torstai 1. tammikuuta 2009

Yökerhopalo Bangkokissa

Bangkokissa sattunut viimeyönä vakava yökerhopalo. Omia tuttavia tai ainakaan ketään läheistä sellasta ei joukossa ollut ainakaan tämän tiedon mukaan ja mitään juorujakaan ei täällä moisesta kuulu. Toivotaan parasta! Alue todellakin on suosittua turisti ja reissari aluetta.. Eli kunnossa ollaan täällä. Koitan seurailla taas tilannetta.

Alla lainaus www.iltalehti.fi nettisivujen uutisista:

Ainakin 58 kuoli yökerhopalossa Bangkokissa
31.12.2008 22:28 (Päivitetty 1.1.2009 12:52)

Ainakin 58 ihmistä on saanut surmansa yökerhopalossa Bangkokissa Thaimaassa.


Pelastusviranomaisten mukaan loukkaantuneita on lähes 200, joiden joukossa on uutistoimisto AFP:n mukaan suomalaisia.

Suomen ulkoministeriö ei toistaiseksi pysty vahvistamaan, onko Bangkokin yökerhopalossa loukkaantunut myös suomalaisia. Ulkoministeriö kertoi aiemmin, ettei sen tiedossa ole että loukkaantuneiden tai kuolleiden joukossa olisi suomalaisia. Uhrien tunnistaminen on kuitenkin edelleen kesken.

Ulkoministeriöstä kerrotaan, että Suomen viranomaiset ovat yhteydessä Thaimaan viranomaisiin tilanteen selvittämiseksi.

Konsuli Pirkko Kaikkonen Suomen Thaimaan -suurlähetystöstä kertoo Yle uutisille, ettei hän ole saanut yhteydenottoja Suomesta. Tämä on hänen mukaansa hyvä merkki.

Kaikkonen kertoo Ylelle, että uhrien tunnistamisessa voi mennä jopa pari viikkoa. Thaimaassa oleviin sukulaisiin tai tuttaviin kannattaa ottaa yhteyttä ensisijaisesti tekstiviestillä.

Tulipalon uhrien joukossa on monia ulkomaalaisia. Kuolleista ainakin yksi on singaporelainen. Lisäksi palossa loukkaantui japanilaisia, hollantilaisia ja ranskalaisia turisteja.

Ilotulitteet onnettomuuden syynä?

Santika-niminen yökerho sijaitsee aivan kaupungin keskustassa, turistien suosimalla Ekkamai-alueella.

Paikallisen poliisipäällikön mukaan onnettomuus sai alkunsa ilotulitteista, jotka levisivät esiintymislavan läheltä tulipaloksi. Palon syttymissyyksi on epäilty myös sähkövikaa.

Paikallisen eliitin suosima yökerho tuhoutui uudenvuoden yön palossa täysin. Kaksikerroksiseen rakennukseen mahtuu 1 000 henkeä. Palon syttymishetkellä vuoden vaihtumisen jälkeen yökerho oli täynnä juhlijoita.

Paloviranomaisten mukaan uhriluku nousi suureksi, koska rakennuksessa on erittäin vähän hätäuloskäyntejä ja yläkerran ikkunat oli teljetty.

IL-STT-REUTERS-AFP


Viimeisin tieto ulkoasiainministeriöltä, www.iltalehti.fi nettisivun uutisista:

Suomen ulkoministeriö ei ollut alkuiltapäivään mennessä pystynyt vahvistamaan, onko Bangkokin yökerhopalossa loukkaantunut myös suomalaisia. Suomen viranomaiset ovat edelleen jatkuvasti yhteydessä Thaimaan viranomaisiin tilanteen selvittämiseksi.

Myöskään Ruotsin viranomaisilla ei maan lehdistön mukaan ole vielä tietoa mahdollisista ruotsalaisuhreista.

Britanniassa lehdistö on sen sijaan jo raportoinut paikallisista uhreista. Loukkaantuneiden joukossa on tiettävästi myös muun muassa japanilaisia, singaporelaisia ja hollantilaisia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti