maanantai 7. heinäkuuta 2008

Matkis 13

En oo jaksanu kirjotella Jussin jälkeen mitään. Mutta kerrataanpa menoa reissussa juhannuksena ja sen jälkeen.

Juhannus meni mukavasti. Ensimmäistä kertaa jossain muualla kun Suomessa. Oli ehkä paras juhannus piiiitkään aikaan. Juhannusta tuli vieteltyä Pattiksella ihan Suomi-meininkeissä. Paikallisessa Suomi-baarissa oli jussiteemaiset bileet. Perunaa, makkaraa, silliä ja muuta sellasta. Ihan jees. Homman autentista fiilistä lisäsi se, että näin pohjoismaalaisen perinteisen nyrkkitappelun. Juhannusta, juhannusta, jee!! Illan parasta antia oli hotellilla järjestämämme huonebileet!! Kivaa, niin kivaa. Musiikkia, ruokaa, juomaa ja seuraa. Pari yhteydenottoa kotimaahan. Oikeestaan näissä merkeissä meni koko viikonloppu. Ihan chillaillessa. Paras jussi pitkään aikaan.

Joskus siinä maanantaina tai jotain lähdettiin Cancahanaburiin Bangkokin kautta. Tarkotus oli viettää yks yö BKK:ssa, jossain legendaarisella Khaosan Roadilla. Hyvä, matkan yks tavoitteista täytty tässä kohtaa, kohtaa koska halusin nähdä tuon reissaajien mekan. Se oli pettymys. Pelipaikoille saavuttiin aamulla aikasin, jolloin kadulla oli vähemmän liikennettä kun Kausalan keskustassa perjantai iltana. Ja olin kuvitellut, että katu olis pidempikin, en tiedä miksi. Olinhan tutkinu netissä asiaa aikasemmin ja mulle jäi erilainen käsitys. Asia vissiin näin onkin, koska tuo katu kartan mukaan kai jatkuukin muualle, mutta toiminta vaan on keskittyny tuohon noin kilometrin matkalle. Totta on sekin, että tolta pätkältä löytyy kaikki mitä matkailija tarvii. Guesthousea, hotellii, majotusta joka lähtöön, matkatoimistoja viisumi ym. palveluineen, kauppoja, kaupustelijoita ja sellasta. Illan tultua Khaosan heräsi toden totta eloon. Fiilis oli ihan hyvä. Kuulema kuitenkin nykyään touhu on kauempana siitä mitä se oli vuosia sitten, eli jotain aidompaa reppureissujuttua. Itse kuitenkin nöösimatkailijana tavoitin tota hyvää fiilistä..

Meille majoitus valittiin vähän sivusta Khaosanista, noin kilometrin päässä. Hintaan se ei tainnu vaikuttaa, mutta paikka oli siisti ilmastoitu hotelli useammassa kerroksessa. Pienen kauniin puutarhan uumenissa. Ilmastointi, lämmin suihku, kaapeli-tv, siisti. Hinta 450batia/vrk. Palvelu ihan ok. Asiakaspalveluhenkilö respassa oli vissiin kyllästyny turistien keskusteluyrityksiin Thaimaan kielellä, koska reipas kiitokseni paikallisella languagella tuotti voimakkaan huokauksen ja kyllästyneen oloisen totaalisen nauruun repeämisen :-) Hyvä niin.

Eka ilta tuli pyörittyy shoppailu meiningeissä ympäri BKK:ta olihan meillä taas paikallinen opas mukana. Toria, ostarii, markkinoita oli monenmoisia. Yhdelle markkinoille eksyttiin taksikuskin neuvosta. Oltiin niillä markkinoilla varmaan ainoot länkkärit. Käsitykseksi jäi se, että suuntaus oli enemmän paikallisille ja sen saatto huomata palvelun laadussa, koko ja mallivalikoimassa ja ennenkaikkee hinnassa. Toisaalta hyväkin, koska täällä turistihinnoittelun "vaara" oli pienempi. Mutta itse en kyllä löytänykkään täältä mitään, kokojen puolesta. Olihan sekin kokemus. Makeet shortsit löysin ihan majoituskadulta. Hinta kai vähän korkeempi kun jossain ois voinu olla, ne oli juuri sopivat! Hyvän makutuomarin mielipiteen natsattua tein valintani pitkään jatkuneitten etsintöjen jälkeen.

Taksilla tuli ajeltuu tavallista enemmän, pitkien matkojen takia. Täällä koin ensimmäisen ikävähkön taksi-kuumottaja-kokemuksen. Suhari yritti meidät saada maksamaan sakkojaan, jotka hän sai väärän U-käännöksen takia, ei suinkaan meidän turvavyön käyttämättömyyden takia mitä kaveri pokkana yritti selittää. BTW, meillä muuten oli kaikilla vyöt. Eli käyttäkää tavallisissa takseissa turvavyötä aina. Mutta siis ostosmahdollisuuksia siis BKK:sta löytyy. Tähän tuli tutustuttua. Yö-elämän tutkiminen jäi nyt yllättävän vähälle. Tai no sekin on suhteelista. Ei oikeen ollu fiiliksiäkään. Väsymystä ja stressiä tulevista työ yms. jutuista, joita tässä vaiheessa oli jo joutunu selvittelemään.

Aamulla väsyneenä päätettiin, että ollaankin vielä toinen päivä, ei jaksa lähtee aikasin aamulla viel minnekkään.. :-) Joo nukutaan ja lähteään vasta huomenna jatkamaan Canhanaburiin.. Näin tehtiin ja hilluttiin samoissa meiningeissä tääkin päivä. Illalla irtoskin jo vähän bilemeininkiä. Tavattiin kadulla USAlainen jamppa, jonka kanssa oli ihan kivat keskustelut. Diskossakin tuli käytyä. Noh olihan se ilta!

Vähän hankala kirjotella näitä tälleen jälkikäteen. Yritän latautua fiilikseen ja palaan astialle. Nyt mentävä. Moro ja palataan..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti