perjantai 30. toukokuuta 2008

Matkis osa 4


Sawatdi Khrap!! Täällä ollaan Hat Saikaewin biitsillä, Koh Sametin saarella.. Siamin lahden laineet tervehtii onnellista matkaaja ja levoton sielu lepäilee.. Aurinko ei ole tervehtiny paljoakaan, koska valveaika on rajoittunut tietylle ajalle, jolloin tälläkin pallon puoliskolla on ominaista olla pimeää. Ei välttis pelkästään hyvä. Toisin sanoen täällä onnnistuu myös biletys. Turistirysähän tää onkin. Punkkaan "bungalovissa", jossa on ilmastointi, telkkari, vesi-vessa ja suihku ja surffaan netissä GPRS:n välityksellä... WTF?!? ;-)

Muut ei oikeen oo fiiliksessä mukana, kosks ne on ollu reissussa jo kuukausia ja mä tulin vasta 27. päivä. Tää vissiin noudattaa normaalia kulttuurishokki kaavaa. Ensin biletys ja tutkimusjuttuja ja sitten aidompaa menoo.. Katsotaan mitä tulee. Nytten nautin paikallista "ämpäriä" Puolet Samsong-viskiä ja loput kaakota ja jäitä. Toimii..! Kohta tutkimaan rantaa ja kohtaamaan kulttuureita.. ;-)

Eilen tuli pörrättyä yksin tuolla elämässä kun kämppikset jäi nukkumaan (amatöörejä:-) Tapasin kävelykadulla Samet Villagessa Brittiläisen ja Norjalaisen matkailijan. Nimiä en enää muista, sorry! Keskustelut oli mielenkiintoisia; suomalaisia koskevista ennakkoluuloista. Siinä samalla Norjalainen ja Britti yritti juoda Suomalaista pöydän alle, maaottelu hengessä :-)) Eivät onnistuneet, taaskaan. Tiger oluen merkeissä matka johtui rannan toisessa päähän olevaan diskoon...

Hetkinen, tässä kohtaa rupes filmi pätkimään.. tai no siis en nyt jaksa kirjotella enempää, mutta palaan myöhemmin.. Be there or be square! Sellanen flash-back juolahtaa mieleeni, että Britillä tuli jotain erimielysyyksiä Jenkki-turistien kanssa ja mä lupasin olla sen puolella.. FUCKIN BASTARDS!! POPO PARTYYYYYYY.. WICKED!

torstai 29. toukokuuta 2008

Matkis osa 3

Huh, huh. Väsyttää ja hikoiluttaa. Tulin just majotukseen ja kello on 0645 paikallista aikaa. Nestetasapaino on kunnossa.. :-) Takana kaksi aika sumuista iltaa (ei millään sekistely mentalliteetillä) mutta oluita ja paikallista SamSong-viskiä on tullu maisteltua.. Totta on se, että Pattaya on rajaton biletaivas/helvetti. Kävelykadulla etenkin toteutuu Joutsan joutopäiville vertoja vetävä "markkinameininki" Baaria, diskoa, pubii, putiikkia ja puljua löytyy ja tarjolla on mitä vaan, siis mitä vaan! Hedonismiä kiihkeimmillään. Turistit jokaisesta mahdollisesta länkkärikansallisuudesta on edustettuna. Britit jostain syystä näkyvämmin! Ei pelkästään hyvässä. Britti-turisti-ilmiö on vastine suomalaiselle känniääliö meininkille. Mutta se siitä.. Huomenna olis tarkotus heilahtaa Koh Sametin saarelle. Siellä aion ottaa paidan pois ja ohentaa redneck-rusketusta. Palataanpa siihen.. Nyt mentävä lepuuttamaan silmiä..! Öitä!

P.S. Tänään näin hymyn!! Kauniin, ihanan ja arvoituksellisen sellaisen. Sitä en unohda. Pelkkä ajatuskin saa mielen iloiseksi! Haluan nähdä sen uudestaan! Thaikun sanotaan olevan Land of smiles mutta en silti usko täällä olevan vastaavaa.. ;-)

edit: kuvia lisätty. kuvien lisäily vähän hankalaa paikotellen tökkivien yhteyksien takia. mutta yritetään myöhemmin uudestaan.

tiistai 27. toukokuuta 2008

Matkapaivakirja osa 2 :-)

Taalla ollaan!! :)) On KUUMAA ja kosteeta! BKK lentokentalle saavuin 1115 paikallista aikaa, tunnin myohassa. Ei se mitaan, nyt ei oo enaa kiire. Laskeutumisen jalkeen sain kuin sainkin tavarat kantoon. Neuroottisen rinkka-fiksailun jalkeen suunnistin ekaan kerrokseen. Kentän alueeseen, jossa kulttuuri kohtaa länkkärin.

Kyytejä olis ollu monenmoisen helppoheikin toimesta tarjolla, mutta pidin pintani ja leikin oikeeta travelleria ja paatin, että jatkan matkaa bussilla.. En taxilla. Kuulema hyvinkin tavallista, että turistia koijataan noilla kyydeillä..

Jos jollekkin on jaany epaselvaks, en ole sita, siis oikee travelleri :) No tuon bussin operaation sain toteutettua Heidin painostuksella ja ohjeistuksella. No ei siina, oisin mä tehny sen omatoimisestikkin. Itse bussimatka meni mukavasti ilmastoidussa vippidösassa, matka-aika vain n. 2 tuntii. Hinta n. 1,5 euroa! Jomtie tai jotain - beachille jalkauduttua nappasin Nokialaisen kauniiseen käteen ja turvauduin puhelinkonsultaatioon. Hostin locaali kaveri ohjeisti mopotaksisuharille oikeen osoitteen ja sit mentiin. Kuumottavaa ja hauskaa kyytiä!! Ja ei, Lahden Laune ruuhka ei tunnu samalta.. :-) Taisin tuntea vapauden tunnetta.. ;-)

Olen liekeissä.. Tää pieni askel yhteiskunnalle, mutta suuri mulle. On niin siistii kohdata eri kulttuureita. Nyt hyppään hetkeksi oravanpyörästä ja HP:n äärestä, ja häviän yöhön.. ;-) Siitä myöhemmin, kuka tietää millon..

Palataan..

torstai 22. toukokuuta 2008

Matkalla tuntemattomaan..

Tuntuu tolta.. :-) "Duubaduuba daidaa.." Nään pidemmälle, istun reunalla ja katson..

tiistai 20. toukokuuta 2008

Juttua otsassa..

edit: Pate toi viisumin! En pussannu!

Mitä vittua!!! Ootapa.. Nyt on 20.5. klo 2254. Lähtö on lähellä! 26.5. klo 2010 oon toivottavasti sini-valkoisilla siivillä kauas pois vuorten taa.. Apua!! About kaheksan viikon työt ja asiat pitäs tehä tässä yhessä viikossa.. Nyt jännittää ja stressaa. Oon lähellä jotain burn outtia tai jotain... Helevettiläinen, toinen piti kiinni ja toine paskan piälle..

Matkajärjestelyitä tekemättä vielä paljon, viisumi ei tullu tänäänkään vielä. Ois ihan jees jos Pate kiikuttas ilmotuksen kirjatusta lähetyksestä vaikka huomenna, pussaan sitä suulle jos se tekee sen. Toivottavasti Pate sattuu olemaan edes nainen.. Ihan sama.

Eilen sai käytyy tartutautien klinikalla, en tekemässä sitä mitä vois luulla, vaan sain reseptin antibiotteihin ja ripulilääkkeisiin. Rokotukset mulla jo olikin. Lääkintähuolto siis ok, viisumi ja passi EI ok, lentoliput ok, kyyti lentokentälle ok, matkatavarat pakattu, ei ok, poissaoloajan työt ok, rahaa vaihdettu, ok.. mitähän vielä..? Jaa a. Täytyy jatkaa sinkoilua.. Reittipläänistä on selvinny jo jotain ja seuraakin on.. :-) )

10 minuttiia puhelimessa voi viedä helvetistä 7. taivaaseen..

Ote ystäväni mr L:n kommenteista tänään Mesessä:

..mutta pari elämän pari hassua minuuttia puhelimessa perseraiskasivat masennuksen..

Muutama muu asia, EI OK!! Ne varmaan aiheuttaa mulle tän alitajuisen pippelin otsaan.. Hmm "alitajuinen pippeli" Whats that?! :-) Toivon todella, että ne asiat järjestyy parhain päin. Mä todella haluun niin. Teen parhaani, toivon parasta ja pelkään pahinta. Nooooh mutta eteenpäin on yritettävä. Mä luulen, että tää muuttuu vielä iloks.. Muuttuu se!! Mä oon onnellinen, mä oon onneton, mä oon onnellinen, mä oon ihastunu, mä oon vihastunu.. Mitämitä.. En enää ajattele. Hiljenen, mutta en iäksi. Tulen palaamaan.. Pian



sunnuntai 11. toukokuuta 2008

Post it!




Anteeksi vielä kerran tuhannesti yhdelle ihmiselle!! Sori oikeesti.. :-( Kyseinen hlö tunnistanee itsensä tästä, jos sattuu lukemaan tätä..!!

Katson kaunista Suomenlahtea. Aurinko paistaa ja tuuli puhaltelee, linnut juttelee, melkein itseasiassa ymmärrän niitä. Horisontissa näkyy vene, joka kiitää aaltoja halkoen kovaa vauhtia... Nojailen Saksalaisen auton konepeltiin ja syön jätskiä (suklaata ja vaniljaa), aurinkolasit silmillä ;D Tuntuu kivalta... No tuntuu.

Väsyttää ihan vitusti valvotun 30 tunnin jälkeen.. Se lisää epätodellisuuden tunnetta. Tekee mieli hymyillä, tekee mieli itkeä! Wau experiensis! Kiireet jatkuu vaan. Hyvä niin. Toisaalta. Pari asiaa painaa eniten. Pakko saada ne kondikseen nopeutetulla aikataululla..!! Olen lähellä tavoitetta!

Kuulenkohan oikein, mitä noi linnut juttelee?! Sorsa ja Haemetopus Ostrelegus:

Post it laput! Niitä on keltasia, jotka lienee tunnetuimpia, vihreitä, punasia jne. Erikokoisia ja muotoisia. Niille on monta eri käyttötarkoitusta. Niissä on aika isot hinnan erotkin. Laadussakin on eroo. Erilaisia liimapintoja , jotka aika harvoin pysyy niiden yleisessä ja hyödyllisimmässä paikassa, jossain työpöydän ja tietokoneen maastossa, tai jääkaapin ovessa. Ne ovat merkki tekemättömistä asioista. Eihän Post it lappuihin kirjoteta tehtyjä asioita. Oi nuo vielä tavoittamattomat tavoitteet. Oi ja hurraa Outlookin "merkitse lukemattomaksi" valinta! \o/

Flight: AY0095
Depart: Helsinki-Vantaa Arpt Helsinki Finland. Monday, May 26, 2008 20:10
Arrive: Suvarnabhumi Int'l Apt Bangkok Thailand. Tuesday, May 27, 2008 10:05
Mileage: 4896
Next destination: Unknow thousands mileages.. ;-)) Let sii..

Ainiin, eiks tänään oo helluntai? Pääsiaisen ajan päätösjuhla. Helluntaina muistellaan Pyhän hengen vuodattamista ja kristillisen seurakunnan perustamista. Seitsemän viikkoa Pääsiäisen jälkeen ja 10 päivää Helatorstaista. Sattuu harvinaisesti tänä vuonna samalle päivälle kun äitien päivä. Seuraavan kerran näin käy joskus 2032 tai jotain, en mä tiiä. Eipä muuten näkyny, heilaa. Vai näkyköhän.. Mut eiks se sanonta mee niin, että jos ei heilaa helluntaina, sit on vähän myöhemmin ja juhannuksena jonoo.

HYVÄÄ ÄITIENPÄIVÄÄ ÄIPPÄ!!!

Ja hyvää päivää kaikille muillekkin!