.

Protestiliike organisoi tiistaina parlamentin edustalla mielenosoituksen, johon osallistui arviolta 8 000 thaimaalaista. Mellakaksi yltyneessä välikohtauksessa kuoli kaksi ja 455 loukkaantui.

Protestijohtajat eivät ole vielä päättäneet antautumisen aikaa.

- Vapauduttuamme jatkamme taistelua, johtajat sanoivat puhemiehensä välityksellä.

AFP, Reuters, YLE Uutiset






Huom! Tekstien kommentointi mahdollista klikkaamalla tekstin lopussa olevaa "X kommenttia" kohtaa! Kaikki raflaafa - tai vähemmän, kommaus, mielipiteet, omat jutut ym. tervetullutta. Olkaa hyvät! Interaktiivista sisällöntuotantoa tai jotain.. ;-)

Thaimaan levottomuudet

Yle uutisoi tänään lisää aiheesta eilisestä kovimmasta mellakoinnista. Jännä nähdä kuinka kauan tilanne jatkuu taas muuttumatta. Jotenkinhan asia on purettava. Toivonkin ihan vilpittömästi, että siin päästään kaikkia osapuolia tyydyttävään ratkasuun. Kuinkahan tää sit on mahollista. Luulis, että jo pääministerillä on ulkomaaille vakuuttelujen jälkeen myös osoittaa, että tilanne on hallinnassa.. Toivotaan parasta.

Lainaus Yle.fi nettisivujen ulkomaan uutisista


Thaimaan mellakoijat uhkaavat jatkaa kaduilla
Julkaistu 08.10.2008, klo 16.58 (päivitetty 08.10.2008, klo 16.59)

Thaimaan hallitusta vastustavat mielenosoittajat vakuuttivat jatkavansa taistelua päivä sen jälkeen kun kaksi ihmistä kuoli ja yli 400 loukkaantui rajuissa mellakoissa.
Tiistain yhteenotot olivat pahimmat Thaimaassa 16 vuoteen.

Keskiviikkona hallitusrakennuksia ympäröivät kadut olivat rauhallisia. Thaimaan armeija lähetti eilen aseistamattomia sotilaita poliisin tueksi rauhoittamaan tilannetta.

Protesteja johtavan Kansan demokratialiiton (PAD) johto ilmoitti jatkavansa kuukausia jatkunutta hallituksen vastaista kampanjaansa. PADin johtajat sanoivat, että kuolleiden ja haavoittuneiden kärsimykset on kostettava.

Thaiman pääministeri Somchai Wongsawaat vakuutti ulkomaiden diplomaateille tilanteen olevan hallinassa. Maan varapääministeri erosi eilen väkivaltaisuuksien vuoksi.

PADin johtamat mielenosoittajat sanovat, että Thaimaan hallitus toimii maanpaossa elävän entisen pääministeri Thaksin Shinawatran käskyläisenä.

Reuters, AFP





Huom! Tekstien kommentointi mahdollista klikkaamalla tekstin lopussa olevaa "X kommenttia" kohtaa! Kaikki raflaafa - tai vähemmän, kommaus, mielipiteet, omat jutut ym. tervetullutta. Olkaa hyvät! Interaktiivista sisällöntuotantoa tai jotain.. ;-)

keskiviikko 8. lokakuuta 2008

Thaimaan levottomuudet

Ulkoasiainministeriö on lisännyt tänään 8.10.08 uuden tiedotteen sivuilleen, joka on kopio edellisestä 3.10. julkaissusta.

Alla lainaus Ulkoasiainministeriön nettisivulta

Matkustustiedotteet, 8.10.2008

Thaimaa: matkustustiedote

Thaimaa: Mielenosoitukset jatkuvat Bangkokissa. Terrorismiuhka. Levottomuudet jatkuvat myös eteläisimmissä provinsseissa.

Suomen suurlähetystö
Bangkok

Thaimaan sisäpoliittisen tilanteen johdosta matkailijoita kehotetaan seuraamaan uutisia ja noudattamaan paikallisten viranomaisten ohjeita sekä välttämään alueita, joilla mielenosoituksia esiintyy.

Terrorismiuhan vuoksi Thaimaahan matkustavia kehotetaan noudattamaan varovaisuutta erityisesti paikoissa, joissa on suuria ihmisjoukkoja. Varovaisuutta tulee noudattaa myös länsimaisten suosimissa turistikohteissa.

Poikkeustila Pattanin, Yalan ja Narathiwatin maakunnissa Etelä-Thaimaassa on ollut voimassa vuodesta 2004 siellä jatkuneiden vakavien levottomuuksien vuoksi. Väkivaltaisuudet ovat levinneet myös Songkhlan maakuntaan, josta osa on poikkeustilan piirissä. Matkustamista Pattanin, Yalan, Narathiwatin ja Songkhlan maakuntiin tai kulkua näiden kautta ei suositella.

Thaimaan levottomuudet

Ulkoasiainministeriö ei ole julkaissut uusi tidotteiteita Thaimaan osilta tuon 3.10.08 jälkeen. Uutisointi lisääntynyt, mutta arkinen tilanne ei lienee edelleenkään edellä mainitusta ulkomaalaisen näkökulmasta. Ulkoasiainministeriön matkustustiedotteisiin on tullut päivitys Myanmarin, Laosin ja Kambodzan kohdalle. Ei kuitenkaan uutta tai yllättävää tietoa, mutta katsookohan suurlähetystö, että mahdollisuus turistien ryöstelyyn noilla nurkilla on jotenkin lisääntyny naapurimaan kireän tilanteen takia ja siihen on reissareita syytä taas herätellä. En tiä! Miinoja on ollu ja tulee olemaan maaperässä jokusen vuoden jo ja aina kannattaa pysyä hereillä, ettei Pomarfin-touristia koijata.. :-D


Alla lainaus yle.fi sivuston ulkomaan uutisista
Tästä taustatietoja tilanteesta samaiselta sivustolta


Bangkokin poliisi hajotti mielenosoitukset kovin ottein
Julkaistu 07.10.2008, klo 04.42 (päivitetty 07.10.2008, klo 19.05)

Thaimaan armeija aloittaa partioinnin Thaimaan pääkaupungin Bangkokin kaduilla. Armeijan tiedottajan Sunsern Kaemkumnerdin mukaan poliisi pyysi armeijan apua mellakoinnin yltyessä. Sotilaat levittäytyvät Bangkokin kaduille tiistai-iltana.


Tiedottaja kielsi huhut, että armeija yrittäisi vallankaappausta.

- Aiomme partioida aseettomana poliisin kanssa, Kaemkumnerdi sanoi.

Tänään (tiistaina) kaksi ihmistä on kuollut ja yli 350 loukkaantunut Bangkokissa järjestetyssä vakavassa mellakassa parlamentin liepeillä.


Tuhannet mielenosoittajat olivat varustautuneet naamioin ja uimalasein mellakkapoliiseja vastaan ja pystyttäneet barrikadeja estääkseen parlamentaarikkojen pääsyn rakennukseen. Kahta poliisia ammuttiin, kun yksi protestoija avasi tulen.

Sairaalalähteiden mukaan 21 ihmistä loukkaantui vakavasti poliisin hajottaessa mielenosoitusta kyynelkaasulla.

Muutamien kilometrin päässä parlamenttitalosta nainen kuoli pommiräjähdyksessä. Thaimaan poliisin mukaan kyseessä oli autopommi.

Varapääministeri erosi

Mielenosoitus sai maan varapääministerin eroamaan. Varapääministeri Chavalit Yongchaiyudh sanoi erotessaan, että on vastuussa kymmenien loukkantumisesta mellakassa. Hänet oli määrätty neuvottelemaan hallituksenvastaisten protestoijien kanssa.

Mielenosoittajat onnistuivat katkaisemaan hetkeksi sähköt parlamenttirakennuksesta. Valot syttyivät parlamentissa kuitenkin pian uudelleen rakennuksen varavoimakoneiden tuottamalla sähköllä. Protestoijat etenivät myöhemmin myös poliisitalolle ja heittelivät ilotulitesähikäisiä kohti mellakkavarusteisia poliiseja.

Mielenosoittajat olivat aiemmin vannoneet estävänsä pääministeri Somchai Wongsawatin ensimmäisen linjapuheen parlamentissa.

Protestiliike syyttää Somchaita toissa vuonna syrjäytetyn pääministerin Thaksin Shinawatran politiikan ajamisesta. Somchai on yrittänyt neuvotella demokratialiikkeen edustajien kanssa tuloksetta.

Ei poikkeustilaa

Poliisin mukaan vastatoimilla haluttiin vain taata edustajien pääsy parlamenttitaloon, ja poliisi lupasi olla puuttumatta mielenosoitukseen enää sen jälkeen. Pääministeri Somchain mukaan päivän levottomuuksien vuoksi ei julisteta poikkeustilaa.

Pääministeri Somchai Wongsawat pääsi pitämään parlamentin avauspuheen puolitoista tuntia aikataulusta jäljessä. Poistuessaan hän ja viisi muuta ministeriä joutuivat kiipeämään aidan yli pujahtaakseen mielenosoittajien käsistä.

Reuters, AP, AFP, YLE Uutiset








Huom! Tekstien kommentointi mahdollista klikkaamalla tekstin lopussa olevaa "X kommenttia" kohtaa! Kaikki raflaafa - tai vähemmän, kommaus, mielipiteet, omat jutut ym. tervetullutta. Olkaa hyvät! Interaktiivista sisällöntuotantoa tai jotain.. ;-)

tiistai 7. lokakuuta 2008

Thaimaan levottomuudet

Tilanne Thaimaassa elää..

Alla lainaus mtv3.fi nettisivuston ulkomaanuutisista:
Julkaistu 07.10.2008 05:35 (päivitetty 13:12)

Bangkokissa räjähdys

Thaimaan pääkaupungissa Bangkokissa on tapahtunut räjähdys, jossa on kuollut yksi ihminen. Poliisi epäilee räjähdystä autopommi-iskuksi.
Räjähdys tapahtui muutaman kilometrin päässä mielenosoittajien piirittämistä hallintokortteleista. Kymmeniä ihmistä loukkaantui aiemmin tänään, kun mielenosoittajat ottivat yhteen poliisien kanssa.

Varapääministeri eroaa
Thaimaan varapääministeri on eronnut poliisin ja mielenosoittajien yhteenottojen takia. Levottomuuksissa Bangkokissa loukkaantui noin 70 ihmistä.
Varapääministeri Chavalit Yongchaiyudh kertoi antaneensa poliisille määräyksen voimatoimista. Opposition kannattajat olivat pystyttäneet kadulle barrikadeja estääkseen pääministeri Somchai Wongsawatia pitämästä linjapuhettaan parlamentissa.
Muutama loukkaantuneista oli saanut vakavia vammoja räjähtäneistä kyynelkaasupanoksesta. Suurin osa sairaaloihin tuoduista oli mielenosoittajia, mutta joukossa oli myös poliiseja.
Mielenosoittajat miehittävät Bangkokin hallintokorttelia jo toista kuukautta. Heidän mukaansa hallitseva PPP-puolue yrittää muuttaa perustuslakia saadakseen syrjäytetyn pääministerin Thaksin Shinawatran takaisin valtaan.
(MTV3-STT-AFP-DPA-Reuters)

Uutistoimistot ja netin uutispalvelut ja esim. Ylen radio uutisten uutiskynnys on ylittyny muutaman viikon hiljaisuuden jälkeen. Erikoista on se, että ulkoasiainministeriön matkustustiedotteissa viimeisin tiedote on 3.10.08, eikä asiaa oo huomioitu ainakaan tunti sitten uudestaan tuolla. Ite luulin, että toi on se matkaajan realiaikainen totuuden torvi. Ei ainakaan muutamassa tunnissa sinne mitään oo päivittyny. Onks toi sit ihan tietosta, että kuolonuhrien ei katsota muuttavan 3.10.08 julkaistua tiedotetta. No näihän kyl saattaa ollakkin. Mellakoissa loukkaantuneitten joukossa ei oo ainakaan virallisten tietojen mukaan ketään ns. ulkopuolisia tai turisteja. Sairaaloihin tuodut loukkaantuneet ovat olleet poliiseja ja mielenosoittajia.
Median osittain antamasta kuvasta poiketen poliittinen tilanne on ollu jo useamman vuoden (varmaan pidempäänkin) kireä tai ainakin kiihkeä, eikä se ole turistin näkökulmasta vaikuttanut mihinkään. Ei tänäkään päivänä omien tai siellä asuvienkin länsimaalaisten mukaan. Kuten jo aikasemmin puhuttua.
Tämä kommentti on siis blogin luonteen mukasesti vaan ulkomaalaisten reissareitten ja turistien perspektiivistä tarkasteluu, eikä tarkota loukata tai halveksia paikallisten elämää, arkea, kulttuuria tai paikallisia totuuksia.
Joka tapauksessa en aio muuttaa omaa ajattelua maasta ja edelleen oon sinne lähdössä tässä kuussa.. Olispa suppeeta ajatella niin kuten eräs kaverini :) "Minä ainaki pysyn Suomen rajojen sisäpuolella ja reissaan asuntovaunun kanssa.." :D

Thaimaassa siis tilanne muuttuu levottommuksien osalta. Varapääministeri Chavalit Yongchaiyudh on eronnut. Varapääministeri antoi aieimmin käskyn poliisille voimakeinojen käyttämisestä. Tääkö on syynä eroon? Olisko toi siis pitäny jättää tekemättä vai antaa mielenosoittajien mellastaa entistä enemmän ja taputella vähän poskelle kun pojat nyt puuhasteli autopommin ja siinä sitten sattu pien ylilyönti ja haaveri kun yksi kuoli..?
Vai mistä on kysymys? Menikö homma niin päin, että vanha viisaus; käyttäytyminen luo käyttäymistä toteutui. Eli, että reagoiko mielenosoittajat tuohon tilanteeseen vai kärjistykö asiat siten, että poliisin johdon oli pakko koventaa keinoja.
Poliisilla ja armeijalla oli pitkään tietoinen linja, että voimakeinoja ei käytetä. Ampuma-aseita armeijalle ei ollut.
Nyt kärjistyneitten levottomuuksien perussyy lienee siis se, että nykyiseen Somchai Wongsawatiaan ei olla näissä tietyissä kansan syvissä riveissä tyytyväisiä ja entinen muutama vuosi sitten erotettu Thaksin Shinawatran halutaan takaisin tuomittavaksi. Hallitseva puolue yrittää muuttaa perustuslakia niin, että Thaksin saadaan takaisin. Miksi? Eikö nykyinen pääministeri oo demokraattisesti valittu, mutta nyt sitä vastaan mellakoidaan. Onko nyt kysymys siitä, että Thaimaa elää murrosta jonkun sosialismin ja kehitysmaana elämisen ja jopa länsimaalaistumisen välillä. Poliittinen tilanne kuulostaa sekavalta! Oonko väärässä tässä ajatuksessa? Kertokaa täällä omista käsityksistä ja faktoista.
Jäädäänpä taas seurailemaan tilannetta..

(Tämä teksti on julkaistu mobiilisti käänykän ja sähköpostin välityksellä)





Huom! Tekstien kommentointi mahdollista klikkaamalla tekstin lopussa olevaa "X kommenttia" kohtaa! Kaikki raflaafa - tai vähemmän, kommaus, mielipiteet, omat jutut ym. tervetullutta. Olkaa hyvät! Interaktiivista sisällöntuotantoa tai jotain.. ;-)



sunnuntai 5. lokakuuta 2008

Thaimaan levottomuudet


Ulkoasianministeriö on julkaissut alla olevan tiedotteen nettisivuillaan 3.10.08. Silläkään saralla ei kovin aktiivisia olla, siis tilanne ei tuolla ole muuttunut ja jatkaa oloaan. Bangkokissa jo pitkään asuneen tuttavani mukaan tilanne ei siellä vaikuta mihinkään eikä näy sitä normaalia enempää mitä se nyt on jostain vuodesta 2004 asti jatkunutkin. Kuten aikasemmin kirjottelin, taitaa olla kysymys siitä, että nyt länsimaalainen tai ainakin Suomalainen media reagoi siihen parin päivän ajan. Toki siis tilanne jollakin tapaa siellä kärjisty kun siitä uutisoitiin.

Tilanne Thaimaassa ei tunnu muuttuneen parin viikon takaisesta. Siitä ei ole uutisoitu uudestaan missään varteenotettavalla uutissivustolla juurikaan. Jäädäänpä seurailemaan...

Ja tosiaan, täytyyhän se käydä tsekkaamassa tilanne ite paikan päällä ;-) Lähtö on edelleen 27.10.08. Sitä ei tuokaan asia muuta.

5.10.2008 klo 12.20 Ulkoasiainministeriön nettisivulta poimittua:

Matkustustiedotteet, 3.10.2008

Thaimaa: matkustustiedote

Thaimaa: Mielenosoitukset jatkuvat Bangkokissa. Terrorismiuhka. Levottomuudet jatkuvat myös eteläisimmissä provinsseissa.

Suomen suurlähetystö
Bangkok

Thaimaan sisäpoliittisen tilanteen johdosta matkailijoita kehotetaan seuraamaan uutisia ja noudatta-maan paikallisten viranomaisten ohjeita sekä välttämään alueita, joilla mielenosoituksia esiintyy.

Terrorismiuhan vuoksi Thaimaahan matkustavia kehotetaan noudattamaan varovaisuutta erityisesti paikoissa, joissa on suuria ihmisjoukkoja. Varovaisuutta tulee noudattaa myös länsimaisten suosimissa turistikohteissa.

Poikkeustila Pattanin, Yalan ja Narathiwatin maakunnissa Etelä-Thaimaassa on ollut voimassa vuodesta 2004 siellä jatkuneiden vakavien levottomuuksien vuoksi. Väkivaltaisuudet ovat levinneet myös Songkhlan maakuntaan, josta osa on poikkeustilan piirissä. Matkustamista Pattanin, Yalan, Narathiwatin ja Songkhlan maakuntiin tai kulkua näiden kautta ei suositella.



Huom! Tekstien kommentointi mahdollista klikkaamalla tekstin lopussa olevaa "X kommenttia" kohtaa! Kaikki raflaafa - tai vähemmän, kommaus, mielipiteet, omat jutut ym. tervetullutta. Olkaa hyvät! Interaktiivista sisällöntuotantoa tai jotain.. ;-)

perjantai 3. lokakuuta 2008

Mailman valloitus 2008 - osa II

Ja taas saa fiilistellä..!!! :-D :-D

\0/

http://www.youtube.com/watch?v=-xhxxZIuP9s&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=DL-KWGfK8qY
http://www.youtube.com/watch?v=gQ6v4s1itxA
http://www.youtube.com/watch?v=hWF4BcXevBY&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=xKWLtcsGb0E&feature=related





Huom! Tekstien kommentointi mahdollista klikkaamalla tekstin lopussa olevaa "X kommenttia" kohtaa! Kaikki raflaafa - tai vähemmän, kommaus, mielipiteet, omat jutut ym. tervetullutta. Olkaa hyvät! Interaktiivista sisällöntuotantoa tai jotain.. ;-)

keskiviikko 1. lokakuuta 2008

Mailman valloitus 2008 - osa II

Nyt se on vihdoin totta ja varmaa!!!!! Jeeeeeeeeeeee! (mikään ei oo varmempaa kun epävarma)
Kaakkois-Aasian valloitus osa 2 starttaa 27.10.08!!! Kesto noin 3kk. Kotomaassa käymään (paluu) 19.1.09 !!!

Kiertueen reittisuunnitelma on vielä auki, mutta tällä kertaa huolellisen tiedustelu ja valmistelu reissun jälkeen touko-kesäkuussa, route tulee olemaan enempi aidompaa ja vähempi turistia ja Pattista :-) (ehkä) Alueita tullaan ottamaan haltuun aivan uudella intesiteetillä myös rajojen yli, eli Good Morning Vietnam ja Here I come Malesia. Nämä selviävät tarkemmin joskus ja niistä voitte tulla lukemaan täältä. Uskokaa tai älkää, mutta taaaaas kerran on jotain aivan sspektaakkelimaista tiedossa!!!

Team on häärännyt kuumeisesti enne tulevaa, tulee vääntämään reissun aikana, sekä sen jälkeen erään matkailualaa, teidän ja muitten elämää muuttavan projektin parissa. Tuon duunin hedelmiä voi jokainen teistä korjata jo ihan lähiviikkoina! Näin alustavasti voin luvata, että se antaa mahdollisuuden teille jokaiselle muuttaa elämäänne, kokea ja nähdä mailman siisteimmät mestat, elää ja nauttia ja avartaa mieltänne kohti onnellisempaa arkea ja elämää.

OLKAA TARKKANA!! Täällä tullaan julkaisemaan lähi päivinä/viikkoina täällä tuon lähes tarunhohtoisen ja salamyhkäisyyden varjossa olevan yyyber hienon ja hehkutetun projektin ja selväähän se on, että ton hypetyksen jälkeen sen on oltava jotain ...tun siistii. ;-) Myös tuosta syksyn matkasta ja kaikesta siitä mm. mitä joulu ulkomailla on, tuun myös kirjottelee tänne..!

P.S. Joooo, mä tiedän, alussa saatto esiintyy lievästi kopiutu juttu jostain, mutta mitä sitten! Seison sanojeni takana.. :)








Huom! Tekstien kommentointi mahdollista klikkaamalla tekstin lopussa olevaa "X kommenttia" kohtaa! Kaikki raflaafa - tai vähemmän, kommaus, mielipiteet, omat jutut ym. tervetullutta. Olkaa hyvät! Interaktiivista sisällöntuotantoa tai jotain.. ;-)

torstai 25. syyskuuta 2008

Madventures

Jymyuutisia reissariväelle ja Madventures diggareille!!!! :D:D:D:D:D

Madventures 3. kausi keväällä ulos!!!! JEE!! Sitä on ooteltu, ounasteltu ja toivottu, sekä spekuloitu juoruja. Kuulema äijätkin on mailmalla nähty.. ;-) Hyvä homma! 1. ja 2. kauden boxit on jo läpikulutettu dvd-soittimen laserilla, ei niihin vieläkään oo kyllästyny, mutta uusi tervetullutta. Jännityksellä odotan mitä tuleman pitää!

Lisäksi samalta bosselta lyhytelokuva julkistettu! Monte Rosso. Katsoin sen Yleltä. Tykkäsin. Elokuva todellakin oli kepee kertomus päähenkilön arjesta. Aito ja JOILTAKIN osin helposti samaistuttava. Miinusta kuiteski siitä, että eräs polteltava huumava tuote näytteli siinä merkittävää osaa. Varmaan ihan tietoisesti, mutta itse en seikkana tykännyt jos leffaa tarkastelee jonkinlaisena kertomuksena arjesta. En siis todellakaan noilta osin samaistu mihinkään.

Fiiliksiä lisää se, että oma talven reissuun lähtö lähestyy.. Ei oo enää kammassa paljoa ;-) mutta tämäkin tieto virallisetetaan myöhemmin vasta yksityis ja reittitietoineen, sekä lisäks tulossa muutakin jännää. No en tiiä kelle, mut mulle ainakin.. hehee! näin se on.


3 lainausta www.madventures.tv nettisivustolta sekä Facebook uutiskirjeestä




KOLMAS MADVENTURES KEVÄÄLLÄ ULOS!
Nyt se on vihdoin niin varmaa, kuin voi olla! Madventuresin kolmas tuotantokausi saa ensi-iltansa Subilla keväällä 2009. Kaikki muu info on vielä classified-osastoa tuottajiemme vaatimuksesta: jos kertoisimme, joutuisimme sen jälkeen tappamaan teidät. Lokakuussa lisätietoja, hold on!



Subtv:n palkitun Madventures-matkailusarjan tekijöiden esikoiselokuva on ilmestynyt!

Monte Rosso on yhteen kesäiseen päivään sijoittuva urbaani veijarikomedia nykyhetken Helsingistä. Klassisen farssin juoni kietoutuu duunarin ansaitun viikonloppuvapaan, kaverusten välisen kilpakosinnan ja mahdollisimman huonosti ajoitetun polkupyörävarkauden ympärille.

Elokuva pyrkii vangitsemaan autenttisen ajankuvan helsinkiläisestä elämäntavasta, sukupolvesta ja kielestä, joka toistaiseksi on vielä elokuvalla tallentamatta. Monte Rosson on ohjannut käsikirjoittaja Jon Sundell yhdessä Tuomas Milonoffin kanssa. Tuottajana toimii Riku Rantala.

Elokuva saapuu suuren yleisön tietoisuuteen maanantaina 22. syyskuuta, kun se saa ensi-iltansa Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaaleilla sekä YLE TV1:llä. R&A-festareiden näytöksen ja klubin liput myytiin hujauksessa loppuun, mutta lisää on jo luvassa!

Suomalaiselle lyhytelokuvalle poikkeuksellisesti tätä pätkää pääsee katsomaan viikonloppuisin heti seuraavana perjantaina ja lauantaina suurella kankaalla Tennispalatsin kakkossalissa!

Liput iltakymmenen näytöksiin kustantavat 5€ kappale ja niitä voi varata tiistaista 23. päivä lähtien Finnkinon nettisivuilta sekä teattereista. Elokuva lähtee myös R&A -kiertueelle ja on nähtävissä sekä Hämeenlinnan Bio Rexissä 30.9. - 1.10. että Kajaanin Bio Rexissä 3. - 4.10.

Perjantain 26. päivän näytöksen lippujen kanssa kannattaa kiirehtiä, sillä ilta jatkuu Nollassa elokuvaa varta vasten järjestetyillä jatkoilla taatusti hyvällä possella! Leffalippua vastaan olut ja siideri irtoavat viidenneksen halvemmalla ja saundeja tykittävät Monte Rosson hengessä elokuvaan musiikkia säveltäneet Uuden Fantasian Dj PP ja Ercola.

Welcome everybody!


MADVENTURES.TV UUDISTUU!
Uusi Madventures-saitti avataan viimeistään marraskuussa. Sitä ennen laitetaan vanha hetkeksi jäähylle, toki uutiset ja Strandedin foorumi pysyvät edelleen pystyssä.

Samoin mainio nettikauppamme Superpirate.com palvelee normaalisti: syksyn reissuille taisteluasut ja Madventurees-ohjesäännöt saa edelleenkin samasta osoitteesta!





Thaimaan levottomuudet

Tilanne ei tunnu muuttuneen parissa viikossa uutisoinnin perusteella. Jotain mainintoja julkisen liikenteen takkuilusta on näkynyt. Ulkoasiainministeriö ei oo asiasta tiedottanu lisää, Voispa kuitenkin luulla, että tilanne tullaan jotenkin purkamaan lähikin aikoina. Tosin jos ei sitä oo purettu neljässää vuodessa, mitä tapahtuu nytkään...

torstai 4. syyskuuta 2008

Thaimaan levottomuudet

Levottomuudet ei median antaman kuvan mukaan ole vakavia, varsinkaan matkaajan kannalta. Myös Muutama merkittävä uutissivusto ole asiaa noterannut uudestaan. Oma käsitykseni ja epävirallisten tietolähteiden (kuulostaapa ny hienolta:) mukaan ei tuo ole ollut paikan päällä näkyvää tai vaikuttavaa ainakaan ulkopuolisen/maalaisen kannalta. Tietysti se on paikallisille lienee eri asia ja siellä koetaan tilanteet erilailla, omine totuuksineen. Erikoiselta tuntuu, että media uutisoi siitä ensin näkyvästikkin ja nyt sitten hiljemmin tai, että siihen ei oo aikasemmin kiinnitetty huomiota, vaikka tilanne on jatkunu jo vuosia. Nytten se on kärjistyny mellakoinniksi. Mut katellaas ja toivotaan parasta. Aikeissa EI ole muuttaa ajatuksia reissun suhteen sinne tai suhtautuminen ei varmaankaan muutu pelokkaammaksi tms.

Ulkoasiainministeriön nettisivulla ei ole julkaistu tuon edellisen yllä olevan jälkeen uutta matkustustiedotetta. Alla uusin äkkiseltään löytämäni suomalainen uutinen.


4.9.2009, klo 0150 HS.fi nettisivustolta poimittua, myös kuva sieltä:

Suurlähettiläs: Thaimaahan voi yhä matkustaa

Julkaistu: 2.9.2008 12:45


Helsinki/Bangkok. Suomen suurlähettiläs Thaimaassa arvioi tilanteen Bangkokissa olevan poikkeustilasta huolimatta rauhallinen. Lähettiläs Lars Backströmin mukaan mielenosoitukset keskittyvät pääministerin virka-asunnon ja YK:n päämajan liepeille, ja muualla ei levottomuuksia ole.

Matkoja Thaimaahan ei hänen mukaansa ole syytä perua, mutta uutisia kannattaa seurata. Bangkokiin on suunnitteilla muun muassa liikennelakkoja, jotka voivat aiheuttaa vaikeuksia.

Ulkoministeriö kehottaa tuoreessa matkustustiedotteessa matkailijoita noudattamaan varovaisuutta ja välttämään mielenosoitusalueita.


Thaimaan lakko jäi torsoksi – mielenosoitukset jatkuvat

Julkaistu: 8:41

Päivitetty: 16:50


tiistai 2. syyskuuta 2008

Thaimaan levottomuudet

2.9.2008 klo 12.20 Ulkoasiainministeriön nettisivulta poimittua:
Matkustustiedotteet, 2.9.2008

Thaimaa: matkustustiedote

Thaimaa: Bangkokissa poikkeustila. Ei ulkonaliikkumiskieltoa. Laajoja mielenosoituksia. Terrorismiuhka. Levottomuudet jatkuvat eteläisimmissä provinsseissa.

Suomen suurlähetystö
Bangkok

Bangkokiin on julistettu poikkeustila. Ulkonaliikkumiskieltoa ei ole. Matkailijoita kehotetaan seuraamaan uutisia ja noudattamaan paikallisten viranomaisten ohjeita sekä välttämään alueita, joilla mielenosoituksia esiintyy. Erityistä varovaisuutta tulee noudattaa.

Bangkokissa räjäytettiin pienehköjä pommeja vuonna 2007. Uudet iskut ovat mahdollisia.

Terrorismiuhan vuoksi Thaimaahan matkustavia kehotetaan noudattamaan varovaisuutta erityisesti paikoissa, joissa on suuria ihmisjoukkoja. Varovaisuutta tulee noudattaa myös länsimaisten suosimissa turistikohteissa.

Poikkeustila Pattanin, Yalan ja Narathiwatin maakunnissa Etelä-Thaimaassa on ollut voimassa vuodesta 2004 siellä jatkuneiden vakavien levottomuuksien vuoksi. Väkivaltaisuudet ovat levinneet myös Songkhlan maakuntaan, josta osa on poikkeustilan piirissä. Matkustamista Pattanin, Yalan, Narathiwatin ja Songkhlan maakuntiin tai kulkua näiden kautta ei suositella.

Thaimaan levottomuudet

2.9.2008 klo 09.37

Poliittinen tilanne Thaimaassa tällä hetkellä on entistä epävakaampi. Vuosia jatkunut poliittinen epävakaus on nyt kärjistynyt. Mielenosoituksia eri puolilla Thaimaata esiintyy ja nyt se näkyy jo reissarinkin näkökulmasta, vaikka toki tuon mailman totuudet ja elämä on ollu syytä muistaa tähänkin asti. Vielä touko-kesäkuussa Thaimaassa ollessani, ei tollanen levottomuus ollut havaittavissa mitenkään erityisesti. Toisaalta osaako asiaa nähdäkkään ulkopuolisena, mutta nyt siis jo Ulkoasianministeriö kehottaa Suomalaisia välttämään liikkumista alueilla, joilla on mielenosoituksia ja noudattamaan erityistä varovaisuutta.

Tuskinpa kuitenkaan alueilla oleville tai sinne menossa olevilla reissareilla tai turisteilla on syytä mihinkään paniikkimielialaan tai edes syytä muuttaa suunnitelmia. Ainahan on selvää, että varovaisuutta ja maalaisjärkeä pitää käyttää, tai no ainakin yrittää.. ;-) Monien uutisten mukaan aggressiivisimmat levottomuudet on keskittyny Bangkokin vanhan kaupungin alueelle ja kaikki muu arkinen elämä pyörii ns. normaalisti ja kaupat, nähtävyydet ym. sellaset on auki normaalisti. Myöskään en ole ainakaan kuullut siellä olevilta, että toiminta Thaimaan tyypillisimmillä alueilla olis mitenkään vaikeutunut tai muuttunut.

Seurailen tällä blogilla nyt tuota tilannetta ja päivittelen tänne tietoja. Linkkilistassa on ULKOASIAINMINISTERIÖN MATKUSTUSTIEDOTTEET ja YLE:n ulkomaan uutisten linkki, jossa uutis ja tiedotustilanne mahdollisimman ajantasaisesti.

www.formin.finland.fi, Ulkoasiainministeriön sivustolta:

Matkustustiedotteet, 26.8.2008

Thaimaa: matkustustiedote

Thaimaa: Laajoja mielenosoituksia. Terrorismiuhka. Poikkeustila jatkuu osassa maata, levottomuuksia eteläisissä provinsseissa.

Suomen suurlähetystö
Bangkok

Poliittinen tilanne on epävakaa. Laajoja mielenosoituksia esiintyy. Suomalaisia kehotetaan välttämään liikkumista alueilla, joilla on mielenosoituksia ja noudattamaan erityistä varovaisuutta.

Bangkokissa räjäytettiin pienehköjä pommeja vuonna 2007. Uudet iskut ovat mahdollisia.

Terrorismiuhan vuoksi Thaimaahan matkustavia kehotetaan noudattamaan varovaisuutta erityisesti paikoissa, joissa on suuria ihmisjoukkoja. Varovaisuutta tulee noudattaa myös länsimaisten suosimissa turistikohteissa.

Poikkeustila Pattanin, Yalan ja Narathiwatin maakunnissa Etelä-Thaimaassa on ollut voimassa vuodesta 2004 siellä jatkuneiden vakavien levottomuuksien vuoksi. Väkivaltaisuudet ovat levinneet myös Songkhlan maakuntaan, josta osa on poikkeustilan piirissä. Matkustamista Pattanin, Yalan, Narathiwatin ja Songkhlan maakuntiin tai kulkua näiden kautta ei suositella.











Huom! Tekstien kommentointi mahdollista klikkaamalla tekstin lopussa olevaa "X kommenttia" kohtaa! Kaikki raflaafa - tai vähemmän, kommaus, mielipiteet, omat jutut ym. tervetullutta. Olkaa hyvät! Interaktiivista sisällöntuotantoa tai jotain.. ;-)

maanantai 25. elokuuta 2008

Moiiiiiiiiiii...

Tervehdys!! Taas painavaa asiaa...!! ööö jooooooo siis niiiiiin... :D Eli rooman nousuja ja tuhoja.. Arpa on heitetty, vaikeuksien kautta voittoon!

Tänään on ollu vilkas ja kiireinen päivä!! Fiilikset hyvät. Mutta toivoa täynnä, toivossa on hyvä elää sano lapamato!
Paljon on kerenny projekteja vääntelemään ja marakatteja paimentamaan ranskailesessa kauniissa atmösfäärissä. Ollaan murrosvaiheessa :-) Hittokun viittis kertoo (onko tää hypetystä vai totta)

No joka tapauksessa tulin nyt kirjoittaneeks taas monta riviä - ei mitään. Malttia! Nyt tekee mieli taas hymyillä. Palataan.. LOPPU!

tiistai 19. elokuuta 2008

Ei kaunista (ei otsikkoa)

Nyt on aika väsyny ja paska olo! Ei tosiaankaan siitä syystä, mistä vois luulla. Ei sen takia, millasen viestin sain joskus aamulla kuuden aikoihin. Se on mulle oikeesti ihan sama. Näin se valitettavasti on, tuntuu oudolta itsestäkin. Tekis mieli julkasta se täälläkin, mutta hyvät tavat varmaan estää sen. No ei siinä ollu juu mitään minun elämää mullistavaa, jonkun muun ehkä. Se siitä. Hyvästi!

No joo, mulla on koneellakin tekstejä mitä oon raapustelu edellä mainitsemastani Vaasasta! :-) Aika hassu paikka se, lisäilen ne joskus tänne kun jaksan ja saan jonkun inspiksen. Ja kyllä niitä lupailemiani mahti-upeita uusia ja kiinnostavia juttuja ON tulossa. Ihan oikeesti, en vaan vielä voi puhuu niistä, tai joutusin tappamaan teidät..

Joo eli vituttaa. Elämä on aika raskasta just nyt. Työasiat rassaa ihan ...tusti. Ei pelkästään hyvässä. On ilmaantunu vähän vastoinkäymisiä, nehän kuuluu asiaan, mutta ei ne kivoja oo. Niin kauan kun asiat on neutraalisti, ei oo hyvä. Jos ne on positiivisesti, ei oo hyvä. Jos ne on negatiivisesti, ei oo hyvä. Nii ei nii.. Kyllä joo, tässä on aika iso myllerrys menossa, monella tasolla. Ollaan murroskohdassa. Uskosinpa, että kasvukipujen kautta johonkin parempaan, ehkä. No aika näyttää.

Mutta miettikää tätä elämää. Miettikää miten kaikki on katsojan silmissä, miettikää miten kaikki on ohitsekiitävää - "kaikki on väliaikaista, iiiihan kaikki.." Ohitsekiitävä voi mennä myös edestakaisin ja kukaan ei tiedä mitä väliaikaista on.

Miten kaikki voi muuttua yhdessä silmänräpäyksessä. Ihan kaikki. Voiko kohtaloo vähän auttaa tai kusettaa? Voiko? Yksi sana, yksi ilme.. Ne voi muuttaa historiaa, siirtää vuoria, viedä helvetistä seitsemänteen taivaaseen..? Ymmärtääkö kukaan mitä yritän sanoa? Toivottavasti edes joku, tai se joku.. :-) Tottakai toivon, että joku tai se jokin lukisi näitä. Kuunteleisi huutoani, mitä ei kuulu. Mitä se on, voi jokainen päättää itse :-D jööööööööööööööööööööö... :-S

Hyvää yötä!!




Huom! Tekstien kommentointi mahdollista klikkaamalla tekstin lopussa olevaa "X kommenttia" kohtaa! Kaikki raflaafa - tai vähemmän, kommaus, mielipiteet, omat jutut ym. tervetullutta. Olkaa hyvät! Interaktiivista sisällöntuotantoa tai jotain.. ;-)

torstai 24. heinäkuuta 2008

Kaunista

Hei taas. Kiire. En oo kerenny nyt kirjottelemaan, mutta aivotyöskentelen kokoajan. Vaasankin ympäristössä ja näissä kuvioissa on täällä monia mielenkiintosia ruodittaviakin juttuja.. Kaikkee Raippaluodon siltoja sun muuta, mukavia ja "mukavia" ihmisiä ym. Siihen kun on aikaa.

Tiistai aamuna heräsin taas aurinkonpaisteeseen.. Se saa hymyilemään. Säteet antaa voimaa ja uskoa! Senkin jälkeen se lämpö on lämmittänyt ja tähtiä näkynyt!! Tämä sääennuste lupaa hyvää, toivottavasti ei ennusteet taas kuse!





Huom! Tekstien kommentointi mahdollista klikkaamalla tekstin lopussa olevaa "X kommenttia" kohtaa! Kaikki raflaafa - tai vähemmän, kommaus, mielipiteet, omat jutut ym. tervetullutta. Olkaa hyvät! Interaktiivista sisällöntuotantoa tai jotain.. ;-)