maanantai 13. huhtikuuta 2009

Thaimaan levottomuudet

Ja taas mennään! Thaimaassa jatkuu levottomuudet ja sisäpoliittinen ja paineiden aiheuttama ulkopoliittinenkin kiristely jatkuu. Tällä kertaa laajemmin ja näkyvämmin kun aikasemmin viimevuonna. Tämä laajuus ja näkyvyys koskettaa nyt myös matkailijaa, koska mielenosoittajia ja armeijaa ja yhteenottoja on ollut ja esiintyny myös muilla kun hallinto alueilla. Mm. Bangkokissa Victory minumentillä, joka on keskeinen paikka logistisesti ja myös turistien tai reissareitten kannalta. Agressiivisiakin yhteenottoja on ollut myös Pattayalla, joka on lähestulkoon ennenkuulumatonta.

Paikalla olevien/oleskeliven Länsimaalaisten, sekä paikallisten mukaan tilanne ei kuitenkaan määrätietosesti uhkaa ulkopuolisia ja reissareita kohtaan. Eräs paikallinen kuitenkin kommentoi asiaa, sanoilla "olen tosi peloissani" Tämä on ymmärrettävää, mutta ei tilanteena uusi siinä maassa.

Tietysti pitää olla tarkkana ja kattoo mihin reppuineen ja rinkkoineen tahi pomarfinneineen ja bermudashortseineen työntyy, mutta tarpeettomaan paniikkimielialaan ei ole mielestäni aihetta. Jos sattuu olemaan lento sinne varattuna, niin ei muutakun sekaan vaan! Ja jos sulla tosiaan sattuu olemaan lento sinne varattuna, niin laitahan mulle kuvia ja juttuja paikalta, niin julkaistaan ne täällä eikä missään yle.fi:ssä ;)

Jäädään seurailemaan tilannetta, koitan julkaista täällä ug-tietojakin, joita ei uutissivustoilla ole. Täällä kirjoittamani omat tekstit ovat siis omia mielipiteitä ja tulkintoja asioista, enkä mitenkään vastaan niiden oikeellisuudesta tai mahdollisesti aiheuttamasta mielipahasta.

Alla lainaukset Yle.fi nettisivujen uutisista ja ulkoasiainministeriön nettivisulta


Yle.fi: Lyhyt taustoitus tapahtumille, aiheestä lisää myös tällä blogilla ja täältä löytyvillä linkeillä

Thaimaan punapaidat vastaan keltaiset

julkaistu la klo 11:55, päivitetty la klo 15:14

Thaimaan hallitusta vastustivat keltapaitaiset 2008 ja punapaitaiset nyt

Thaimaan hallitusta vastustivat keltapaitaiset 2008 ja punapaitaiset nyt

Kuva: EPA

Thaimaata lamauttava poliittinen kriisi keskittyy syrjäytetyn pääministerin Thaksin Shinawatran ympärille. Punapaitainen mielenosoittajaliike haluaa valtaan Thaksinin linjoilla olevan seuraajan; keltapaitainen liike puolestaan syrjäytti samoilla keinoilla edellisen hallituksen, jota se piti liian myönteisenä Thaksinille.

Sotilasvallankaappaus ajoi Thaksinin maanpakoon syksyllä 2006. Hänen tukijansa ja vastustajansa ovat kiistelleet pian kolmen vuoden ajan siitä, kenelle hallitusvalta Thaimaassa kuuluu.

Thaksinilla on edelleen iso kannatus maaseudulla, jonka köyhälistö hyötyi hänen viisi vuotta kestäneen valtansa aikana. Vastustajat ovat ennen muuta kaupunkien keskiluokkaa, jolle varallisuuden tasaaminen ei ollut yhtä edullista. Sotilasvallankaappauksella oli heidän mielenosoitusliikkeensä tuki.

Pattayan huippukokouksen peruminen on nolo isku Abhisit Vejjajivalle, jonka parlamentti valitsi pääministeriksi joulukuussa. Oikeus oli tuolloin erottanut edellisen hallituksen vaalivilpistä syytettynä ja kieltänyt sen johtajilta poliittisen toiminnan viideksi vuodeksi.

Päätöksen taustalla oli keltapaitojen kuukausia kestänyt mielenosoitus, josta lännessäkin kirjoitettiin isoja otsikoita, kun turistit juuttuivat Bangkokin saarretuille lentokentille.

Thaksin johtaa protestiliikettä maanpaosta

Kansan demokratialiitto, keltapaidat, piti Thaksinin syrjäyttämisen jälkeen valittuja kahta hallitusta hänen sätkynukkeinaan ja onnistui syrjäyttämään molemmat. Thaksin itse syyllistyi valtakaudellaan korruptioon ja sukulaistensa suosimiseen, keltapaidat syyttävät.

Poliittisesti puhtoinen Abhisit valittiin pääministeriksi ilman vaaleja, kun jotkut Thaksinia tukeneet poliitikot vaihtoivat parlamentissa puolta. Diktatuurin vastaisen yhdistyneen demokratiarintaman, punapaitojen, mielestä Abhisitin valinta ei ollut lain mukainen ja maassa pitäisi järjestää välittömästi uudet vaalit.

Punapaidat ovat maaliskuusta asti kokoontuneet ajoittain mielenosoituksiin ja onnistuneet estämään hallituksen kokouksia. Pattayassa värikirjoa lisäsivät sinipaidat, Abhisitin hallituksen innokkaimmat kannattajat, jotka tulivat vastustamaan punapaitojen mielenosoitusta.

Thaksin itse ei ole kadonnut Thaimaassa julkisuudesta vaikka asuukin maanpaossa. Hän pitää säännöllisesti kannustavia videopuheita kannattajilleen vaihtelevasta asuinpaikasta. Thaimaahan palaamisen estää vallan väärinkäytöstä langetettu kaksivuotinen vankeustuomio.

YLE Uutiset / Anniina Wallius


Yle.fi:


Mielenosoittajat estivät Aasian huipputapaamisen

julkaistu la klo 05:39, päivitetty eilen klo 20:53

Thaimaan hallitusta vastustavia mielenosoittajia

Thaimaan hallitusta vastustavia mielenosoittajia

Kuva: EPA

Näytä uutinen kartalla:

Thaimaan hallitus on perunut Kaakkois-Aasian valtioiden liiton ASEAN:in huipputapaamisen Pattayan mielenosoitusten vuoksi. 16 maan johtajien tapaaminen ei päässyt käynnistymään, kun Thaimaan hallituksen eroa vaativat mielenosoittajat estivät kokousväkeä pääsemästä hotelleistaan ja tunkeutuivat myös kokousrakennukseen.

Hallituksen edustajan mukaan kokouksen tapaamiset on peruttu lauantailta ja sunnuntailta turvallisuussyistä. Käytännössä se merkitsee kokouksen perumista. Uutta päivämäärää ei ole kerrottu.

Pääministeri Abhisit Vejjajiva julisti Pattayan alueelle poikkeustilan, jotta kokousvieraiden kotimatka saatiin turvattua. Helikopterit kävivät noutamassa heitä hotellien katoilta läheiselle sotilaslentokentälle. Poikkeustila kumottiin sen jälkeen kun kokousvieraat saatiin evakuoitua hotellista.

Poikkeustilan aikana yli viiden ihmisen julkiset kokoontumiset kielletty ja poliisilla ja sotilailla on oikeus pidättää ihmisiä enimmillään kuukauden ajaksi ilman syytteiden nostamista.

16 maan johtajien piti puhua talouskriisistä

Noin 2 000 mielenosoittajaa tukki aamulla kokousväen pääsyn hotelleistaan. Ainakin tuhat tunkeutui sisälle kokousrakennukseen, kertovat silminnäkijät. Sitä ennen protestoijat olivat estäneet Kiinan, Japanin ja Etelä-Korean ulkoministerien keskinäiset aamiaisneuvottelut.

Protestoijat myös ottivat yhteen hallitusta kannattavien vastamielenosoittajien kanssa. Kolmen ihmistä loukkaantui. Mielenosoittajien mukaan heitä ammuttiin ja ampujat olivat hallituksen kannattajiksi naamioituneita turvallisuusjoukkojen jäseniä.

Mielenosoittajat vaativat pääministeri Abhisitin eroa. Hänet nimitettiin virkaansa joulukuussa, kun edellinen hallitus oli erotettu vaalivilpistä syytettynä. Mielenosoittajien mukaan Abhisitin valta on laiton ja hänen pitäisi väistyä, jotta Thaimaassa voidaan pitää uudet vaalit.

Pattayaan oli saapunut johtajia 16 maasta. Aasialaisten maiden lisäksi edustettuina olivat Australia ja Uusi-Seelanti. Kokouksen pääkysymykseksi oli kaavailtu maailman talouskriisiä.

YK:n pääsihteeri Ban Ki-Moon on sanonut olevansa hyvin pahoillaan kokouksen peruuntumisesta. Hän kehottaa thaimaalaisia aloittamaan pikaisesti neuvottelut, joilla Thaimaa voisi palata normaalitilaan.

AP, AFP, Reuters


Yle.fi:

Thaimaan armeija ja mielenosoittajat ottavat yhteen

julkaistu tänään klo 01:50, päivitetty tänään klo 12:23


Thaimaan armeija tukahduttaa opposition mielenosoituksia kovin ottein. Bangkokin keskusta-alueella ammuskellaan. Hallitus aikoo lähitunteina kaikin keinoin varmistaa satamien ja lentokenttien turvallisuuden.

Uutistoimisto Reutersin haastattelemien lääkintäviranomaisten mukaan ainakin 74 ihmistä on loukkaantunut maanantain levottomuuksissa. Heistä 19 on sairaalahoidossa.

YLE Uutisten silminnäkijän mukaan keskustassa on kuulunut kovaa tulitusta ja linja-autoja on tulessa.

Mielenosoittajat ovat jonkin verran vetäytyneet sotilaiden siirryttyä Victory Monument -muistomerkille. Monumentti sijaitsee vajaat kaksi kilometriä pohjoiseen Siam-aseman liepeillä olevasta vilkkaasta ostosalueesta.

Sotilaat karkottivat aiemmin satoja mielenosoittajia, jotka tukkivat tärkeän risteyksen. Armeijan tiedottajan mukaan sotilaat ampuivat ensin varoituslaukauksia, mutta vastasivat sitten mielenosoittajien joukosta tulleisiin laukauksiin. Sotilaat pidättivät useita mielenosoittajia.

Armeija vakuuttaa palauttavansa järjestyksen kaupunkiin ja käyttävänsä kaikkia keinoja kaaoksen lopettamiseksi. Samalla armeijan komentaja, kenraali Songkitti Jaggabatara sanoo, että armeija pyrkii välttämään kohtuutonta aseiden käyttöä ja keskittyy vain itsepuolustukseen.

Kymmenen sotilaan kerrotaan myös saaneen vammoja, kun mielenosoittajat ajoivat heidän päälleen linja-autoilla. Mielenosoittajat heittelivät sotilaita myös kivillä ja polttopulloilla.

Kyseessä ovat ensimmäiset väkivaltaisuudet sen jälkeen, kun mielenosoitukset alkoivat viime viikolla.

Tuhannet hallituksen vastustajat ovat myös leiriytyneet pääministerin virka-asunnon ulkopuolelle. Siltä alueelta ei ole tullut tietoon väkivaltaisuuksia.

Eilen sunnuntaina Thaimaan pääministeri Abhisit Vejjajiva julisti Bangkokiin poikkeustilan. Hän sanoo palauttavansa järjestyksen maahan neljä päivän aikana.

Hallituksen vastustajat onnistuivat estämään Aasian maiden huippukokouksen lauantaina. Pääministeri sanoo, ettei tee samaa virhettä enää toistamiseen. Hänen mukaansa mielenosoitukset heikentävät Thaimaan mainetta ja tuottavat uusia hankaluuksia jo ennestään vaikeuksissa olevalle matkailuteollisuudelle.

Reuters, AP, AFP,YLE Uutiset


Yle.fi:

Suurlähettiläs: Thaimaassa ei vielä valmiutta sopuun

julkaistu eilen klo 17:07, päivitetty eilen klo 19:19

Suomen Thaimaan-suurlähettiläs Lars Backström arvioi, ettei Thaimaassa eri osapuolilla ole valmiutta hakea yhteisesti sopua, vaan kaikki kaivavat omia poteroitaan.

Backströmin mielestä tilanne näyttää vaikealta, koska vuonna 2006 syrjäytetty pääministeri Thaksin Shinawatra on sanonut, ettei hän tavoittele kompromissia. Hallitus ei puolestaan voi toimia liian ankarasti.

Hallituksen kaatamisen lisäksi nyt mieltään osoittavat haluavat päästä eroon kuninkaan neuvonantajista. Punapaitaisten mielenosoittajien mukaan neuvonantajat osallistuivat sotilasvallankaappaukseen, jolla Thaksin heitettiin vallasta.

Sen jälkeen Thaksinin kannattajat ja vastustajat ovat olleet vuorotellen osoittamassa mieltään. Viime aikoina lisäpaineita on tullut siitä, että maan talous on heikentynyt ja työttömyys lisääntynyt.

- Jonkinlainen välittäjä olisi hyvä olla, mutta sellaista henkilöä ei ole, hän arvioi.

Suurlähettilään mukaan viime kädessä Thaimaan kuningas on henkilö, jota kansa tottelee. Kuningas on kuitenkin pysytellyt hiljaa.

- Kaikki toivovat, ettei tilanne riistätytyisi täysin käsistä tai muodostuisi väkivaltaiseksi. Siitä ei hyötyisi kukaan ja Thaimaan maine menisi vielä enemmän, Backström arvioi.

Hänen mukaansa kadulla olevat panssarit ovat jo nyt turismille haitaksi. Japanilaiset ovat peruuttaneet matkoja. Bäckströmin mielestä suomalaisilla ei ole syytä perua matkojaan.

- Se että panssarit on kaduilla, on osoitus mielenosoittajille, että poliisi haluaa viheltää pelin poikki, Backström analysoi.

Vaaleista apua vasta myöhemmin

Suomen Thaimaan-suurlähettiläs Backström ei myöskään usko, että yhteenotot muuttuvat väkivaltaisiksi. Hän muistuttaa nykyisten mielenosoitusten alkaneen jo viime kuun lopulla. Yleensä mielenosoituksilla ei saada hallitusta kaatumaan.

Juuri tästä syystä hän uskoo mielenosoittajien ottaneen järeämmät keinot käyttöön Aasian maiden huippukokouksen estämiseksi Pattayassa.

- Voi olla, että vastaavanlaisia tempauksia tulleee jatkossakin. Toisaalta nyt on poikkeustila julistettu Bangkokiin, jotta viranomaiset pystyisivät tarttumaan mielenosoittajiin, Backström puntaroi.

Backströmin näkemyksen mukaan todellisia ratkaisuja joudutaan vielä odottamaan, vaikka hän toivookin, että kiistan osapuolet olisivat valmiita keskustelemaan toistensa kanssa ja sopimaan pelisäännöistä.

- Vasta kun poliittinen tilanne on rauhoittunut ja talous kasvamaan päin, voidaan käydä paremmalla ajalla tulevia vaaleja, hän arvioi.

YLE Uutiset


Yle.fi ja Arinkomatkat ja Finnmatkat:


Matkatoimistojen Thaimaan-tarjonta jatkuu ennallaan

julkaistu tänään klo 11:13

Suomalaiset matkanjärjestäjät eivät ole huolissaan Bangkokissa tällä hetkellä riehuvista levottomuuksista. Sekä Aurinkomatkoista että Finnmatkoista kerrotaan, ettei syytä erikoisjärjestelyihin tällä hetkellä ole.

Talvikauden lopun myötä turismi Bangkokiin on vähäisempää. Aurinkomatkojen toimitusjohtajan Jukka Salaman mukaan tilannetta kuitenkin seurataan.

- Meillä on vain noin 30 matkustajaa tällä hetkellä kohteessa, ja heillä on paikan päällä oppaat antamassa ohjeita tarvittaessa. Jos tilanne muuttuu, niin tietysti reagoimme tarvittaessa, Salama kertoo.

Salaman mukaan mitään ongelmia ei ole vielä ollut. Aurinkomatkojen käyttämät hotellit sijaitsevat kaukana mellakka-alueesta.

Finnmatkoilla on Bangkokissa vain muutama asiakas tällä hetkellä. Suurin osa turisteista on lentänyt suoraan Etelä-Thaimaan rauhallisiin kohteisiin, kuten Phuketiin.

-Meille ei ole tullut kysymyksiä eikä ongelmia mellakoiden tiimoilta. Seuraamme tilannetta, ja jos tarve vaatii niin me autamme asiakkaamme turvallisesti alueelta pois, Finnmatkojen toimitusjohtaja Peik Martin kommentoi.

YLE Uutiset


Ulkoaisiainministeriö:
Matkustustiedotteet, 12.4.2009

Thaimaa: matkustustiedote

Thaimaa: Bangkokiin ja lähialueelle julistettu poikkeustila mielenosoitusten johdosta.Terrorismiuhka. Levottomuudet jatkuvat eteläisimmissä provinsseissa.

Suomen suurlähetystö
Bangkok

Bangkokissa esiintyy laajoja mielenosoituksia. Levottomuudet ovat mahdollisia myös muualla maassa. Thaimaan sisäpoliittisen tilanteen ja laajojen mielenosoitusten johdosta matkailijoita kehotetaan seuraamaan tarkasti uutisia ja noudattamaan paikallisten viranomaisten ohjeita sekä välttämään mielenosoittajien kokoontumispaikkoja.

Terrorismiuhan vuoksi Thaimaahan matkustavia kehotetaan noudattamaan varovaisuutta erityisesti paikoissa, joissa on suuria ihmisjoukkoja. Varovaisuutta tulee noudattaa myös länsimaisten suosimissa turistikohteissa.

Poikkeustila Pattanin, Yalan ja Narathiwatin maakunnissa Etelä-Thaimaassa on ollut voimassa vuodesta 2004 siellä jatkuneiden vakavien levottomuuksien vuoksi. Väkivaltaisuudet ovat levinneet myös Songkhlan maakuntaan, josta osa on poikkeustilan piirissä. Matkustamista Pattanin, Yalan, Narathiwatin ja Songkhlan maakuntiin tai kulkua näiden kautta ei suositella.

Ulkoministeriö suosittelee ennen matkaa matkustusilmoituksen tekemistä ulkoministeriölle tai Suomen edustustoille. Tarkemmat ohjeet löytyvät osoitteesta http://formin.finland.fi/palvelut/matkustus/ilmoitus.

Rikollisuus

Turisteihin kohdistuneet rikokset, erityisesti varkaudet, ovat lisääntyneet kaikkialla Thaimaassa. Passit ja arvoesineet tulisi säilyttää tallelokeroissa eikä hotellihuoneissa. Passeista on hyvä olla myös eri paikassa säilytettävä kopio.

Rikosten määrä on lisääntynyt voimakkaasti Koh Samuin ja Koh Phangin saarilla turismin kasvun myötä. Erityistä varovaisuutta tulee noudattaa Täydenkuun juhlissa ja muissa vastaavissa tapahtumissa. Tuntemattomien kaupittelemia juomia ja ruokia ei tule nauttia.

Huumausainerikosten rangaistukset Thaimaassa ovat erittäin pitkiä ja voivat johtaa kuolemantuomioon.

Laittomasta maassaolosta voi seurata pidätys ja karkotustuomio, josta aiheutuvat kustannukset on karkotettavan itse maksettava. Viisumin ylitysmaksu on THB 500/pv. Karkotusprosessi saattaa olla pitkä ja olot Thaimaan karkotuskeskuksessa ovat hyvin alkeelliset.

Liikenne

Liikenne on vasemmanpuoleinen ja liikennekulttuuri erilainen kuin Suomessa. Liikenteessä tulee noudattaa äärimmäistä varovaisuutta ja huolellisuutta. Lukuisia turisteja menehtyy vuosittain liikenneonnettomuuksissa, erityisesti moottoripyöräonnettomuuksissa, eri puolella Thaimaata.

Saarilla teiden kunto on huono erityisesti sadekautena. Muun muassa Koh Samuin tiet ovat kapeita eikä niiden varsilla ole varoitus- ja osoiteviittoja. Tien päällysteissä on aukkoja, joita on vaikea havaita sateella ja pimeällä.

Moottoripyörää tai mopoa vuokrattaessa on muistettava, että ajoneuvot ovat harvoin vakuutettuja. Vuokraaja on vastuussa kaikesta ajoneuvolle aiheutuneesta vahingosta. Passia ei ole suositeltavaa jättää pantiksi ajoneuvoa vuokrattaessa. Liikenneonnettomuudet, joissa toisena osapuolena on ulkomaalainen, katsotaan lähes poikkeuksetta ulkomaalaisen aiheuttamiksi. Vahingonkorvausvaatimukset onnettomuuksissa ovat usein suuria.

Luonnonolot

Phuketissa ja muuallakin Thaimaassa Andamaanien meren puolella meressä on voimakkaita virtauksia erityisesti monsuunien aikana, toukokuusta lokakuuhun. Thaimaan merialueilla esiintyy meduusoja, joiden pistot voivat olla erittäin vaarallisia ja välitöntä lääkärihoitoa vaativia.

Osassa Thaimaata esiintyy maanjäristyksiä. Alueella tapahtuvat merenalaiset maanjäristykset voivat aiheuttaa hyökyaaltoja. Matkustajia kehotetaan noudattamaan paikallisten viranomaisten ohjeita vaaratilanteessa ja tutustumaan ennalta evakuointireitteihin hotellista tai muusta majoituspaikasta sekä seuraamaan matkanjärjestäjän asiaa koskevia tiedotteita.

Terveydenhoito

Matkavakuutuksen ottaminen Thaimaahan matkustettaessa on välttämätöntä. Yksityissairaalat eivät ota edes vakavasti loukkaantuneita tai sairastuneita hoidettavaksi ilman etukäteismaksua tai kattavaa vakuutusta. Onnettomuuden sattuessa tulee ottaa yhteys vakuutusyhtiöön. Hoitoa ei usein aloiteta ennen vakuutusyhtiön varmistusta tai etukäteismaksua.

Denguekuume on Thaimaassa samoin kuin useissa muissakin Aasian maissa endeeminen. Tautia levittävät hyttyset pistävät päiväsaikaan päinvastoin kuin malariaa levittävät hyttyset, jotka ovat aktiivisia öisin. Thaimaan terveysministeriön mukaan denguetartuntahuippuvuosia on vuoden, parin välein. Tartuntahuippu ajoittuu sadekauteen, joka alkaa Thaimaassa toukokuussa ja kestää lokakuuhun.

Hyttysten levittämiltä trooppisilta sairauksilta (erityisesti denguekuume, malaria) välttyäkseen on syytä pyrkiä suojaamaan itsensä hyttysten pistoilta käyttämällä vaaleita pitkähihaisia ja -lahkeisia vaatteita ja hyttyskarkotteita. Taudin oireiden ilmaantuessa on syytä hakeutua jo alkuvaiheessa hoitoon.

Thaimaassa esiintyy myös lintuinfluenssaa. Taudin saaneet henkilöt ovat olleet läheisessä kosketuksessa siipikarjan kanssa.

UNAIDS:n mukaan Thaimassa on yli miljoona HIV-tartuntaa.

Lisätietoja rokotuksista ja muista terveydenhoitoon liittyvistä asioista löytyy Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen verkkosivuilta www.thl.fi.

Hyvä tietää

Monissa virallisissakin turistikohteissa, kuten luonnonpuistoissa ja eri nähtävyyksissä ulkomaisilta matkailijoilta vaaditaan jopa yli kymmenkertainen pääsymaksu thaimaalaisiin verrattuna.

Ulkomaalaisen passin tulee olla voimassa koko Thaimaan matkan ajan ja vähintään kuusi kuukautta Thaimaahan saapumisesta lukien. Suomen passilla matkustavat turistit voivat saapua Thaimaahan ilman viisumia. Maahan saavuttaessa passiin leimataan saapumisleima, jossa myös mainitaan, kuinka pitkään Thaimaassa saa oleskella. Pidempiaikaista tai muuta kuin turismia varten tarkoitettua oleskelua varten tarvitaan asianmukainen viisumi, ja passin on oltava voimassa vähintään kuusi kuukautta eteenpäin. Lisätietoja saa Thaimaan ulkoministeriön verkkosivuilta.

Thaimaan suurlähetystön osoite Helsingissä on Royal Thai Embassy, Eteläesplanadi 22 C, 00130 Helsinki, puhelin nro +358 9 612 26410, faksi nro +358 9 6122 6466, verkkosivut: www.thaiembassy.fi. Kunniakonsulaatin puhelinnumero Helsingissä on +358 9 603 585.

Suurlähetystön konsulipäivystyspuhelinnumero virka-ajan jälkeen on +66....

Puhelinnumero on tarkoitettu yhteydenottoihin hätätilanteessa virka-ajan ulkopuolella, pyhäpäivinä, lauantaisin ja sunnuntaisin. Päivystyspuhelinnumero ei ole viisumitiedusteluja varten, vaan viisumiasioissa tulee ottaa yhteys suurlähetystöön virka-aikana (viisumipuhelintiedustelut ma-to klo 13-15, puhelin nro +66...).








Huom! Tekstien kommentointi mahdollista klikkaamalla tekstin lopussa olevaa "X kommenttia" kohtaa! Kaikki raflaafa - tai vähemmän, kommaus, mielipiteet, omat jutut ym. tervetullutta. Olkaa hyvät! Interaktiivista sisällöntuotantoa tai jotain.. ;-)

Kaikkien tekstejä kommanneiden kesken arvon kupin kahvia ja eilisen munkin. Lisäksi yksi voittaa pääpalkintona jotain kivaa. Vaikka French Dogit essolla, tai kepsut!

- vellu





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti