torstai 9. lokakuuta 2008

Thaimaan levottomuudet

Tarkistettu uutiset ja ulkoasiainministeriön tiedotteet 10.10 klo 0120. Ei uutta. Ylen nettisivujen allaolevaa uutisaihetta päivitetty 9.9. klo 1529, mutta sisältö ei muuttunut.

-------------------------------



Nonii.. Thaimaan sisäpoliittinen tilanne näyttää rauhoittumisen merkkejä. Mutta mihin tää johtaa? Tarkottaako tää demokraian toteutumista ja nykyhallinnon voimistumista? Olisko mahollista, että yhteyskunta rupee eheytymään.. Jaa a katsotaas, oon taas liian optimistinen.

Aiheesta uutisoitu monissa paikoissa. MTV3 ja Ylen uutissivustoilla mm. Ulkoasianministeriö ei ole julkaissut tänään vielä uusia tiedotteita Thaimaan osilta. Malesiaa koskien on julkaistu uusi tiedote, jonka mukaan tilanne siellä rauhallinen poliittisesti, mutta luonnonoloista varotellaan.

Alla lainaus Yle.fi nettisivustolta ulkomaan uutisista


Thaimaan protestijohtajat antautuvat
Julkaistu 09.10.2008, klo 09.21 (päivitetty 09.10.2008, klo 10.15)

Thaimaan jättimäisten mielenosoitusten johtohahmot antautuvat poliisille.


Thaimaan oikeus päätti jättää syyttämättä pidätettyjä mielenosoitusjohtajia maanpetoksesta. Oikeus hylkäsi myös syytteet salaliitosta.

Thaimaassa pidätettiin viime viikolla kaksi PAD-protestiliikkeen johtajaa. Kansanliikkeessä on kaikkiaan yhdeksän keskeistä taustahenkilöä, joista seitsemän on pysynyt poliisilta piilossa. Protestijohtajien lakimies on luvannut heidän astuvan esiin, jos oikeus luopuu vakavimmista syytöksistä.

Oikeuden päätöksen mukaan maanpetossyytteet olivat perusteettomia. Johtajia syytetään yhä laittomasta kokoontumisesta ja pidätyksen vastustamisesta.

Protestiliike organisoi tiistaina parlamentin edustalla mielenosoituksen, johon osallistui arviolta 8 000 thaimaalaista. Mellakaksi yltyneessä välikohtauksessa kuoli kaksi ja 455 loukkaantui.

Protestijohtajat eivät ole vielä päättäneet antautumisen aikaa.

- Vapauduttuamme jatkamme taistelua, johtajat sanoivat puhemiehensä välityksellä.

AFP, Reuters, YLE Uutiset






Huom! Tekstien kommentointi mahdollista klikkaamalla tekstin lopussa olevaa "X kommenttia" kohtaa! Kaikki raflaafa - tai vähemmän, kommaus, mielipiteet, omat jutut ym. tervetullutta. Olkaa hyvät! Interaktiivista sisällöntuotantoa tai jotain.. ;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti