maanantai 30. marraskuuta 2009

Finnair ulosmarssi! JeeJee!

Tällätavalla!!! Lienee hyvä, että en ota kantaa negatiivisella tavalla tuohon mielenilmaukseen! Olishan työnantajan puolelta ollut muitakin vaihtiksii! Siis myös vähemmän mukavia työntekijöille! Ja mielipiteen luomiseen riittää pelkästään se, mitä tuo "vastuuttomuus" aiheuttaa matkustajille..


Alla lainaus HS.fi uutisista.


Finnairin maapalvelujen ulkoistus johti ongelmiin yhtiön lentoliikenteessä


Finnair siirtää Helsinki-Vantaan lentoaseman matkatavara- ja asematasopalvelut ja niiden 500 työntekijää jo huomenna henkilöstövuokrausyhtiö Baronalle. Samoin huomenna astuu voimaan sopimus, jolla rahtiterminaalin 130 varastotyöntekijää siirtyvät Suomen Transval-nimisen yrityksen leipiin.

Näiden päätösten taustalla on "konsernin rakenteellinen kehittäminen", kuten yhtiön tiedotteessa sanotaan. Finnair-konsernin maapalveluyhtiö Northportin viidensadan työntekijän kohdalla ongelma on myös työn erittäin epätasainen jakaantuminen.

Finnairin Aasian-liikenteen tarpeet ovat synnyttäneet maapalveluihin muutaman päivittäisen ruuhkahuipun, joiden ulkopuolella työtä on ollut vähän.

"Osa-aikatyön sijasta Barona pystyy tarjoamaan enemmän täysipäiväistä työtä lentokentällä ja sen läheisyydessä", Finnairin varatoimitusjohtaja Lasse Heinonen sanoo lausunnossa. Rahdin varastotyöntekijöiden osalta kysymys on Heinosen mukaan siitä, että "uudet toimijat tarjoavat joustavammin ja monipuolisemmin työtä henkilöstölle."

Nyt tehdyt päätökset koskevat siis vain osaa Northportin ja rahtiyhtiö Finnair Cargo Terminal Operationsin henkilöstöä. Northportin asiakaspalvelutoiminnot ja rahdissa muut kuin varastotoiminnot säilyvät yhä Finnairissa.

Ulkoistamisen kohteeksi joutuneet työntekijät reagoivat nopeasti. Helsini-Vantaan matkatavaroiden käsittelystä ja asiakaspalvelusta marssi saman tien maanantaina iltapäivällä ulos lähes koko työvuoro eli noin 200 työntekijää, mikä aiheutti pahoja häiriöitä matkustajille. Finnair ilmoitti pyrkivänsä hoitamaan maanantain lennot normaalisti, mutta myöhästymiset ja yksittäiset peruutukset ovat mahdollisia.

Yhtiö kehottaa asiakkaitaan saapumaan kentälle ajoissa ja välttämään mahdollisuuksien mukaan lähtöselvitettävän eli koneen ruumaan menevän matkatavaran mukaan ottamista. Lisätietoja löytyy yhtiön nettisivuilta osoitteesta http://www.finnair.fi/info .

lauantai 14. marraskuuta 2009

Haavoittuvuus

http://www.miehetovathaavoittuvia.fi/viewer.php?id=204cac4aa254c1ffb0c357bbe09f144680f415d2

tiistai 20. lokakuuta 2009

Thaimaan kuningas (re)

Aikasemmin julkastu ja kommattu Thaimaan kuningas juttu

Maakuntaturnee Matkis - Vaasa (re)

Julkaisen uudelleen näitä viime kesänä julkistettuja tekstejä, mm. näitten kommenttejen vuoksi. Onhan tämä MATKAILUblogi :)

Eilinen ja tämäkin päivä alkoi ihanalla aurinkonpaisteella... ;-)) Siistii!

Täällä ollaan.. Kauniissa merenrantakaupungissa Vaasassa! Työ tyuppisellä keikallahan täällä ollaan mutta äsken mulla oli muutama tunti aikaa käydä haistelemassa keskustan tuulia.. Ihan kiva näköstä. Kansainvälinen meininki.. :-) Kivoja kauppoja ja kahviloita sun muuta sellasta ja jännä parkkihalli torin alla. Keskellä toria oli tekeillä Beach Volley kenttä. Varmaan joku kiva peli tulossa siihen. Ihan siisti kaupunki, millasiahan ihmiset mahtaa olla? Ei ainakaan otannan perustella kovin kohteliaita. Kiireisiäkin ovat. Mutta vaikee sanoo näin parin tunnin perusteella. Täällä on myös tällä hetkellä menossa Suvisaaren kaupunginosassa Vaasan asuntomessut! Makeita mökkejä ja kaikkee asumiseen liittyvää. On tullut pyörittyä ja tälläkin hetkellä oleskelen ihan lähimaastossa. Jatkan tutkimuksia. Raportoin taas. Blogihiljaisuus ja varatajuus hetkeksi.

Alla lainaus Hikipedia huumorisivustolta -Hikipedia, älyvapaa luulosanakirja, jonne kuka tahansa voi raapustaa.

Vaasa on käpykylä Peräjäämeren rannikolla Pohjanmaalla, joskin jälkimmäistä sijainnin määritelmää eivät paikkakuntalaiset itse ole vielä tunnustaneet. Paikka on Suomen kartan aurinkoisin kärpäsenpaska, jos ei sada. Alue on tunnettu kuolleesta ilmapiiristä, etäisestä sijainnistaan ja jatkuvista tietöistä keskustassa. Vaasalaiset itse kokevat kuitenkin elävänsä vilkkaassa ja kosmopoliittisessa metropolissa ja yrittävät hartaasti puhua stadin slangia korostaakseen paikkakunnan city-henkeä ja omaa epämaalaisuuttaan. Vaasassa kulminoituu rantaruotsalainen puppelipoikakulttuuri ja pohjanmaalainen puukkojunkkariperinne.

Vaasan kaupunkia ympäröi umpiruotsalaisten kuntien armeija, jotka omalla toiminnallaan ovat vaikeuttaneet palvelujen suomenkielistä saatavuutta. Vaasan tilanne on kriittinen. Suomalaisilla on pieniä salaseuroja viemäreissä, joissa saa puhua suomea ilman, että ylimieliset ruotsalaisjohtajat kuulisivat. Tämäkään ei toki tahdo onnistua kun pohojalaaset ovat tuppisuita, ja jos puhuvat niin uhoavat toisensa kumoon.

Ruotsalaiset painavat Vaasan suomenkieliset mereen vähin äänin, tuppisuita kun ovat. Uusi asuntoalue joudutaan rakentamaan meren mutaan Suvilahteen. Kovaa rakennusmaata olisi ruotsalaisen kyläpäällikön kotitanhuvilla 4 km päässä Vaasan torilta Sepänkylässä mutta sitä ei finntuppien anneta miehittää.

Johto

Vaasan perusrehellisenä kaupunginjohtajana toimii Markku Lumio, jonka suurimpana julkisena saavutuksena voidaan mainita kävely Tallinnan keskustassa Keski-Pohjanmaan Osuuskaupan rahoilla. Lumion poikkeuksellisia saavutuksia on muitakin. Hän lienee ainoa kaupunginjohtaja, joka on oikeudessa joutunut sekä esittelemään Tallinan-tuomisten kuitteja että kieltämään olleensa Tallinnassa maksullisten naisten talossa Maxissa.

Lumion parhaimmat kaverit ovat Heikit (Vehkaoja ja Kouhi ja Lonka . Heidät on nähty liikkuvan kolmistaan osuuskaupan helikopterikyydillä myös Lapin ruskatuntureilla. Vaasan käräjäoikeus luonnollisesti vapautti perusrehellisen Lumion lahjusrikkomussyytteistä (taas).

Muita vaasalaisia vekkuleita on kaupungin kehitysjohtaja J.J. Pitkämäki, (Jorma) joka tunnetaan paremmin lempinimellä Zei Zei. Zei Zei on saavuttanut mainetta muun muassa muuttamalla omakotitalonsa tonttia kaupungin kaavoittamalle alueelle siirtelemällä kiviaitaa ja laitattamalla tontilleen tienpätkän puistikoksi kaavoitetun alueen lävitse. Zei Zei on tietysti myös harras kristitty.

Kiinnostava vaasalainen on myös pääkaavoittaja Tapio Ivakko. Ivakon karaktäärin määrittelemiseksi riittänee, että paikallisella foorumilla kerrottiin Ivakon usein käyvän syömässä paikallisen suurgynderin kanssa ilmaisia lounaita. Gryhderin valkoinen mersu odottelee Ivakkoa aivan Hallintotalon nurkan takana.

Kaupungin luottamusmiehistä merkittävin on demareiden Raimo Rauhala. Rauhalan tuntomerkkinä on punainen urheilumallinen auto, jonka hän kuittasi hyvistä palveluistaan kaavamuutoksissa. Rauhalasta on sanottu, että häneen ei osuisi edes kirnussa kirnunvarrella; sen verran kiertoa miehestä löytyy.

Ristinummi

Ristinummen rakennus aloitettiin vuonna 1971. Kaupunki päätti perustaa alueen köyhemmille asukkaille. Äkkiä saatiin aikaan rumia kerrostaloja ja harmaata betoseinää, sekä alueelle tungettiin kaikki joita ei haluttu tavallisten ihmisten naapureihin. Ristinummi on yksi maailman vaarallisimmista lähiöistä nykyisin, ja siellä huumebisnes rehoittaa eniten koko maailmassa. Ristinummella sijaitsee monia Coffee Shoppeja, Huoraklubi Sniper, Räkälä Ristikka joka on etenkin teinien suosiossa. Myös kuuluisa Hengari Samu vierailee usein Ristinummella, ja nauttii asukkaiden isosta arvostuksesta. On myös huhuttu että kuuluisa Rap-Artisti "Trikki" olisi paljasjalkainen Ristinummelainen, mutta hän kiisti väitteet sanoen "En Juo" Ristinummea on myös sanottu Mediassa Nistinummeksi.

Västervik

Västevikin rakennus on aloitettu jo 1997 [? ei varmaa].Västervikissä ei ole yhtään elämää,aluetta ei ole tutkittu edes kunnolla koska tutkimusmatkailijat ovat aina kuolleet liian kovaan lasten huutoon tai ovat muuttaneet itse sinne.Västervikissä uskotaan elävän enemmän ihmisiä kuin minimanin omistaja.Ehkä ihmiset eivät koskaan saa tietää Västervikin henkilömäärää tai mitä Västervikissä tapahtuu...

Hoviska

"...haluutsä turpaan?!..." -joku "...s11z viDDu mä 00n gÄnn1zzÄ!" -teini Näitä sanoja kuulet kun menet hovioikeuden rantaan.Paikkaa kutsutaan hoviskaksi koska parempaa ei olla saatu aikaan.Hoviskalla kannattaa käydä vappuna,koulujen päättäjäisinä,juhannuksena,muuten vaan ja huvilakauden päättäjäisinä.

Edellisen kursivoidun tekstin lähde: http://hiki.pedia.ws/wiki/Vaasa


KÄVIJÄN KOMMENTTI:

Anonyymi kirjoitti...

se on suvilahden asuntomessut, ja hoviska (tai rannaksi sitä nykyään kutsutaan) kannattaa käydä stekkaamassa myös vasa by nightilla ja taiteiden yöllä, se on teini mesta, laiturilla on yleensä hieman vanhempaakin väkeä.




tiistai 6. lokakuuta 2009

Thaimaan levottomuudet


Alla lainaus Yle.fi nettisivuston ulkomaan uutisista.

Toistakymmentä loukkaantui pommi-iskussa Thaimaassa

julkaistu eilen klo 21:09, päivitetty eilen klo 21:33

17 ihmistä loukkaantui pommi-iskussa Thaimaan eteläosassa maanantaina. Pommi oli piilotettu moottoripyörään, joka räjähti kesken buddhalaisten festivaalijuhlan.

Pommi räjähti lähellä ihmisjoukkoa, joka oli kerääntynyt katsomaan paraatia Pattanissa.

Alue on ollut levoton jo pitkään. Yli 3600 ihmistä, muslimeja ja vähemmistönä olevia buddhalaisia, on kuollut separistien iskuissa vuoden 2004 jälkeen.

Kumilla rikastunut alue - entinen sulttaanikunta - liitettiin Thaimaahan sata vuotta sitten.

torstai 24. syyskuuta 2009

Thaimaan levottomuudet

Mielenosoitus ja puhe toteutui. Kuningasta koskevan terveydentilaan ei ole ollut uutta näkyvää uutisointia. Lienee tilanne siis entisellään ja vakaa, arvailua ja omaa spekulaatiota. Seuraillaan ja jos jollain on paikanpäältä tai muutoin tietoa, saa postailla tänne!

Alla lainaus Yle.fi nettisivuston uutisista.

Suurmielenosoitus sujui rauhallisesti Bangkokissa

julkaistu la klo 10:56, päivitetty la klo 22:24

Thaksin Shinawatran kannattajat osoittivat mieltään Bangkokissa.

Kuva: EPA / RUNGROJ YONGRIT

Thaimaassa kymmenettuhannet ihmiset kokoontuivat lauantaina pääkaupunkiin Bangkokiin osoittamaan mieltään hallitusta vastaan. - Antakaa minulle puoli vuotta pääministerinä, niin tämän maan asiat kuntoon, julisti tasan kolme vuotta sitten sotilasvallankaappauksessa syrjäytetty pääministeri Thaksin Shinawatra väkijoukolle.

Thaksin piti illalla videopuheen poliisin arvion mukaan 26 000 mielenosoittajalle.

- Olen antanut kaikille anteeksi. Aloitetaan alusta! Nyt minä vain tapan aikaani ja odotan, että punapaidat tuovat minut kotiin, Thaksin ilmoitti hurraavalle kansalle.

Tilanne on Bangkokissa pysynyt rauhallisena, mutta poliisi aikoo pysyä koko yön varuillaan mahdollisten väkivaltaisuuksien estämiseksi. Mielenosoituksia on valvomassa 9 000 mellakkapoliisia.

Punapaitoina tunnetut Thaksinin kannattajat vaativat nykyisen pääministerin Abhisit Vejjajivan eroa ja uusia vaaleja. Järjestäjien mukaan protesti pysyy rauhanomaisena, ellei hallitus sekaannu asiaan.

Punapaitoina tunnetut Thaksinin kannattajat lähtivät joukolla kaduille viimeksi huhtikuussa. Tuolloin mielenosoitukset muuttuivat väkivaltaisiksi ja ainakin kaksi ihmistä kuoli.

Uutistoimisto AFP:n mukaan Thaimaan hallitus on huolissaan siitä, että jokin kolmas osapuoli saattaa käyttää punapaitojen mielenosoituksia hyväkseen aiheuttaakseen levottomuuksia esimerkiksi räjäyttämällä pommeja Bangkokissa. Varapääministeri Suthep Thaugsubanin mukaan monet ryhmittymät ovat valmiina toimimaan.

Kymmeniä loukkaantui kiistellyllä temppelillä

Thaimaan ja Kambodzhan rajalla puolestaan joukko mielenosoittajia on ottanut yhteen poliisin ja kyläläisten kanssa lähellä kiisteltyä Preah Vihearin temppeliä. Thaimaan armeija kertoo kymmenien kyläläisten loukaantuneen nujakoissa.

Keltapaitoina tunnetut PAD-demokratialiikkeen kannattajat ovat onnistuneet murtautumaan poliisin esteiden läpi ja kerääntymään Preah Vihear -temppelin lähettyville. Armeijan mukaan paikalla on noin 5 000 mielenosoittajaa, jotka ovat tulleet paikalle autoilla ja busseilla. Kyläläiset ovat puolestaan pystyttäneet paikalle omia barrikadejaan estääkseen protestoijia tunkeutumasta temppelialueelle.

Mielenosoittajat vaativat Thaimaan hallitusta karkottamaan naapurimaa Kambodzhan joukot temppelin lähistöltä.

Thaimaa ja Kambodzha ovat kiistelleet pitkään siitä, kummalle 1000-luvulla rakennettu temppeli alueineen kuuluu. Kiista kärjistyi jälleen viime vuoden kesällä, kun temppeli valittiin YK:n maailmanperintökohteiden luetteloon. Molemmat maat ovat sijoittaneet joukkojaan alueelle.

AFP, AP, DPA, Reuters, Yle Uutiset

sunnuntai 20. syyskuuta 2009

Thaimaan kuningas

Thaimaassa polittisetkin tilanteet elää taas. Thaimaalaisille alla oleva aihe saattaa olla poliittisesti ja ei-poliittisesti herkempi aihe kuin suorastaan hallintoon ja pääministerin ympärillä jo pitkään vellonut tilanne. Tarkotus ei ole tässäkään yhteydessä mitenkään epäkorrektisti liittää kuninkaan terveydentilaa tähän "levottomuus"-aiheeseen, mutta se väistämättä siihen liittyy, valitettavastikkin. Toisaalta kuten sanottua kuningas on Thaimaassa erittäin suosittu ja enemmänkin symboli kuin maan hallitsija.

Seurataan tilannetta ja toivotaan pikaista paranemista korkeudelle.

Alla lainaus Yle.fi nettisivuston ulkomaan uutisista.

Maailman pisimpään hallinnut kuningas sairaalaan

julkaistu tänään klo 16:10, päivitetty tänään klo 16:59

Thaimaan 81-vuotias kuningas Bhumibol Adulyadej on kiidätetty sairaalaan. Kuningas kärsii kuumeesta ja väsymyksestä, raportoitiin palatsista sunnuntaina. Bhumibol on maailman pisimpään hallinnut monarkki.

Thaimaan pääministerin Abhisit Vejjajivan mukaan kuninkaan terveydentila ei anna aihetta huoleen. Abhisit oli ensimmäisten ihmisten joukossa, jotka pääsivät vierailemaan Bhumiboln luona sairaalassa.

Kuninkaan terveydentila on äärimmäisen herkkä puheenaihe Thaimaassa, koska kruununperimyksessä saattaa tulla ongelmia. Kruununprinssi Vajiralongkornilla ei vielä ole vahvaa asemaa Thaimaan kuningashuoneessa.

Thaimaa on perustuslaillinen monarkia ja kuningas Bhumibol Adulyadej, hallitsijanimeltään Rama IX, on maassa äärimmäisen suosittu.

AP

lauantai 19. syyskuuta 2009

Thaimaan levottomuudet


Päivitetty 20.9.2009 klo 1750

Mtv3 tai Ylen sivustot eivät ole ainakaan uutisoineet lisää eilisen jälkeen ilmestyyneestä Thaimaan mielenosoituksia koskevasta aiheesta. Yleltä ei löytynyt nopealla silmäyksellä aiheesta mitään. Seuraillaan ja saa lisätä tänne kommauksen jos on aiheesta parempaa tietoa.

Tämän aiheen yläpuolella tänään uutisoitu juttu Thaimaan kuninkaasta.



Ja taas mennään! Thaimaan levottomuudet tuntuu jatkuvan taas kansainvälisenkin uutisoinnin mukaan. Joiden spekulointien mukaan tätä osattiin odottaakkin. Tilanne lienee aika vakio siellä, mutta jostain syystähän tää kansainvälinen uutiskynnys on ylittynyt. Jäädään seurailemaan tilannetta ja yritän taas saada paikallisen reportterin infoja asiasta :)

Alla lainaus MTV3.fi nettisivuston uutisista.

Tuhannet mielenosoittajat valtasivat Bangkokin kadut

Julkaistu 19.09.2009 11:09 (päivitetty 18:41)
(Kuva:  ROLEX DELA PENA/EPA)

Tuhannet Thaimaan entisen pääministerin kannattajat ovat osoittaneet tänään mieltään Bangkokissa, kun pääministerin syrjäytyksestä tuli kuluneeksi kolme vuotta.

Kaappauksessa Thaksin Shinawatra menetti asemansa ja joutui maanpakoon. Thaksinin tukijat vaativat uusia vaaleja ja nykyisen pääministerin eroa.

Thaksinin odotetaan puhuvan illalla kannattajilleen videon tai puhelimen välityksellä.

Hallitus on kiristänyt Bangkokin turvallisuutta väkivaltaisuuksien pelossa. Kaupungin tärkeimpiä kohteita vartioi yli 9000 poliisia ja sotilasta.

Tänään Kambodzhan rajan lähistöllä sijaitsevalla temppelillä kymmeniä ihmisiä loukkaantui, kun Thaksinin vastustajat ottivat yhteen poliisin kanssa.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

maanantai 13. heinäkuuta 2009

Bloggausta otsikolla elämä

Tervehdys

Tulin tässä käymään ja kertomaan kun olin tuolla private blogin puolella avautumassa vuodattamassa nykyisiä olojani ja tilojani, että hengissä ollaan - toistaseksi. Tämä blogikin on henkitoreissaan, mutta toivoa on - onko? Kyllä tämä aktiivisuus vielä nousee tästä. Blogilla on ollu hiljasta. Ei ole kerennyt eikä ole ollu inspiraatioita ja mitä kaikkee selityksii näit nyt on.

Tälläkin hetkellä pääni sisässä vallitsee kaaos. Keskeisimpiä tunteita on ahdistus, huoli ja pelko. Ihan vilpittömästi ja päällimmäisenä toisesta ihmisestä. Puhumattakaan niistä muista tunteitten kirjosta. Pelko ja huoli tulevasta ja siitä mitä se tuleva on. Kannattaako jatkaa taistelua tuulimyllyjä vastaan ja asettaa aina kunnianhimoisia katteettomia tavoitteita. Niiltä osin kun ne on onnistunut, ne ovat maksaneet kohtuuttoman hinnan. Kun olin valmis antamaan tuon kaiken pois missä olin ollut hyvä ja hyppäämään siitä the oravanpyörästä pois, rupesin pelaamaan kovilla panoksilla, kovalla hinnalla. Aloitin pelin, jossa voittaja voisi saada vapauden ja onnen tunteen, prinsessan ja puoli valtakuntaa. Heitin noppaa ja ei tainnu tulla kutoset. Tuli jotain muuta. Hetki onnea ja sitä haavetta mistä olin katsellut köyhän päiväunia. Se haave sai jopa ilmestyi, sanoinkuvaamattomalla tavalla. Ainakaan tässä yhteydessä.

Paljon on tapahtunut. Ihania huimia asioita, lähes ja kohta oikeasti johonkin romahdukseen vieviä isompia ja pienempiä draamoja, ajalta nyt ja ennen. Tuntuu, että kaikki kasaantuu nyt kerralla ja monen vuoden hermopaine vaan ottaa yliotetta kun tuntuu, että kaikki ne hengissä ja elämän perusarkistakin motivaatioita ylläpitänyt asia/asiat meinaa valua sormien läpi, samalla kun katselen ja seuraan ikäänkuin ulkopuolisena syöksyä tuntemattomaan, jo tuttuun tuntemattomaan. Jospa se tuntemattomuus olis vaikka saneerattu sitten viimekerran. Eihän Sedun mukaan ravintola konseptin elinikä ole kahta vuotta enempää.. Tämä kaksi vuotta näkyy pätevän omaankin elämääni. Kaksi vuotta on menty tällä paletilla ja nyt on kai aika uusia konseptia tai sulkea koko mesta. Voi olla, että jos Shits happends - ravintola menee kiinni jos asiakasta ei näy. Tälläisiä ajatuksia. Elämästä. Matkailuaiheinen osio on saanut yllättävää menestystä lukijamäärien muodossa ja tällä puolella en voikkaan avata asiaa sen oikeilla nimillä intimiteetti syistä ja ympäristön ennakkoasenteiden takia. Toivottavasti voin ensi viikolla lukea jopa huvittuneena tätä tekstiä.

Tästä lisää tuolla yksityisblogilla.

Ja kiitos Vaasa-jutun kommentoijalle neuvoista. Laitan joskus tänne sen tekstin ja jos pyörit täällä päin, niin, ilmoohan. Tarjoon sulle ne lupaani pulla-kahvit kommauksesta :)


Moro ja hajotkaa aamuihinne. Toivottavasti nähään joskus, viimestään seuraavassa elämässä.

- vellu

perjantai 22. toukokuuta 2009

Vellun Blogi Youtube channel


















Huom! Tekstien kommentointi mahdollista klikkaamalla tekstin lopussa olevaa "X kommenttia" kohtaa! Kaikki raflaafa - tai vähemmän, kommaus, mielipiteet, omat jutut ym. tervetullutta. Olkaa hyvät! Interaktiivista sisällöntuotantoa tai jotain.. ;-)

- vellu

sunnuntai 10. toukokuuta 2009

Hyvää äitienpäivää!!!


Hyvää äitienpäivää!!! Omalle, sekä muille


Alla lainaus wikipedia.org nettisivustolta

Äitienpäivä

Wikipedia


Äitienpäivää vietetään Suomessa vuosittain toukokuun toisena sunnuntaina ja se on yksi virallisista liputuspäivistä. Valtakunnallisessa äitienpäiväjuhlassa tasavallan presidentti myöntää kunniamerkkejä ansioituneille äideille. Aiemmin on lähinnä palkittu suurperheiden äitejä, mutta viime vuosina on huomioitu myös mm. sijaiskoteja nuorille tarjonneita äitejä.

Monien perheiden perinteeseen kuuluvat esimerkiksi aamiainen äidille vuoteeseen tai itse tehty kortti. Äideille on perinteisesti kerätty valkovuokkoja.


Toukokuun 2. sunnuntaihin vakiintuneen äitienpäivän vieton historia juontaa Yhdysvaltoihin. Anna Jarvisin äidin kuolema vuonna 1905 toi esille, ettei yhteiskunta huomioinut äitejä kansakunnan teollistumisen ja lasten kasvatuksen keskiössä. Niinpä 12. toukokuuta 1907 järjestettiin Jarvisin ehdotuksesta muistojuhla kaikille äideille Andrewsin metodistikirkossa. Muistojuhla oli myös kunnianosoitus hänen kaksi vuotta aiemmin kuolleelle äidilleen. Jo seuraavana vuonna äitienpäivän muistojuhlaa vietettiin hänen kotikaupungissaan Philadelphiassa. Vaikka Ann Jarvis oli ensimmäinen, joka sai aikaan äitien huomioimisen kansallisena juhlana, samaan päämäärään johtaneita ponnisteluita ovat tehneet lukuisat äidit jo ennen häntä.

Vuonna 1914 Yhdysvaltojen presidentti Woodrow Wilson julisti äitienpäivän kansalliseksi juhlapäiväksi, jota juhlittaisiin toukokuun toisena sunnuntaina.

Äitienpäivää vietettiin Suomessa ensimmäisen kerran vuonna 1918. Aluksi päivää vietettiin toukokuun kolmantena sunnuntaina, mutta vuonna 1927 päiväksi vakiintui nykyinen käytäntö. Myöhemmin se on vahvistettu asetuksella viralliseksi liputuspäiväksi.

Äitienpäivän toi Suomeen kansakoulunopettaja ja kansanedustaja Vilho Reima (Reiman).

Jatkosodan aikana vuoden 1942 äitienpäivänä 10. toukokuuta Suomen sotavoimien ylipäällikkö, sotamarsalkka Carl Gustaf Emil Mannerheim myönsi antamallaan päiväkäskyllä kaikille Suomen äideille yhteisesti Vapaudenristin kunniamerkin. Tämän päiväkäskyn painettu kopio on edelleen kehystettynä monien kirkkojen seinällä.

Äitienpäivä maailmalla

Päivämäärä Maa
helmikuun toinen sunnuntai Norja
8. maaliskuuta Albania, Bulgaria
neljäs sunnuntai paastonaikaa (Mothering Sunday) Irlanti, Yhdistynyt kuningaskunta
21. maaliskuuta (kevätpäiväntasaus) Egypti, Libanon, Syyria, Jordania
toukokuun ensimmäinen sunnuntai Unkari, Liettua, Portugali, Etelä-Afrikka, Espanja
8. toukokuuta Etelä-Korea (Parents' Day)
10. toukokuuta yleisesti vietetty Etelä-Amerikka, Bahrain, Intia, Malesia, Meksiko, Oman, Pakistan, Qatar, Saudi-Arabia, Arabiemiirikuntien liitto
toukokuun toinen sunnuntai Australia, Itävalta, Belgia, Brasilia, Kanada, Kiina, Tanska, Viro, Suomi, Saksa, Hongkong, Italia, Japani, Latvia, Malta, Alankomaat, Uusi-Seelanti, Peru, Singapore, Slovakia, Sveitsi, Taiwan, Turkki, Yhdysvallat, Kuuba
26. toukokuuta Puola
27. toukokuuta Bolivia
toukokuun viimeinen sunnuntai Ruotsi, Dominikaaninen tasavalta
kesäkuun ensimmäinen sunnuntai tai toukokuun viimeinen sunnuntai Ranska
12. elokuuta Thaimaa (kuningatar Sirikit Kitiyakaran syntymäpäivä)
15. elokuuta Antwerpen (Belgia), Costa Rica
lokakuun toinen tai kolmas sunnuntai Argentiina
29. marraskuuta Venäjä
1. joulukuuta Panama
12. joulukuuta Indonesia


MADVENTURES

Kuva: SubTv:n mainoksesta



Tänään taas Madventures SubTvv, klo 22.00!!! KATSOKAA!!

Alla lainaus Madventures uutiskirjeestä ja nettisivustolta madventures.tv

Om Namo Shivay,
Madventures teitä tervehtää, arvon matkustavaiset, ystävät, toverit!

Uutsiotsikoitamme tänään:

- SEURAAVA JAKSO: MADVENTURES HINDUSTANISSA!
- EDELLISEN JAKSON MAD-VINKIT OSOITTEESSA HS.FI/OMAMAAILMA!
- TOP 10 –REISSUVARUSTEET SURVIVAL PACKISSA!
- MONTE ROSSO DVD & MIXTAPE OUT 27.5!

Ja Japanista matka jatkuu kaikkien matkakohteiden äidin ja isän luo:


==========================
===========================


MADVENTURES HINDUSTAN – SU 10.5. KLO 22 SUBILLA!

Myriadien jumaluuksien maassa Riku ja Tunna kohtaavat olevaisuuden epäpyhimmät ja pyhimmät miehet sekä liittyvät 10 miljoonan ryvettyneen karman kulkueeseen kohti puhdistautumista synneistään. Poliisi-TV:n viitoittamalla tiellä: videot nauhoittamaan…


=====================================================


VIIME VIIKON JAKSON NIPPON–MATKAVINKIT!

Madventuresin kysytyt reissuvinkit löydät netin laajimmasta kotimaisesta matkaajien vinkkipalvelusta HS.fi/omamaailma - Japani Madventuresin silmin cybergoottipunkkiklubista psykedeeliseen vesipuistoon!

http://omamaailma.hs.fi/profiili?user=madventures&cmp=nl-madv0209


=====================================================


TOP 10 –REISSUVARUSTEET SURVIVAL PACKISSA!

Matkamiehen elektroninen apu on Madventures.tv:n Survival Pack, josta voi tsekata varustelistojen ja Kansainvälisen seikkailijan opas –näytteiden lisäksi nyt Madventuresin valkkaamat top 10 –reissuvarusteet. Uudet seikkailut ja uudet vermeet, joita valkkaamassa olivat erinomaiset yhteistyökumppanimme www.varuste.net sekä www.vandernet.com - käykääpä väijymässä!


=====================================================


MONTE ROSSO COLLECTION DVD SAATAVANA 27.5!

Madventuresin ja Jon Sundellin elokuva Monte Rosso julkaistaan 27.5 DVD-CD-tuplana ja löytyy silloin Superpiraten verkkokaupasta. Tyylikkäässä setissä elokuva ekstroineen (myös englanninkielisellä tekstityksellä), 16-sivuinen booklet ja sokerina pohjalla Monte Rosso Mixtape by DJ Street Kobra & Kroko Roc! CD on koostettu hengessä music from & inspired by Monte Rosso, messissä toki leffan guruttavat biisit sekä käsittämättömän kovia kotimaisia kipaleita 60-luvulta 2000-luvulle… Kesän groovein ja coolein lätty!


=====================================================


Koffarikelejä odotellessa, erinomaista viikon jatkoa,

- Madventuresin puolesta Ricardo Rojo

http://www.madventures.tv

torstai 30. huhtikuuta 2009

Hauskaa vappua!













Tänään vietetään kansainvälistä juhlapäivää. Suomessa se on yleisesti vapaapäivä, kellä on kellä ei. Se on erityisesti kansainvälinen työväen juhlapäivä. Se on myös alkavan kevään ja ylioppilaiden juhla, ja perinteisesti myös muutakin (siitä alla lisää) Jopa joiltakin osin kirkollinen päivä. Itselle perinteikästä päivässä on se, että töitä tehden se on mennyt suurelta osin jo pitkän aikaa. Niin nyttenkin. Muutoksen tuulia tässäkin asiassa tulossa..

Toisinsanoen se virallinen ryyppypäivä. Tänään on lakannut useampien moraalisten ja eettisten käsityksien voimassaolo.

Munkkeja, simaa, perunasalaattia ja nakkeja nassuun!! Olkaahan varovaisia ja pitäkää hauskaa! Näihin tunnelmiin, näihin kuviin. Palataan









Alla lainaus wikipedia.org nettisivustolta

Vappu (valpurinpäivä, valpuri, engl. May Day) on vuosittain 1. toukokuuta vietettävä kansainvälinen juhlapäivä ja Suomessa yleinen vapaapäivä. Se on erityisesti alkavan kevään, ylioppilaiden, kansainvälinen työväen juhlapäivä. Vuodesta 1979 lähtien vappu on ollut Suomessa virallinen liputuspäivä, suomalaisen työn päivä.

Vapun alkuperä

Vappu on saanut nimensä 700-luvulla eläneen baijerilaisen abbedissa Valburgin mukaan. Vappua on juhlittu keskiajalta lähtien – myös Suomessa – 1. toukokuuta, joka on Valburgin pyhimykseksi julistamisen päivä. Sen mukaisesti päivä on myös Vapun ja Valpurin nimipäivä. Kyseessä on yksi monista osittain synkretistisistä, osittain katolisen kirkon puolelta mietitystä juhlapäivästä: nimi on helppo yhdistää pakanalliseen hedelmällisyyden jumalattareen Waldborgaan, jota kevään pakanallisissa juhlissa on kunnioitettu.lähde? Valpurinyö (saks. Walpurgisnacht) on siten kristinuskoa edeltävältä ajalta periytyvä juhla.lähde? Käsitys noitien lentämisestä sapattiinsa valpurinyönä lienee perua yleisestä pakanallisten juhlien demonisoimisesta.[1] Valpurin yötä tai Beltanea vietettiin aikoinaan liki yleismaailmallisesti kevään hedelmällisyyden juhlana.[2]

Sama päivä oli aikoinaan myös apostolien Filippuksen ja Jaakobin muistopäivä. Ruotsissa ja myös siihen kuuluneessa Suomessa se oli useiden muiden apostolien muistopäivien tavoin pyhäpäivä vuoteen 1772 saakka. Myös katolisessa kirkossa muistopäivä oli alkujaan 1. toukokuuta, mutta nykyisin se on siirretty toukokuun 3. päivään. Vappu ei ole nykyisin kirkollinen juhlapäivä. Kristillisissä piireissä on kuitenkin järjestetty 1990-luvulta lähtien Jeesus-marsseja, muun muassa Helsingissä ja Tampereella .

Kansainvälinen työläisten juhlapäivä

Haymarketin kahakka 1. toukokuuta 1886. Kuvia mellakoista leviteltiin oman aikakautensa sanoma- ja aikakauslehtien sivuilla.

Työläisten kansainvälinen juhlapäivä (ransk. Fête du Travail) sai alkunsa Yhdysvalloissa. 1. toukokuuta 1886 järjestettiin mielenosoituksia, joissa vaadittiin kahdeksantuntista työpäivää. Mielenosoittajien ja poliisien välisessä yhteenottossa kuoli ainakin 10 työläistä. Kolme päivää myöhemmin useita siviilejä ja poliiseja sai surmansa kahakoissa Chicagon Haymarketissa. Poliisi suoritti joukkopidätyksiä, joissa seitsemää syytettiin anarkismista ja valtion vastustamisesta. Heidät tuomittiin kuolemaan ja hirtettiin. Vuonna 1889 työläisten Toinen internationaali päätti, että mielenosoitusten uhreja muistettaisiin maailmanlaajuisesti 1. toukokuuta 1890.[3][4]

Yhdysvalloissa 1. toukokuuta vietettiin vuodesta 1921 "amerikkalaistumispäivänä", koska Labour Dayn viettämistä 1. toukokuuta pidettiin kommunistisena. Virallisesti 1. toukokuuta on ollut vuodesta 1958 "uskollisuuspäivä".[5]

Suomalainen vappu

Vanhoihin suomalaisiin vappuperinteisiin on liittynyt monenlaisia uskomuksia, jotka ennustivat tulevaa kesää. Kirkolliset ohjeet kielsivät tekemästä työtä – oli esimerkiksi kielto kalastaa – mutta kansan parissa liikkui myös kehotuksia esimerkiksi kylvöihin juuri vappuna ja päästämään lehmät ja lampaat ulos laitumelle riippumatta siitä, millainen sää vallitsee.

Vuonna 1944 Suomessa säädettiin nykyisin voimassa oleva laki vapunpäivän järjestämisestä työntekijoiden vapaapäiväksi eräissä tapauksissa. Jo sitä ennen päivä oli kuitenkin käytännössä ollut monilla työpaikoilla ja muun muassa kouluissa vapaapäivä. Vuodesta 1979 lähtien vappu on myös virallinen liputuspäivä, jolle on annettu nimi suomalaisen työn päivä.

Suomalaisia vappuperinteitä

Helsingin Pohjois-Esplanadi vappuna 1.5.2006

Vappuna ja vapunaattona paikat ovat erityisesti kesän vieton aloittavien teekkareiden sekä muiden opiskelijoiden valloittamia. Monet ylioppilastutkinnon suorittaneet ihmiset, niin nuorempi kuin vanhempikin polvi, pitävät valkoista ylioppilaslakkia päässään. Teekkareilla tosin on päässään teekkarilakki ylioppilaslakin sijasta. Alkoholin käyttö kuuluu nykyään hyvin usein suomalaiseen vappuun.

Kaupunkien torit, kävelykadut ja puistokäytävät ovat vapun aikaan ja varsinkin vapunaattona (30. huhtikuuta) täynnä karnevaalitavaraa myyviä kojuja ja vappuilmapallojen kauppiaita. Vappuna ostetaan usein juhlaan kuuluvia asioita kuten naamareita ja muuta rekvisiittaa. Myös serpentiini kuuluu vappuun. Perinteisesti myös tapana tehdä erilaisia kasvomaalauksia.

Simaa pidetään vappuun liittyvänä koko perheen juomana. Vappuun kuuluvia ruokalajeja ovat muun muassa tippaleivät, munkit, nakit ja perunasalaatti.

Useat orkesterit pitävät joka vuosi vapunpäivän iltapäivänä perinteisen vappumatinean nimellä tunnetun konsertin.

Vappukukkia, pieniä rintaneuloja, on myyty Suomessa vuodesta 1908 alkaen lastensuojelutyön tukemiseksi. Yleisesti myynti aloitetaan jo huhtikuussa, mutta sitä jatketaan myös vapunpäivänä. Helsingin seudun perinteisiin kuuluu helsinkiläisten 1.–6.-luokkalaisten koululaisten kirjoitelmista koottu lehti Kevätpörriäinen.

Työväenliikkeen vappu Suomessa

Työväen vappumarssi Helsingissä 2007

Menneinä vuosikymmeninä vappu oli nykyistä korostuneemmin työväen juhla. Silloin olivat vappumarssit ja -kulkueet sekä poliittiset puhetilaisuudet nykyistä yleisempiä.

1900-luvun taitteessa osa Suomen työväenliikkeen toimijoista kannatti perinteisiä työläisten kävelyretkiä kesäkuun ensimmäisenä sunnuntaina, koska kansainvälistä toukokuun ensimmäistä pidettiin liian kylmänä ulkotapahtumiin. Tämä kanta jäi kuitenkin vähemmistöön. Vappumarssilla on tunnustettu julkisesti vakaumusta. Tämän vuoksi erilaisen näkemyksen omaksuneet eivät ole ajoittain marssineet samassa vappukulkueessa.

1898

Suomen ensimmäistä työväenvappua vietettiin 1. toukokuuta 1898 raittiusliikkeenä. Silloin tehtiin lakko alkoholin nauttimista vastaan. Vähitellen ohjelmassa korostuivat myös muut vaatimukset, kuten äänioikeus. Suomen Sosialidemokraattinen Puolue perustettiin vuotta myöhemmin 1899 Turussa. Sille laadittiin Itävallan työväenpuolueen ohjelman pohjalta oma puolueohjelma, Forssan ohjelma, 1903. Ensimmäiset yleiseen ja yhtäläiseen äänioikeuteen perustuvat eduskuntavaalit järjestettiin 16 – 17. maaliskuuta 1907. Erityisesti herätysliikkeiden ja työväenliikkeen kannattama kieltolaki säädettiin 1919.

Useita vappumarsseja

Työväenliikkeen hajautumisesta johtui, etteivät kaikki työväenliikkeeseen itsensä lukevat halunneet näyttäytyä julkisesti vappumarssilla osoittaen kuuluvansa samaan joukkoon. Näin ollen useiden vuosikymmenien ajan sosiaalidemokraatit ja kommunistit järjestivät omat vappumarssinsa ja vappujuhlansa. Esimerkiksi Helsingissä kommunistien vappumarssireitti kulki Hakaniemen torilta Rautatientorin ja Esplanadin kautta Senaatintorille, sosiaalidemokraattien sitä vastoin Rautatientorilta lähinnä Mannerheimintietä pitkin Stadionin edessä olevalle aukiolle tai sen vieressä olevalle Mäntymäelle. Vappumarsseja järjestetään edelleen, mutta nykyisin niiden osallistujamäärät ovat jääneet pieniksi; sitä vastoin 1970-luvulla niissä saattoi olla jopa kymmeniätuhansia osallistujia.

Myöhemmin, varsinkin 1980-luvulta lähtien, myös porvarilliset puolueet ovat ottaneet tavakseen kokoontua vappuna julkiselle paikalle tilaisuuteen, jossa pidetään poliittisia puheita. Näihin puhetilaisuuksiin ei kuitenkaan liity marssia.

Ylioppilaiden vappu

Mantan lakitus 2005
Ylioppilaita Aurakadulla Turun taidemuseon edustalla vappuna 2007

Vappu ylioppilaiden juhlapäivänä on tullut Suomeen Ruotsista. Turun akatemian ylioppilaiden tiedetään viettäneen sitä jo 1700-luvulla, jolloin kevään tuloa juhlistettiin laululla. 1820-luvulla keisari kuitenkin kielsi vanhat kevätjuhlat. Mutta Helsinkiin muuttaneen yliopiston ylioppilaat alkoivat pian kokoontua vuosittain toukokuun 1. päivänä nykyiseen Kaisaniemen puistoon juhlistamaan Catharina (Kaisa) Wahllundin syntymäpäivää. Nykyisin Kaisaniemessä kokoontuvat vapunpäivänä lähinnä ruotsinkieliset ylioppilaat. Jo 1800-luvulla ylioppilaiden kevätjuhlapäiväksi muodostui vapun ohella myös kukanpäivä 13. toukokuuta. Eräiden tietojen mukaan vapun juhlinnan olisivat kuitenkin tuoneet Suomeen Lundin yliopistolla juhlineet suomalaisylioppilaat vuonna 1865lähde?. 1870-luvulla perinne yleistyi Suomessa, mihin vaikutti myös se, että ylioppilaslakin vuotuiseksi käyttöajaksi vakiinnutettiin aika toukokuun alusta syyskuun loppuun.

Vappu on erityisesti myös teekkarien eli tekniikan alan yliopisto-opiskelijoiden vuoden suurin juhlapäivä. Silloin julkaistaan useita teekkarien vappulehtiä kuten Hässi, Julkku, Tamppi, Äpy, ja Ööpinen (1962-). Myös muut opiskelijat juhlivat vappua.

Helsingissä vapunaaton opiskelijaspektaakkeli on Mantan lakitus. Viiden pääkaupunkiseudun korkeakoulun vuorovuosin järjestämässä tapahtumassa Havis Amanda -patsaan päähän laitetaan vastaava lakki kuin järjestävän yliopiston opiskelijoilla on. Aikoinaan patsas lakitettiin useana vuotena aamuyöllä luvattomasti, mutta vuodesta 1951 lähtien lakitukseen ollut virallinen lupa, ja vuonna 1978 aikaisemmin keskiyöllä pidetty tilaisuus siirrettiin alkuiltaan. Vapunpäivän aamuna pidetään Kaivopuiston korkeimmalla kalliolla (ns. Ullanlinnanmäellä) ulkoilmajuhla, jossa esiintyvät Ylioppilaskunnan laulajat ja Retuperän WBK, ja jossa ylioppilaskuntien edustajat pitävät puheita. Ruotsinkieliset ylioppilaat pitävät vastaavanlaisen tilaisuuden Kaisaniemen puistossa.

Joensuun ylioppilaat juhlistavat vappua lakittamalla Torsopatsaan.

Jyväskylässä yliopiston opiskelijat lakittavat Minna Canthin patsaan Kirkkopuistossa. Patsaan pesun ja lakituksen saa tehtäväkseen urheilullisen JYY-cupin voittajajoukkue.

Kajaanissa opiskelijat lakittavat alueen entisen piirilääkärin Elias Lönnrotin patsaan Kajaaninjoen rannalla.

Kouvolassa Helsingin yliopiston käännöstieteen laitoksen opiskelijat pesevät ja lakittavat Unto-patsaan.

Kuopiossa vapunaaton perinteisiin kuuluu Kuopion yliopiston uusien opiskelijoiden sivistykseen vihkiminen, Veljmies-patsaan pesu ja lakitus sekä professorin uitto altaassa. Lisäksi Savonia-ammattikorkeakoulun tradenomiopiskelijat lakittavat Kuopion torin toisen patsaan (siskotyttö-patsas).

Lahdessa Helsingin yliopiston ympäristöekologian laitoksen opiskelijat ja Lahden ammattikorkeakoulun opiskelijat ovat 2004 alkaen lakittaneet Erkon puiston Hirvi-patsaan.

Lappeenrannassa lakitetaan Kurkipatsas ja julistetaan Wappurauha rikotuksi puolenpäivän aikaan, jonka jälkeen fuksikulkue siirtyy satamaan teekkari- ja kylterikasteeseen. Kaste suoritetaan liukumäistä keväiseen Saimaaseen.

Mikkelissä Mikkelin Ammattikorkeakoulun opiskelijat lakittavat Naisvuorella sijaitsevan Vaeltajapatsaan. Lakitusvuoro vaihtelee eri koulutusalajärjestöjen välillä vuosittain.

Oulussa opiskelijat lakittavat runoilija Franz Mikael Franzénin patsaan. Opiskelijoiden perinteisiin kuuluvat myös fuksikaste tekniikan opiskelijoille Rauhalassa laskemalla liukumäestä ei niin puhtaaseen Lasaretinväylän virtaan, asematunnelin laulujuhlat (Ashematunnelin Örinät) vappuaamuna kello 3.33.33, aamun suolapala (Sillis) ja myöhäisemmän aamun Shamppanjamatinea Linnansaaressa.

Porissa Yliopistokeskuksen opiskelijat kokoontuvat raatihuoneen edustalle pesemään ja lakittamaan kaupungin ainoaksi naispatsaaksi todetun Karhun. Mukana Raatihuoneen puistossa on nähty usein myös teekkareiden peräkärrylle rakentama sauna, joka tuhoutui palamalla vappuna 2007. Vappupäivän traditioihin kuuluu fuksikastajaiset Etelärannalla.

Raumalla ylioppilaat kokoontuvat pesemään ja lakittamaan Kanaalin Helmi -patsasta. Lakituksen suorittavat vuorovuosin Rauman opettajankoutuslaitoksen sekä Satakunnan Ammattikorkeakoulun Rauman yksiköt.

Savonlinnassa opiskelijat lakittavat Olavinlinnan Tallisaaressa olevan linnanpässi -veistoksen, Mustapässi-patsaan. Tapana on ollut myös, että opiskelijat käyvät edellisenä yönä salaa maalaamassa pässin sukuelimet.

Tampereella teekkarit lakittavat Vappuyönä Hämeensillalla olevan Suomen neito -patsaan. Vappupäivänä fuksit muodostavat kovaäänisen kulkueen, joka kulkee Hämeenkadun kautta Koskipuistoon. Koskipuistossa fuksit kokevat tamperelaisen wapun kohokohdan, teekkarikasteen, jossa heidät lasketaan korissa hyiseen Tammerkoskeen.

Turussa Turun yliopiston ylioppilaskunta ja Åbo Akademis Studentkår järjestävät muitten kaupunkien ylioppilaiden tapaan naispatsaalle kevätkasteen. Vapunaattona suomenkieliset ylioppilaat kokoontuvat Puolalanmäellä, ruotsinkieliset Vartiovuorenmäellä, jossa Brahe Djäknar pitää televisioidun kevätkonserttinsa. Tämän jälkeen ylioppilaat tapaavat Aurajoen rannassa, jossa he pesevät ja lakittavat Liljan patsaan. Viime vuosina tämä tehtävä on annettu ensimmäisen vuosikurssin hammaslääketieteen opiskelijoille. Vappupäivän brunssi järjestetään Vartiovuorenmäellä.

Rovaniemellä ylioppilaat lakittavat Kemijoen rannalla sijaitsevan, tukkijätkää esittävän Jätkänpatsaan. Patsas myös pestään ennen lakitusta. Tapahtuman seuraaminen kuuluu monien Rovaniemeläisten vappuun.

Katso myös

[muokkaa] Kirjallisuutta

  • Kustaa Vilkuna: Vuotuinen ajantieto. 2. painos. Otava, Helsinki, 1968.

Lähteet

  1. Iso tietosanakirja, 14. osa (Troopillinen - Wasenius), art. Vappu, Otava 1938
  2. The Origins and Traditions of Mayday Eugene W. Plawiuk 1996. Viitattu 23.10.2007 (kuuntele myös musiikki).
  3. Miksi työläiset juhlivat juuri vappua?. Tieteen Kuvalehti Historia, 3/2008. Bonnier Publications International AS. ISSN 0806-5209.
  4. http://www.anarkismi.net/kapis/27haymarket.htm
  5. § 115. Loyalty Day U.S. Code Collection. Viitattu 01.05.2007.


Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta vappu.

tiistai 28. huhtikuuta 2009

Valokuva-albumista fiilistellen


Kuvia: Picasaweb, Facebook

Katsellessa voi vaikka kuunnella näitä :)

Fiilistelymusalinkkivinkit:
Storm - TIme to burn 2009 (Rowald Steyn Remix, official music video) Iskee fiiliksiin kun potku päähään. Sisältää useita ulottuvuuksia yhessä kuvamatskun kanssa ;) DJ OvrDzr suosittelee

Markus Schulz - The New world (official music video) Keväinen seesteisyyspärinäfiilistely biisi. Toimii chillailu tunnelmaan ja haaveiluun. DJ OvrDzr suosittelee!

Eve - Set it on fire Elokuvasta Transporter 3. Herättää näitä asennefiiliksiä kuten Voodoo&Serano!! Pelittää ja iskee tajuntaan kovemmin kun mikään kemiallinen roina. Onhan elämä parasta roinaa!!

Porn Kings vs DJ Supreme - Up to Tha Wildstyle (S&H Radio) Toimii! Erään Suomalaisen huippu DJ:n suositus.. :)

Aqua Barbie girl Sweet 90's... hmm! :D Voi näitä fiiliksiä!

Sash feat. Stunt - Raindrops (Encore une fois) Fonzerelli remix, video edit Pelottavan psyykkeeseen vaikuttava biisi. Videon alta löytyy fiiliksiä herättävää "sanomaa" Toimii vähän samoin kuin Voodoo&Seranon useimmat raidat. Erään Suomalaisen huippu DJ:n arvio tulevan kesän hitiksi ;) OvrDzr suosittelee!

Lady GaGa - Pokerface
.
Viime kuukausina pyörinyt hitti. Saa vaan jotenkin hyvälle mielelle ja "muistoja mieleen"

Darude - Music
. Teemalle sopiva! Ihan äääälyttömän hyvä reissufiilisbiisi.. Tänkun kuuntelee reissuvieriksissä tai lähtöä lähellä, tulee kiksit, mitä ei millään kemiallisella paskalla aikasiks saa..

Voodoo&Serano - When I Rock
. Artistilla paljon muitakin hyvii.. Tää taas heräs eloon ja kuvaa jotenki fiiliksiä nyt. Ei ihan hyvä video kaikilta osin. Mikään ei tunnu mahdottomalta kun tätä luukutta nappulat kaakossa..















Huom! Tekstien kommentointi mahdollista klikkaamalla tekstin lopussa olevaa "X kommenttia" kohtaa! Kaikki raflaafa - tai vähemmän, kommaus, mielipiteet, omat jutut ym. tervetullutta. Olkaa hyvät! Interaktiivista sisällöntuotantoa tai jotain.. ;-)

- vellu

maanantai 20. huhtikuuta 2009

Salkkarit - menossa mukana jo 10 vuotta


"Laitela, Ismo Laitela..." Öy nöööyyyyy!! Kuvassa esiintyy allekirjoittanut! :D Ei Ipe! Jos meissä jotain ulkoista yhteneväisyyttä onkin, niin en tosiaankaan tunnusta, että mitään muuta yhteistä piirrettä meissä olisi. Tuli huomioitua tuo yhdennäköisyys gallerian kuvia plärätessä..

Ei muuten Ismo taaskaan loistanut tän illan jaksossa suurella älykkyydellään ja kekseliäisyydellään. :) Itsehän olen näissä ominaisuuksissakin jotain muuta.. :) Btw. tein Naamakirjassa "Mikä Salkkareiden hahmo olisit" - testin. Ei nyt toikaan visa ihan täsmää.. No ainakaan sanasta sanaan :S :) Jääköön kommentoimatta miltä osin.. ;)

Tulos: Niina Kanerva Olet valmis valehtelemaan, jotta et tuntisi oloasi noloksi. Sinulla on salaisuuksia, mutta tahtoisit kertoa ne mielitietyllesi. Raha-asiasi ovat tällä hetkellä huonossa jamassa mutta mahdollista parantumista on odotettavissa. Pukeudut siististi, useimmiten muodin mukaan.

Salatut elämät ystävien kesken salkkarit on selkeesti vakiinnuttanut paikkanasa Suomalaisessa kodissa ja siinä arjessa. Myös omassa. Tämä on harvoja saippuoita joita tulee väijyttyä ja jopa tunnustan tykkääväni sitä! Salkkarit kuuluu iltaan puol kasiin ja sen ohjelmaa odottaa. Se jakaa aikaa alkuillan ja illan välillä, se on nähtävä ja se on sosiaalisuuden väline. Salkkarit rauhoittaa ja tasoittaa päivän riennoista ja toisaalta pönkittää omaa kolhuja saanutta itsetuntoa :) Joku on vieläkin säälittävämpi kun minä :D (itseironia ja sarkasmi on huumorinlaji siinä missä peruna on hiilarin lähde) Iso käsi VHH vs "normaali" kotiruoka-valio keskustelulle! Ja hurraa putkelle nurkassa..


Kuva: Suosikki nettisivustolta


Alla lainaus wikipedia.org nettisivustolta aiheesta.

Salatut elämät (puhekielessä myös Salkkarit; suomenruotsalaisessa lehdistössä sarjasta käytetään nimeä Dolda liv) on FremantleMedia Finland Oy:n tuottama australialaisen Neighbours-saippuasarjan ohjelmaformaattiin perustuva[1] suomalainen saippua- ja draamasarja, jota esittää MTV3. Sarjan kuvaukset alkoivat vuonna 1998, ja ensimmäinen osa nähtiin MTV3:lla maanantaina 25. tammikuuta 1999.[2]

Alun perin sarjaa suunniteltiin tehtävän 540 jaksoa alkuvuoteen 2002 asti, mutta sopimusta on jatkettu sen jälkeen useita kertoja.[3] Toukokuussa 2007 tuotantoyhtiö ja MTV3 tekivät sopimuksen 300 lisäjaksosta, joten sarja jatkuu ainakin kevääseen 2010 saakka.[4] Jatkosta neuvotellaan kevään 2009 aikana.[5]










Huom! Tekstien kommentointi mahdollista klikkaamalla tekstin lopussa olevaa "X kommenttia" kohtaa! Kaikki raflaafa - tai vähemmän, kommaus, mielipiteet, omat jutut ym. tervetullutta. Olkaa hyvät! Interaktiivista sisällöntuotantoa tai jotain.. ;-)

- vellu