perjantai 10. lokakuuta 2008

Thaimaan levottomuudet

Thaimaan sisäpoliittiset levottomuudet muuttuvat. Protestijohtajat antautuvat poliisille, eikä heitä aseteta syytteeseen maanpetoksesta. Jopa heidän omien sanojensa mukaan tämä oli erätappio. Taistelu jatkuu! Näin voin uskoa asian olevankin. Mitähän tulevaisuus tuo tullessaan. En nyt mitenkään haluu maalailla piruja seinille, mutta historiankirjat sen on näyttäny aikasemminkin. Oisko tyyntä ennen myrskyä? Toivottavasti ei.
Jäädäänpä taas seurailemaan tätä tilannetta. Ulkoasiainministeriö ei ole julkaissut Thaimaan osilta uusia tiedotteita 8.10. jälkeen.

Huom! Tekstien kommentointi mahdollista klikkaamalla tekstin lopussa olevaa "X kommenttia" kohtaa! Kaikki raflaafa - tai vähemmän, kommaus, mielipiteet, omat jutut ym. tervetullutta. Olkaa hyvät! Interaktiivista sisällöntuotantoa tai jotain.. ;-)

Olkaa hyvät ja antakaa sanan terävän säilän sivaltaa ja keskustelkaa!! :)

Alla lainaus Yle.fi nettisivuston ulkomaan uutisista.

Thaimaan kapinajohtajat antautuivat poliisille
Julkaistu 10.10.2008, klo 08.22 (päivitetty 10.10.2008, klo 08.27)

Thaimaassa hallituksen vastaisen kansanliikkeen johtajat ovat antautuneet poliisille. Kaikkiaan seitsemästä PAD-liikkeen johtajasta oli annettu pidätysmääräys. Vapaaehtoista ilmoittautumista osattiin odottaa sen jälkeen, kun tuomioistuin hylkäsi torstaina maanpetossyytteet kapinajohtajia vastaan.

Lievennetyt syytteet koskevat levottomuuksien lietsomista. Kapinajohtajat kuitenkin todennäköisesti vapautetaan lunnaita vastaan ja näin he voivat jatkaa hallituspuolueen vastaista kampanjointiaan.

Kaksi ihmistä kuoli ja 400 loukkaantui tällä viikolla poliisin ja mielenosoittajien yhteenotossa. Kansanliike on pitänyt hallussaan pääministerin virka-asuntoa yli kuusi viikkoa. Hallitus työskentelee vanhalla lentokentällä.

Levottomuudet vaikeuttavat Thaimaan kamppailua maailmantalouden laskusuhdannetta vastaan, kun hallituksen kaikki energia menee sisäpoliittiseen kiistelyyn. Myös turismista saatavien tulojen ennustetaan vähenevän, sillä etenkin muista Aasian maista tulevat matkailijat ovat peruneet Thaimaan matkojaan.

Kansanliike syyttää hallitsevaa PP-puoluetta maanpaossa olevan, korruptiosta syytetyn entisen pääministerin Thaksin Shinawatran käskyläiseksi.

Reuters, AFP

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti