maanantai 30. kesäkuuta 2008

Takaisin Suomessa... :-(

Tuntuu jotakuinkin tältä!!

Tulin eilen iltapäivällä Helsinki-Vantaalle. Täytyy varmaan ruveta suunnittelee jotain töitä, plääh!! :-/ En es jaksa nyt kirjottaa juttuja tänne, paljon ois tarinaa. Kun jaksan.. Selvää on se, että miksi olen täällä. Päästäkseni ehkä uudestaan reissuun..

Katotaan..!

perjantai 20. kesäkuuta 2008

Matkis 12 Juhannusta Ei-Suomessa

Huoooomenta!! :-o No nii i! Ma oon hereilla jo, tai siis viela... mutta

HYVAA JUHANNUSTA KAIKILLE!!!!


Taalla ei Jussi paljon nay, paitsi lamminta ja arskaa riittaa. Tosin viela enempi Juhannuksesta muistuttaa se, etta vetta on tullu tosi kovaa parina iltana jo. En oo ikina nahny kerralla niin paljon vetta ja niin nopeesti... Oli hauskaa olla ulkona just siihen aikaan ;-) Voin sanoo, etta KASTUIN. Oli kylla mielyttava ilta, silti, ehka.. mutmut toivottavasti ei tanaan tuu vetta.

River Barin Kesahessu-Jussi (onhan taalla sit Jussi) on luvannu jarkata hotellille Juhannus saunan ja illalla Baarissa illan vieton! Jee, Juhannusruokaa ja juomaa yms. Joutuu varmaan menenmaan sinne. Aika erikoista viettaa taa keskikesan festari ulkomailla.. positiivisesti.

Taas jotain viikko vierahtany viimesesta kirjottelusta, niinpa myos ihan muutenkin.. Kalusto ja kalusto ongelmien johtdosta. Pahoitteluni! Lupaan laitella pyhien jalkeen paaaljon kuvia ja nautinnollista ja keskustelua herattavaa tekstia tanne. Matskua on!

Arki rupee nostamaan paataan ja kotiin tai "kotiin" lahto lahestyy ja taytyy ruveta suunnittelemaan elamaa eteenpain (tai siis ennen seuraavaa reissua) ;-)
Ihan sama, ei kiinnosta!!! Ei viela! Nyt on hallitseva fiilis on hyva, ihana. Haluan viipya tassa viela, viela jatkossakin.. Viimepaivat on ollu mukavia, ehka dramatisoiden onnellisinta aikaa pitkaan aikaan.. :-) Paivat ja niiden jarjestys ei nyt tuu mieleen, mutta oltiin tossa altaalla chillailemassa yks paiva. Aurinkoa ja uimista, makailua, juomaa, hyvaa ruokaa ja ennenkaikkee seuraa. Jonain toisena paivana vahan shoppailu, oleskeluu, leffaa, juomaa ja ruokaa, hotelli ja diskobileita. Kaikkee siistiiiiiiiiiii..

Mut hei, viela kerran, Erittain hauskaa keskikesanfestaria kaikille!!!! Pitakaa huolta pulloistanne ja itsestanne!! Taa poistuu nyt hetkeksi lepaamaan ennen seuraavaa koitosta.. Saa naha. Over and out!

maanantai 16. kesäkuuta 2008

Matkis 11

Huomenta!!

Ja taas on pari päivää takanapäin! Tarkottaa sitä, että paluu lähestyy!! Ei hyvä, ei ainakaan kaikilta osin!

No mutta siis. Eilinen, siis lauantai oli lauantai! Saunaa ja Karjalanpaistia. Houstasin Eerolle ja Thiiboylle saunaillan hotellin kattoterassilla. Thiiboy on USA:sta, Atlantasta ja opiskelee BKK:ssa. Tuli hehkutettua Ekelle, että täältä löytyy, ehkä Pattiksen paras sauna.. :-) Sen innoittaman Eero ja Thiiboy päätti tulla tänne todeta, että pitääkö väite paikkaansa. Kyllä piti! Thiiboylle kokemus oli uusi! Saunaa, Karjalanpaistia (alakerran ravintolasta. Yhteisarvosana ruoasta 9.0, melkein kuin äipän tekemä:) Olutta ruokajuomaksi!

Tämä Suomikulttuuri-tutustumismatka sai kommentit USA:n jampalta:

- Grazy Finnish man, you are the man! I' gona die here, too hot, too much beer...!!!!"

- Kyllä! Meillä Härmääs on tapaan tappaa ihmisii saunahan, heikot sortuu elon tieltä, se ei oo mies eikä mikähään, jok ei kossupullua illassa vedässä..

- Oh fuck this so hot, but I like it so much! Butter, salt, beer and sauna is cooooool...


Mutta nyt kiitän ja kuittaan taasen, tämäkin tarina jatkuu. Palataan piakkoin..

lauantai 14. kesäkuuta 2008

Matkis 10
























































kuvatekstit alhaalla




Hello!! Up to you..!

Jälleen verkossa. Henkisesti, fyysisesti, sekä teknisesti. Päiviä jatkuneitten netti-ongelmien takia päivittäminen on ollu hankalaa. No joo, on tullu oltua aika verkkokatveessa itekkin ;-) Ihan tietoisesti. Kädet täristen, oon jättäny tietokoneen ja puhelimen käytön vähälle, mutta nyt en enää pystyny.. :-)

Tänään oli taas saunapäivä majoituksen kattoterassilla! Löyllllyyy hittolainen!! Olutta, vettä ja ruokaa. Toimii!!!

Saunan jälkeen oli Aftersaunabileet jo tutuksi tulleessa River Barissa!!

Hauskaa oli! Tikka lensi, bilismailat heilu (minnelie..:-) poppareita, sipsiä, sapuskaa ym. Tervetuliaismaljana kaadettiin Samesame niminen shotti. Eräs kestosuosikeista drinkkimenussa, myös yksi omistani. Se on hyvältä maistuva hedelmäisen salmiakkinen makee aperatiivi, tai jotain. Siis same same but diffeLent. Oma päivän suosikkini taitaa kuitenkin olla Sawasdii-DD-kuppi. Muistuttaa paljolti jotain Energiajuoma-vodka drinksua, mutta maistuu paremmalta. Jotain ainesosia siinä on jota en nyt muista.. Suosittelen!

Alkupäivä meni ihan esarii venytellessä, enimmäkseen taas nukkuessa. Hymyillen. En yksin, ajatuksieni kanssa. Lukekaa tarkkaan toi lause ja kokeilkaa mitä siitä saa tai sais pilkkua siirtelemällä.. ;-) Muuten kattelin telkkarii, kaupassa, söin, järkkäilin vaatteita ym. Kaikkee arkista. (tähän kuuluis sellanen jumittuva ääni kun lp-levyn pyörintä lakkaa) ARKISTA?!? No nii i! Mutta ei pahalla. Tähän elämään täällä tottuu, rupee sopeutumaan ja oppimaan. Siistii! Vaihe tämäkin. Mua varoteltiin tästä. Tähän jää koukkuun. Kaikkeen tähän...! Ja nyt taas äidin omat talttahampaat, älkää liikaa antako vääränlaista valtaa mielikuvitukselle!

Tätä edeltäneet pari viimepäivää on ollu myös rentoja ja mukavia. Samaa oleskelua, nukkumista, syömistä, juomista... jne. En edes muista tarkaan! 3-4 mailman parhainta juttua, housut jalassa tai ilman... :-)

Elikkä on täällä aktiviteettejä muitakin kun dokaaminen ja siihen liittyvät lieveilmiöt. Kartingia, benjiitä, elokuvia, aurinkoa, shoppailua thai-boxingia ja ei vähiten erillaisia mahtavia ruokia ja juomia ym, ym. Jotain noista tiedossa ehkä huomenna, tai yli-huomenna. Tai ens viikolla, tai joka päivä. Taidan myös suunnistaa etelään tai pohjoiseen tästä. Ja onhan tuolla krokotiili-farmia ja kaikkee. Kaupunkilomailua, rantaa, seikkailuu, omatoimista ym. ym...

Päällimmäisenä pyörii pari mukavaa asiaa.. Tunne jostain, hyvästä. Jopa fyysinen tunne siitä. Etsin taas sanoja ja keinoja kirjoittaa niistä... odotellessa.

Muthei, kiitti ja kuitti. Täytyy jatkaa, palataan ;-O jatkuu..

kuvat:

ylin: Baarin henkilökuntaa..
toinen: Menoa mestoille.. :-))
kolmas: Locaalin Noname kattikaverini frendi Noname Two hunting puuhissa. Söpöö!
alin: "Makumatkoilla mailman yrrrrrrrrjöttävimpiin keittiöihin" Heinäsirkat, torakat ym. on makoisaa snackkia!

P.S.
Lisäkommaus tohon aikasemmassa Matkiksessa mainitsemaani menoon täällä: Kaikki tietää, että asia on näin. Se tekee "kusettamisesta" tai kusettamisesta jopa taidetta.

Voin olla samaa mieltä siitä, että se osittain jopa oikein, että falleja koijataan. Jokaisella meistä perseaukisimmistakin turisteista on aina päällä rahaa vähintään yhtäpaljon kun duunarin kk-palkka on täällä! Joka on monelle meistä 1-2 päivän tulo..

Eräs tuttavani sanoi mulle kun menin esittelemään hienoa uutta ja kallista t-paitaani: "Paljon maksoit? EI vittu, se kusetti sua ihan 6-0.."
Mitä, kuka?! Eli tää paita oli maksanu n. 3,50e! Ok, kai se sit kusetti mua, mutta oltiin tehty myyjän kans kauppaa jo 5min kun päädyttiin tohon 200tbh hintaan.

Voivoi!! Jos se tuli onnelliseks siitä, että sai "kusetettua" multa euron, niin ok! Mä tulin iloseks siitä myös!

Täytyy vähän miettiä miten pitkälle ton ennakkoluulon antaa mennä..!

Maassa maan tavalla, tai maasta pois!

tiistai 10. kesäkuuta 2008

Matkis 9 สวย ยิ้ม ตกหลุมรัก
































Moromoro... Verkossa taas. Ulkona sataa, salamoi ja ukkostaa.. Trooppisella intensiteetillä. On tuttu ja turvallinen olo. Sadehan ei härmän urpålle oo mitään uutta. Kävin syömässä lähiravintolassa ns. fallesafkaa :-) River hotellin (mukava, siisti ja edullinen Suomi-vetoinen paikka) yhteydessä oleva ruokapaikka. Todella maistuvaa sapuskaa moneen makuun. Paikallista ja länkkäri mallia Paistettuja perunoita sipulipihvillä. Jälkiruoaksi riistoporvari Coca-colaa ja Nescafee murukahvia. Kyytipojaks Marlboroa! Kyllä maistu! Nää näitä ihanan tuttuja rutiini riippuvaisuuksia (kuulosti lähes lääketieteelliseltä diagnoosilta)

Viimepäivät, tai siis jo viikot on chillaillu enimmäkseen täällä, no täällä. Olohuoneeksi on muodostunu kiva oleskelumesta River Bar. Siellä on kiva venytellä ja katella kadun menoo. Kuppilassa käy monen tyyppisiä ihmisiä ja kansalaisuudet on edustettuna. Rentoo ja välillä ei niin rentoo eli vauhdikkaampa menoa :-) Mesta sijaitsee ihan Walking Streetin läheisyydessä, (Soi 14, Beach Road)

Hedonismiä, hauskaa, hektisyyttä. Mitä vaan. Tää on todellakin kuin iiiiso Ruotsin laiva simulaattori potenssiin jotain 100! Täällä on arviolta 3000 ravintolaa ja kokoajan tulee lisää. Jokaisen paikan ympärillä pyörii vähintään 10 kertainen määrä erilaista sidosryhmää. Alla kirjelappunen jätettynä yhden ravintelin aulaan, eräälle seurueemme jäsenistä. Skannaan lappusen kun pystyn, sen aito ilme ja käsiala lisää asian hauskuutta ja asiayhteys myös! :-) (nimet muutettu)

MORO!

A ja L meni N-baariin. Sulla tuntuu olevan tosi kivaa. Ei jaksa enää odottaa... V ja M menee johonkin... Osaat kyllä yksinkin N:ään


Oon jutellu jossain aikasemmassa tekstissä jostain kuplasta.. Niinpä. No näillä mennään. Mä oon lomalla ja nautin olostani, ainakin suurimmaks osaks. En enää jaksa ottaa stressiä tai "pyydellä anteeks" sitä. Vittu mä oon aito travelleri!! :-)) Mun mielestä ei en tee mitään väärin. Kohteen ja sijainnin erinäisitä maineista huolimatta täällä voi oikeesti kohdata läpileikkauksen ja nähdä sitä kulttuurien kohtaamista aidoimmillaan.

Vielä kerkeen! Tälläkin reissulla on monta matkapäivää jäljellä ja koko trippi on vasta alkusoittoa. Tämä ei jää tähän. Mulla on satoja tuhansia kilometrejä tavoitteena ja edessä päin.. Eli pärrrrrrrrrrrsiyttäviä kertomuksia tiedossa vielä tulevaisuudessakin. Kuka tietä missä seuraavaksi.. ;-)

Mutta oon erittäin varma, että tää on kannattanut!! Niin sanottu projekti on tuottanu tulosta. Outojen keinojen ja sattumien summana, mutta kuitenkin. Summan osatekijä on ollut myös satunnainen ja arvaamaton, mutta tulos on hyvä. Tulosta ei vielä oo suljettu. Osa miljoonista blogin lukijoista tietää mitä tarkoitan tällä. Tekee mieli hymyillä!! :-)) Olen onnellinen ja iloinen!! (ainakin hetken aikaa) Illuusio jostain on muodostunut ihan käsinkosketeltavaksi... Ei toivottavasti enää kauaa, niin saan tehdä sen... Ja no no! Nyt taas ne pip**** ja pim**** poist käsistä. En tässä yhteydessä tarkoita ihan niin limaista tapaa.. Jotain kaunista vain. Yksinkertaista ja pientä, suurta minulle!

Vittu mitä jargonia monta riviä!!! Olis niin paljon yksityiskohtaista kerrottavaa mutta kun niitä ei voi julkaista ihan hyvien tapojen johdosta. Myös niitä likasii tarinoita.. :) Niitä haluava voi osallistua postituslistalle. Jäsenkirje kolahtaa luukkuun ihan pian. Kuvien kera.. :-) (ja Pete, sä oot jo sillä listalla)

Täällä siis on kivaa!! Tää on mahdollisuuksien maa ja maanosa. Huonoine ja hyvine puolineen. Suunitteilla on kaikenlaista. Täällä on monia bisnes ja työmahdollisuuksia, tai oikeestaan mahdottomuuksia. Pyrokratia on pohjaton suo! Erilaisia suunnitelmia ja ajatuksia on punnittu. Ehkä joskus tulevaisuudessa... katsotaan ja palataan.. Mitähän tämä päivä tuo tullessaan..

Same, same but different!

Kuvat:

ylimmäinen: River Barissa

Vasen on Suomen-Ruotsalainen merimies Fred! Hauska ja aito äijä. Kunnon Suomi räny ja ryyppy seuraa! Oikea on Jussi, Riverin kesäkaappis-manager jostain Turust tai jostain. Aina yhtä sekasin ja hyväntuulinen. Jussihan ei oikeesti käytä alkoholia ollenkaan. Synnyinhumalassa!

keskimmäinen: Walking Streetiltä klo 0530 aamulla. Jotain Budha meininkiä jonossa 7 eleveniin menossa. Henkinen kuositus visuaalisesti!

alimainen: Uusi locaali kattikaverini hotellin läheltä. Noname nimeltään majoituksen oma maskotti, jolle päivittäin ostan mustekalaa. Maksettua kaveruutta siis..

Ja kiitos mainituille tahoille. Ne olemassa olollaan ja hyvällä ja toimivalla palvelullaan ovat osiltaan mahdollistaneet tämän osuuden minulle mahtavien juttujen toteutumisen!

Suosittelen: River Bar ja River Hotel


lauantai 7. kesäkuuta 2008

Matkis 8
















kuva: River Hotellin kattoterassilta, jossa on aito sauna, kuntosali, aurinkotuoleja. Täällä voi vaikka järjestää kivat illanistujaiset. Tuli kokeiltuu sauna, kyllä siitä löylyt saa. Tiloista löytyy kaikki tarvittava, grilli, jääkaappi, stereot ym.


Moraaliset arvot ja käsitykset hyvistä tavoista ja käyttäytymismalleista. Mitkä?!? Unohtakaa ne!! Voin sen verran kertoa, että täällä (edelleen Pattayalla) ne on oikeesti saanu aivan uuden muodon! Millään ei oo mitään väliä, ketään ei kiinnosta, kaikki on ok, ainakin melkein kaikki. Omalla Thaikku-tavallaan. Kaikki kusettaa kaikkia ja mikään ei oo sitä miltä näyttää, ei aina, ehkä joskus tai sitten ei.. Ja nyt stop, stop!! EN tarkota välttis ja ainoastaan sitä, mitä nyt tässä yhteydessä vois äkkipikaisesti kuvitella. Kelatkaa sitä!!


Same, same but different..!

keskiviikko 4. kesäkuuta 2008

Matkis 7

Istun hotellissa ja näppäilen läppäriä!! Ahistaa, masentaa ja stressaa. Työasiat Suomesta painaa vitusti niskaan. En pääse oravanpyörästä. Oon roikkunu puhelimessa ja netissä nyt puolipäivää jo.. No siistii.. Ei oo menny muukaan plääni ihan niikun oisin toivonu..! En nyt vielä viiti julkasta mitään yksityiskohtii, mutta myöhemmin.. Jos mä HALUUN jotain ni mä sit haluun.

Huomiseks suunniteltu Laosin reissu uhkaa kaatua parista syystä.. Harmittaa. Noh ei siinä. Täytyy keksii jotain muuta sitten.

Ehkäpä vedän kännit eli dokaan suruuni. Sillä se muuttuu iloksi ja velatkin saatavaksi!!?? EIIII, en mä sitä tee, mut vois olla hyvä idea!

Katotaan, lähen pörräämään tonne kapeen..

Matkis osa 6



























































Suay yi'm!! Tänään taas näin sen!! :-))) Olen onnellinen.. Ainakin hetken aikaa!!


Voi vitttttuuu. Olen turisti ja sillä siisti. Täällä Pattayalle taas menny kaks iltaa! Jep, sumuisissa merkeissä! Eilen tapasin täällä Pattiksella Eeron Bangkokista. Suomalainen tyyppi, joka opiskelee BKK:ssa. Hyvä tyyppi! Meno oli.. öö aitoa! :-) Satuttiin juttelee tuolla pallontallaajat.net foorumilla ja Eero päätti heilahtaa tänne mestoille dokausreissulle! Pattaya on kuulema paikallisillekkin Ruotsin laiva simulaattori :-) Täällä on kokoajan viikonloppu ja loma. Niikun aikasemminkin kertoilin, että kävelykatu on iso tori ja markkinat, josta saa mitä vaan! Ja nyt en tarkota sitä, että oisin hankkinu mitä vaan, mut sormuksen ostin eilen. Hieno ja halpa rihkamakoru. Tarkempia yksityiskohtia kertoilen ehkä myöhemmin.. ;-) "Kerranhan sitä vaan lomalla ollaan.." Siteeraus erään kaverin ohjenuorasta.. :-)

Tämä tai siis eilinen päivä meni aika tehokkaasti nukkuessa ja colaa imiessä. Hanurini sain revittyä sängystä ylös about joskus seiskan aikaan illalla.. joo o! taaskin missasin auringon! Hetken aikaa keräiltyäni kahvikupin ääressä terassilla, saapui hotellin ja baarin pitäjä. Hän sai mut ylipuhuttua lähtemään kyydissään River Baariin, joka on Suomi-Baari Soi 14:sta. Kiva paikka, jossa voi tavata muita länkkäreitä, enimmäkseen Suomalaisia. Ihan jees, mutta antakaa anteeksi (Pete, älä sano mitään!!), olen kuplassa ja turisti. Tänään muuten pysyin mukista erossa, ihan oikeesti. On hyvä olo jo. Söin hyvin, chillailin, heittelin tikkaa ja lätkin biljardia. Hävisin kaks kertaa Yongille piliksessä, mutta voitin kaikki tikassa! JEE! Riverin sulkeuduttua mentiin kävelemään (tottaikai, onhan se walkkari) Hadin, Yongin ja Jarin kans Walking sreetille. Yritettiin ettiä, jotain paikkaa jossa ois Dancee ja ysäri-musaa mut ei löydetty, paikkaa joka ois soittanu sellasta tai minne ois viittiny mennä kun oli liikaa porukkaa. Silti oli kivaa!! Koska mä näin sen... a'at yi'm:n, long ra'k??

Täytyy kyllä hakeutua vähän aidompaan ymparistöön. Tai sitten ei, miks pitäs. Katotaan. En nyt jaksa miettiä. Kerkeen vielä. Extreme on kaukana tästä. Ihan sama, mitä sitten. Mulla on hauskaa! On tääkin eräänlaista extremeä. Esim Aasialainen liikennekulttuuri on melko menoo.. Se ajaa kuka kerkee ja uskaltaa!

Mutta palataan astialle. Hyvää yötä! Kello on täällä +4 tuntia Suomen aikaan. Lisäilen taas kuvia ja vidoita, jahka jaksan purkaa ne. Huomenna rannalle. Jos näkis vaikka arskan..

sunnuntai 1. kesäkuuta 2008

Matkis osa 5



,











































"Voiiiii vittuuu, mä en löydä vessaa.."
Ihan ekana en uskonu kuulevani noita sanoja täällä. Siis Suomalainen känniääliö :-)) Olihan se mentävä tervehtimään kulttuurishokki päissään noita janppoja Turusta. Heti kun avasin suuni toi turistitaijotain, Thaimaalainen nainen kainalossa aloitti keskustelun kuultuaan, mistä olen; "HEI, me ei todellakaan ruveta puhumaan lätkästä, koska se ois noloo sulle.." Ihan sama, ei mua jääkiekko kiinnostakkaan, ei varsinkaan nytten.

Nyt on hengattu torstaista asti täällä. Itellä toi aika on menny aika sumuisissa merkeissä. Tänään mulla oli eka melkein selvä ilta. Nyt riittää dokaaminen vähäks aikaa. Hauskaa kuitenkin on ollu. Eilinen ilta meni rannalla istuen ja kilpaa kaataen Tequila shotteja paikallisen nuorison kanssa ja jutellen Suomesta, Thaimaasta, naisista, töistä, armeijasta yms. Siistii! Ovat muuten rankkoja muki miehii ja naisii. Ne melkein onnistu dokittelemaan mut pöydän alle.. ;-) Koh Samet on bilesaari!

No kuten arvata saattaa, tää päivä oliki sitten trooppinen kanuuna päivä. Onneks "bungalovissa" on ilmastointi!! Pikkuhiljaa hilailtuani ylös sängystä, lähdin kävelemään keskuskadulle, jo tutuks tulleeseen pätkään. Satuinpa taas Roger's placeen, jossa tapasin aikasemmin Norjalaisen Tomin, Brittiläisen Kerryn ja Kanadalaisen Reneen. Ja siellähän he taas :-) "Hello Will!! Nice to meet you again.." Sain uuden nimen siis. Vellu on kuulema niin hankala lausua. Niinpä. No jutut jatkuivat samoissa merkeissä, paskaa jauhaen siis. Mm. Japanilaisesta liiketoiminnasta... Täh?!

No mutta. Huomenna aamupäivästä lähtö Pattayalle takasin kohti uusia seikkailuita.. Katsotaan mitä tuleman pitää. Ehkä Laos tai Bangkok..

Klo 2030 otettiin reportaasiyhteys Suomeen Megados-radioon :-) Toivottavasti kuuntelitte. Niitä jatkossa tulee varmaan lisääkin. Yritän täällä ilmotella osoitteita ja aikoja.. Mutta nyt tää vaikenee, mutta ei iäksi. Nukku-Maija kutsuu..

P.S. Illalla satoi vettä. Taivaan rannassa salamoi ja tulee nyttenkin kovaa... Jännää. Myrsky lähestyy. Saa nähä tuleeko se tänne. Päästäänköhän huomenna sittenkään pois täältä..? Intermin ei ainakaan oo ilmotellu mistään vaaroista mitään..