torstai 9. lokakuuta 2008

Thaimaan levottomuudet

Yle uutisoi tänään lisää aiheesta eilisestä kovimmasta mellakoinnista. Jännä nähdä kuinka kauan tilanne jatkuu taas muuttumatta. Jotenkinhan asia on purettava. Toivonkin ihan vilpittömästi, että siin päästään kaikkia osapuolia tyydyttävään ratkasuun. Kuinkahan tää sit on mahollista. Luulis, että jo pääministerillä on ulkomaaille vakuuttelujen jälkeen myös osoittaa, että tilanne on hallinnassa.. Toivotaan parasta.

Lainaus Yle.fi nettisivujen ulkomaan uutisista


Thaimaan mellakoijat uhkaavat jatkaa kaduilla
Julkaistu 08.10.2008, klo 16.58 (päivitetty 08.10.2008, klo 16.59)

Thaimaan hallitusta vastustavat mielenosoittajat vakuuttivat jatkavansa taistelua päivä sen jälkeen kun kaksi ihmistä kuoli ja yli 400 loukkaantui rajuissa mellakoissa.
Tiistain yhteenotot olivat pahimmat Thaimaassa 16 vuoteen.

Keskiviikkona hallitusrakennuksia ympäröivät kadut olivat rauhallisia. Thaimaan armeija lähetti eilen aseistamattomia sotilaita poliisin tueksi rauhoittamaan tilannetta.

Protesteja johtavan Kansan demokratialiiton (PAD) johto ilmoitti jatkavansa kuukausia jatkunutta hallituksen vastaista kampanjaansa. PADin johtajat sanoivat, että kuolleiden ja haavoittuneiden kärsimykset on kostettava.

Thaiman pääministeri Somchai Wongsawaat vakuutti ulkomaiden diplomaateille tilanteen olevan hallinassa. Maan varapääministeri erosi eilen väkivaltaisuuksien vuoksi.

PADin johtamat mielenosoittajat sanovat, että Thaimaan hallitus toimii maanpaossa elävän entisen pääministeri Thaksin Shinawatran käskyläisenä.

Reuters, AFP





Huom! Tekstien kommentointi mahdollista klikkaamalla tekstin lopussa olevaa "X kommenttia" kohtaa! Kaikki raflaafa - tai vähemmän, kommaus, mielipiteet, omat jutut ym. tervetullutta. Olkaa hyvät! Interaktiivista sisällöntuotantoa tai jotain.. ;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti