torstai 27. marraskuuta 2008

Thaimaan levottomuudet

Täällä tilanne elää. Omasta näkökulmasta ja ulkopuolisena tehtyjen havaintojen mukaan meno jatkuu arjessa ja turistien juhlassa samanlaisena. Pinnan alla varmasti kuohuu, mutta toivottavasti meno ei ylly liikaa.. :S Mumbaissa on kuumemmat paikat. Mihinkään paniikkimielialoihin ei kai ole aihetta, mutta luulenpa, että asia kannattaa pitää silti mielessä. Jaahans. Jatketaas ihmettelyy..

Ulkoasiainministeriö ei ole julkaissut uutta tiedotetta eilisen, täälläkin olevan merkinnän jälkeen. Ylläriylläri! Miksei tieto kulje vaikka oltas 3cm päässä? :D

Alla lainaus Yle.fi nettisivuston ulkomaan uutisista.

Thaimaa julisti poikkeustilan vallatuille lentokentille Julkaistu 27.11.2008, klo 11.27 (päivitetty 27.11.2008, klo 13.41)

Thaimaan pääministeri Somchai on julistanut poikkeustilan kahdelle mielenosoittajien valtaamalle Bangkokin lentoasemalle. Asiasta kertoi hallituksen hätäistunnon jälleen uutistoimisto Reutersille maan apulaismaatalousministeri.

Thaimaan hallitus joutui pitämään hätäistunnon pääkaupunki Bangkokin asemesta Chiang Maissa, joka sijaitsee lähes 600 kilometriä pohjoisemmassa. Hallituksen tiedottajan mukaan istunnossa harkittiin myös poikkeustilan julistamista maahan.

Pääministeri reagoi vallankaappaushuhuihin

Thaimaan pääministeri Somchai Wongsawat kehottaa maan armeijan sotilaita pysyttelemään kasarmeilla. Pääkaupungissa Bangkokissa liikkuu huhuja, että armeija olisi valmiudessa sotilasvallankaappaukseen.

Hallituksen tiedottaja on kumonnut huhut, joiden mukaan pääministeri aikoisi erottaa asevoimien komentajan Anupong Paochindan. Kenraali Anupong vaati keskiviikkona hallitusta hajottamaan parlamentin ja pitämään ennenaikaiset vaalit. Somchai on torjunut Anupongin vaatimuksen.

Thaimaassa on tehty 76 vuoden aikana 18 vallankaappausta tai kaappausyritystä. Viimeksi sotilaat kaappasivat vallan kaksi vuotta sitten.

Bangkokissa on suljettu jo toinen lentokenttä

Mielenosoittajien saarto on sulkenut jo toisen lentokentän Bangkokissa. Oppositio on ilmoittanut, ettei se aio lopettaa saartoja ennen kuin pääministeri Somchai Wongsawat on eronnut. Mielenosoittajat väittävät, että Somchai on maanpaossa olevan entisen pääministerin Thaksin Shinawatran sätkynukke. Epäily saa pontta siitä, että Somchai on Thaksinin lanko.

Thaimaassa on tarkoitus pitää joulukuussa ASEANin, eli Kaakkois-Aasian maiden järjestön huippukokous. Nyt muut jäsenmaat kyselevät, pystyykö Thaimaa isännöimään kokousta sekavassa tilanteessa. Thaimaan ulkoministeri on myöntänyt, että hallitus harkitsee huippukokouksen lykkäämistä.

AP, AFP














Huom! Tekstien kommentointi mahdollista klikkaamalla tekstin lopussa olevaa "X kommenttia" kohtaa! Kaikki raflaafa - tai vähemmän, kommaus, mielipiteet, omat jutut ym. tervetullutta. Olkaa hyvät! Interaktiivista sisällöntuotantoa tai jotain.. ;-)

2 kommenttia:

  1. Tervee! mites menee siellä?onko suotuisat sulla? se on nyt bangkok rush hour ohi :)...siellä lenskarikentällä. Älä sitten ihmettele jos joku soittaa sulle jostain kuntosalilta :) t.grimlin brot :)

    VastaaPoista
  2. Terveeeee Bro!! Mites täällä, istuessa kärryissä, kieseissä, dösissä, junissa, veneissä ja kaaaaaikenmailman härveleissä, :D sekä venytellessä ja ihmettelessä, että mitenkäs tästä eteenpäin. Tuli pupu pöksyyn ja nyt täällä etelämmässä ja huomenna veneillen kavereiden kesken; The Saarille.. Ehkä.

    Suotuisaa on ollunna ja todellakin Die Hardit rupee lienee olee ohi, mutta uusia spekuloidaan jo.

    Hei, mikäs toi kuntosali juttu nyt on?! :)

    VastaaPoista