lauantai 19. syyskuuta 2009

Thaimaan levottomuudet


Päivitetty 20.9.2009 klo 1750

Mtv3 tai Ylen sivustot eivät ole ainakaan uutisoineet lisää eilisen jälkeen ilmestyyneestä Thaimaan mielenosoituksia koskevasta aiheesta. Yleltä ei löytynyt nopealla silmäyksellä aiheesta mitään. Seuraillaan ja saa lisätä tänne kommauksen jos on aiheesta parempaa tietoa.

Tämän aiheen yläpuolella tänään uutisoitu juttu Thaimaan kuninkaasta.



Ja taas mennään! Thaimaan levottomuudet tuntuu jatkuvan taas kansainvälisenkin uutisoinnin mukaan. Joiden spekulointien mukaan tätä osattiin odottaakkin. Tilanne lienee aika vakio siellä, mutta jostain syystähän tää kansainvälinen uutiskynnys on ylittynyt. Jäädään seurailemaan tilannetta ja yritän taas saada paikallisen reportterin infoja asiasta :)

Alla lainaus MTV3.fi nettisivuston uutisista.

Tuhannet mielenosoittajat valtasivat Bangkokin kadut

Julkaistu 19.09.2009 11:09 (päivitetty 18:41)
(Kuva:  ROLEX DELA PENA/EPA)

Tuhannet Thaimaan entisen pääministerin kannattajat ovat osoittaneet tänään mieltään Bangkokissa, kun pääministerin syrjäytyksestä tuli kuluneeksi kolme vuotta.

Kaappauksessa Thaksin Shinawatra menetti asemansa ja joutui maanpakoon. Thaksinin tukijat vaativat uusia vaaleja ja nykyisen pääministerin eroa.

Thaksinin odotetaan puhuvan illalla kannattajilleen videon tai puhelimen välityksellä.

Hallitus on kiristänyt Bangkokin turvallisuutta väkivaltaisuuksien pelossa. Kaupungin tärkeimpiä kohteita vartioi yli 9000 poliisia ja sotilasta.

Tänään Kambodzhan rajan lähistöllä sijaitsevalla temppelillä kymmeniä ihmisiä loukkaantui, kun Thaksinin vastustajat ottivat yhteen poliisin kanssa.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti