tiistai 2. syyskuuta 2008

Thaimaan levottomuudet

2.9.2008 klo 09.37

Poliittinen tilanne Thaimaassa tällä hetkellä on entistä epävakaampi. Vuosia jatkunut poliittinen epävakaus on nyt kärjistynyt. Mielenosoituksia eri puolilla Thaimaata esiintyy ja nyt se näkyy jo reissarinkin näkökulmasta, vaikka toki tuon mailman totuudet ja elämä on ollu syytä muistaa tähänkin asti. Vielä touko-kesäkuussa Thaimaassa ollessani, ei tollanen levottomuus ollut havaittavissa mitenkään erityisesti. Toisaalta osaako asiaa nähdäkkään ulkopuolisena, mutta nyt siis jo Ulkoasianministeriö kehottaa Suomalaisia välttämään liikkumista alueilla, joilla on mielenosoituksia ja noudattamaan erityistä varovaisuutta.

Tuskinpa kuitenkaan alueilla oleville tai sinne menossa olevilla reissareilla tai turisteilla on syytä mihinkään paniikkimielialaan tai edes syytä muuttaa suunnitelmia. Ainahan on selvää, että varovaisuutta ja maalaisjärkeä pitää käyttää, tai no ainakin yrittää.. ;-) Monien uutisten mukaan aggressiivisimmat levottomuudet on keskittyny Bangkokin vanhan kaupungin alueelle ja kaikki muu arkinen elämä pyörii ns. normaalisti ja kaupat, nähtävyydet ym. sellaset on auki normaalisti. Myöskään en ole ainakaan kuullut siellä olevilta, että toiminta Thaimaan tyypillisimmillä alueilla olis mitenkään vaikeutunut tai muuttunut.

Seurailen tällä blogilla nyt tuota tilannetta ja päivittelen tänne tietoja. Linkkilistassa on ULKOASIAINMINISTERIÖN MATKUSTUSTIEDOTTEET ja YLE:n ulkomaan uutisten linkki, jossa uutis ja tiedotustilanne mahdollisimman ajantasaisesti.

www.formin.finland.fi, Ulkoasiainministeriön sivustolta:

Matkustustiedotteet, 26.8.2008

Thaimaa: matkustustiedote

Thaimaa: Laajoja mielenosoituksia. Terrorismiuhka. Poikkeustila jatkuu osassa maata, levottomuuksia eteläisissä provinsseissa.

Suomen suurlähetystö
Bangkok

Poliittinen tilanne on epävakaa. Laajoja mielenosoituksia esiintyy. Suomalaisia kehotetaan välttämään liikkumista alueilla, joilla on mielenosoituksia ja noudattamaan erityistä varovaisuutta.

Bangkokissa räjäytettiin pienehköjä pommeja vuonna 2007. Uudet iskut ovat mahdollisia.

Terrorismiuhan vuoksi Thaimaahan matkustavia kehotetaan noudattamaan varovaisuutta erityisesti paikoissa, joissa on suuria ihmisjoukkoja. Varovaisuutta tulee noudattaa myös länsimaisten suosimissa turistikohteissa.

Poikkeustila Pattanin, Yalan ja Narathiwatin maakunnissa Etelä-Thaimaassa on ollut voimassa vuodesta 2004 siellä jatkuneiden vakavien levottomuuksien vuoksi. Väkivaltaisuudet ovat levinneet myös Songkhlan maakuntaan, josta osa on poikkeustilan piirissä. Matkustamista Pattanin, Yalan, Narathiwatin ja Songkhlan maakuntiin tai kulkua näiden kautta ei suositella.











Huom! Tekstien kommentointi mahdollista klikkaamalla tekstin lopussa olevaa "X kommenttia" kohtaa! Kaikki raflaafa - tai vähemmän, kommaus, mielipiteet, omat jutut ym. tervetullutta. Olkaa hyvät! Interaktiivista sisällöntuotantoa tai jotain.. ;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti