sunnuntai 20. syyskuuta 2009

Thaimaan kuningas

Thaimaassa polittisetkin tilanteet elää taas. Thaimaalaisille alla oleva aihe saattaa olla poliittisesti ja ei-poliittisesti herkempi aihe kuin suorastaan hallintoon ja pääministerin ympärillä jo pitkään vellonut tilanne. Tarkotus ei ole tässäkään yhteydessä mitenkään epäkorrektisti liittää kuninkaan terveydentilaa tähän "levottomuus"-aiheeseen, mutta se väistämättä siihen liittyy, valitettavastikkin. Toisaalta kuten sanottua kuningas on Thaimaassa erittäin suosittu ja enemmänkin symboli kuin maan hallitsija.

Seurataan tilannetta ja toivotaan pikaista paranemista korkeudelle.

Alla lainaus Yle.fi nettisivuston ulkomaan uutisista.

Maailman pisimpään hallinnut kuningas sairaalaan

julkaistu tänään klo 16:10, päivitetty tänään klo 16:59

Thaimaan 81-vuotias kuningas Bhumibol Adulyadej on kiidätetty sairaalaan. Kuningas kärsii kuumeesta ja väsymyksestä, raportoitiin palatsista sunnuntaina. Bhumibol on maailman pisimpään hallinnut monarkki.

Thaimaan pääministerin Abhisit Vejjajivan mukaan kuninkaan terveydentila ei anna aihetta huoleen. Abhisit oli ensimmäisten ihmisten joukossa, jotka pääsivät vierailemaan Bhumiboln luona sairaalassa.

Kuninkaan terveydentila on äärimmäisen herkkä puheenaihe Thaimaassa, koska kruununperimyksessä saattaa tulla ongelmia. Kruununprinssi Vajiralongkornilla ei vielä ole vahvaa asemaa Thaimaan kuningashuoneessa.

Thaimaa on perustuslaillinen monarkia ja kuningas Bhumibol Adulyadej, hallitsijanimeltään Rama IX, on maassa äärimmäisen suosittu.

AP

2 kommenttia:

  1. kuinka pitkään se on hallinnu? mikä on veijjavivan toinen nimi?

    VastaaPoista
  2. 5.5.1950 lähtien tietääkseni. En tiedä mikä on Vejjajivan toinen nimi. Ei varmaan oo.

    VastaaPoista