perjantai 17. huhtikuuta 2009

Thaimaan levottomuudet

Panokset ja keinot kovenee..!

Alla lainaus yle.fi nettisivujen uutisista

Thaimaan keltapaitojen johtajaa ammuttiin Bangkokissa

julkaistu tänään klo 03:24, päivitetty tänään klo 15:55

Sondhi Limthongkul

Sondhi Limthongkul

Kuva: Rolex Dela Pena / EPA



Thaimaan kuningasmielisten "keltapaitojen" johtaja Sondhi Limthongkul yritettiin tappaa perjantaiaamuna Bangkokissa. Hän selvisi täpärästi asemiesten rajusta hyökkäyksestä melko lievin vammoin, mutta joutui sairaalahoitoon. Myös kaksi muuta ihmistä loukkaantui murhayrityksessä, toinen heitä vakavasti.

Sondhi johti viime vuoden lopulla hallitusta vastustavan kansanliikkeen (PAD) mielenosoituksia, jotka sulkivat Bangkokin lentokentän viime vuoden lopulla.

Kaksi PAD:n jäsentä vahvistaa, että Sondhi loukkaantui, kun hänen autoaan tulitettiin bensa-asemalla lähellä keskuspankkia Bangkokissa. Sondhin avustaja loukkaantui lievästi ja autonkuljettaja vakavasti.

Sondhi oli menossa omistamalleen tv-asemalle ohjelman nauhoitukseen aamulla paikallista aikaa, kun konetuliasein varustautuneet ampujat iskivät. Sondhi sai ampumahaavan olkapäähänsä ja otsaansa.

Sondhin perustama PAD ei ollut aiemmin tällä viikolla osallisena Bangkokin levottomuuksissa, joissa kuoli kaksi ihmistä ja yli 120 loukkaantui.

PAD järjesti vuonna 2006 katumielenosoituksia, joiden seurauksena korruptiosta epäilty pääministeri Thaksin Shinawatra syrjäytettiin vallasta.

Thaimaan hallitus on päättänyt jatkaa poikkeustilaa Bangkokissa. Viime sunnuntaina julistetulla poikkeustilalla hallitus vastasi väkivaltaisuuksiin johtaneisiin mielenosoituksiin.

Aiheesta lisää muualla:
















Huom! Tekstien kommentointi mahdollista klikkaamalla tekstin lopussa olevaa "X kommenttia" kohtaa! Kaikki raflaafa - tai vähemmän, kommaus, mielipiteet, omat jutut ym. tervetullutta. Olkaa hyvät! Interaktiivista sisällöntuotantoa tai jotain.. ;-)

- vellu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti