tiistai 20. lokakuuta 2009

Maakuntaturnee Matkis - Vaasa (re)

Julkaisen uudelleen näitä viime kesänä julkistettuja tekstejä, mm. näitten kommenttejen vuoksi. Onhan tämä MATKAILUblogi :)

Eilinen ja tämäkin päivä alkoi ihanalla aurinkonpaisteella... ;-)) Siistii!

Täällä ollaan.. Kauniissa merenrantakaupungissa Vaasassa! Työ tyuppisellä keikallahan täällä ollaan mutta äsken mulla oli muutama tunti aikaa käydä haistelemassa keskustan tuulia.. Ihan kiva näköstä. Kansainvälinen meininki.. :-) Kivoja kauppoja ja kahviloita sun muuta sellasta ja jännä parkkihalli torin alla. Keskellä toria oli tekeillä Beach Volley kenttä. Varmaan joku kiva peli tulossa siihen. Ihan siisti kaupunki, millasiahan ihmiset mahtaa olla? Ei ainakaan otannan perustella kovin kohteliaita. Kiireisiäkin ovat. Mutta vaikee sanoo näin parin tunnin perusteella. Täällä on myös tällä hetkellä menossa Suvisaaren kaupunginosassa Vaasan asuntomessut! Makeita mökkejä ja kaikkee asumiseen liittyvää. On tullut pyörittyä ja tälläkin hetkellä oleskelen ihan lähimaastossa. Jatkan tutkimuksia. Raportoin taas. Blogihiljaisuus ja varatajuus hetkeksi.

Alla lainaus Hikipedia huumorisivustolta -Hikipedia, älyvapaa luulosanakirja, jonne kuka tahansa voi raapustaa.

Vaasa on käpykylä Peräjäämeren rannikolla Pohjanmaalla, joskin jälkimmäistä sijainnin määritelmää eivät paikkakuntalaiset itse ole vielä tunnustaneet. Paikka on Suomen kartan aurinkoisin kärpäsenpaska, jos ei sada. Alue on tunnettu kuolleesta ilmapiiristä, etäisestä sijainnistaan ja jatkuvista tietöistä keskustassa. Vaasalaiset itse kokevat kuitenkin elävänsä vilkkaassa ja kosmopoliittisessa metropolissa ja yrittävät hartaasti puhua stadin slangia korostaakseen paikkakunnan city-henkeä ja omaa epämaalaisuuttaan. Vaasassa kulminoituu rantaruotsalainen puppelipoikakulttuuri ja pohjanmaalainen puukkojunkkariperinne.

Vaasan kaupunkia ympäröi umpiruotsalaisten kuntien armeija, jotka omalla toiminnallaan ovat vaikeuttaneet palvelujen suomenkielistä saatavuutta. Vaasan tilanne on kriittinen. Suomalaisilla on pieniä salaseuroja viemäreissä, joissa saa puhua suomea ilman, että ylimieliset ruotsalaisjohtajat kuulisivat. Tämäkään ei toki tahdo onnistua kun pohojalaaset ovat tuppisuita, ja jos puhuvat niin uhoavat toisensa kumoon.

Ruotsalaiset painavat Vaasan suomenkieliset mereen vähin äänin, tuppisuita kun ovat. Uusi asuntoalue joudutaan rakentamaan meren mutaan Suvilahteen. Kovaa rakennusmaata olisi ruotsalaisen kyläpäällikön kotitanhuvilla 4 km päässä Vaasan torilta Sepänkylässä mutta sitä ei finntuppien anneta miehittää.

Johto

Vaasan perusrehellisenä kaupunginjohtajana toimii Markku Lumio, jonka suurimpana julkisena saavutuksena voidaan mainita kävely Tallinnan keskustassa Keski-Pohjanmaan Osuuskaupan rahoilla. Lumion poikkeuksellisia saavutuksia on muitakin. Hän lienee ainoa kaupunginjohtaja, joka on oikeudessa joutunut sekä esittelemään Tallinan-tuomisten kuitteja että kieltämään olleensa Tallinnassa maksullisten naisten talossa Maxissa.

Lumion parhaimmat kaverit ovat Heikit (Vehkaoja ja Kouhi ja Lonka . Heidät on nähty liikkuvan kolmistaan osuuskaupan helikopterikyydillä myös Lapin ruskatuntureilla. Vaasan käräjäoikeus luonnollisesti vapautti perusrehellisen Lumion lahjusrikkomussyytteistä (taas).

Muita vaasalaisia vekkuleita on kaupungin kehitysjohtaja J.J. Pitkämäki, (Jorma) joka tunnetaan paremmin lempinimellä Zei Zei. Zei Zei on saavuttanut mainetta muun muassa muuttamalla omakotitalonsa tonttia kaupungin kaavoittamalle alueelle siirtelemällä kiviaitaa ja laitattamalla tontilleen tienpätkän puistikoksi kaavoitetun alueen lävitse. Zei Zei on tietysti myös harras kristitty.

Kiinnostava vaasalainen on myös pääkaavoittaja Tapio Ivakko. Ivakon karaktäärin määrittelemiseksi riittänee, että paikallisella foorumilla kerrottiin Ivakon usein käyvän syömässä paikallisen suurgynderin kanssa ilmaisia lounaita. Gryhderin valkoinen mersu odottelee Ivakkoa aivan Hallintotalon nurkan takana.

Kaupungin luottamusmiehistä merkittävin on demareiden Raimo Rauhala. Rauhalan tuntomerkkinä on punainen urheilumallinen auto, jonka hän kuittasi hyvistä palveluistaan kaavamuutoksissa. Rauhalasta on sanottu, että häneen ei osuisi edes kirnussa kirnunvarrella; sen verran kiertoa miehestä löytyy.

Ristinummi

Ristinummen rakennus aloitettiin vuonna 1971. Kaupunki päätti perustaa alueen köyhemmille asukkaille. Äkkiä saatiin aikaan rumia kerrostaloja ja harmaata betoseinää, sekä alueelle tungettiin kaikki joita ei haluttu tavallisten ihmisten naapureihin. Ristinummi on yksi maailman vaarallisimmista lähiöistä nykyisin, ja siellä huumebisnes rehoittaa eniten koko maailmassa. Ristinummella sijaitsee monia Coffee Shoppeja, Huoraklubi Sniper, Räkälä Ristikka joka on etenkin teinien suosiossa. Myös kuuluisa Hengari Samu vierailee usein Ristinummella, ja nauttii asukkaiden isosta arvostuksesta. On myös huhuttu että kuuluisa Rap-Artisti "Trikki" olisi paljasjalkainen Ristinummelainen, mutta hän kiisti väitteet sanoen "En Juo" Ristinummea on myös sanottu Mediassa Nistinummeksi.

Västervik

Västevikin rakennus on aloitettu jo 1997 [? ei varmaa].Västervikissä ei ole yhtään elämää,aluetta ei ole tutkittu edes kunnolla koska tutkimusmatkailijat ovat aina kuolleet liian kovaan lasten huutoon tai ovat muuttaneet itse sinne.Västervikissä uskotaan elävän enemmän ihmisiä kuin minimanin omistaja.Ehkä ihmiset eivät koskaan saa tietää Västervikin henkilömäärää tai mitä Västervikissä tapahtuu...

Hoviska

"...haluutsä turpaan?!..." -joku "...s11z viDDu mä 00n gÄnn1zzÄ!" -teini Näitä sanoja kuulet kun menet hovioikeuden rantaan.Paikkaa kutsutaan hoviskaksi koska parempaa ei olla saatu aikaan.Hoviskalla kannattaa käydä vappuna,koulujen päättäjäisinä,juhannuksena,muuten vaan ja huvilakauden päättäjäisinä.

Edellisen kursivoidun tekstin lähde: http://hiki.pedia.ws/wiki/Vaasa


KÄVIJÄN KOMMENTTI:

Anonyymi kirjoitti...

se on suvilahden asuntomessut, ja hoviska (tai rannaksi sitä nykyään kutsutaan) kannattaa käydä stekkaamassa myös vasa by nightilla ja taiteiden yöllä, se on teini mesta, laiturilla on yleensä hieman vanhempaakin väkeä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti