torstai 24. heinäkuuta 2008

Kaunista

Hei taas. Kiire. En oo kerenny nyt kirjottelemaan, mutta aivotyöskentelen kokoajan. Vaasankin ympäristössä ja näissä kuvioissa on täällä monia mielenkiintosia ruodittaviakin juttuja.. Kaikkee Raippaluodon siltoja sun muuta, mukavia ja "mukavia" ihmisiä ym. Siihen kun on aikaa.

Tiistai aamuna heräsin taas aurinkonpaisteeseen.. Se saa hymyilemään. Säteet antaa voimaa ja uskoa! Senkin jälkeen se lämpö on lämmittänyt ja tähtiä näkynyt!! Tämä sääennuste lupaa hyvää, toivottavasti ei ennusteet taas kuse!





Huom! Tekstien kommentointi mahdollista klikkaamalla tekstin lopussa olevaa "X kommenttia" kohtaa! Kaikki raflaafa - tai vähemmän, kommaus, mielipiteet, omat jutut ym. tervetullutta. Olkaa hyvät! Interaktiivista sisällöntuotantoa tai jotain.. ;-)

maanantai 21. heinäkuuta 2008

Ohitsekiitävää. Sade.

Eilinen ilta päättyi synkkään sateeseen ja myrskyyn..! Tämä aamu ei alkanu ihanalla aurinkon paisteella. Sade ruoskii ja poskella valuu jotain, sadepisara. Mikähän kurkkuakin painaa? Joku flunssa tai jotain. Hyvää yötä. Kattelen unia "hymyilevästä ja aurinkoisesta tähden lennosta..."



Huom! Tekstien kommentointi mahdollista klikkaamalla tekstin lopussa olevaa "X kommenttia" kohtaa! Kaikki raflaafa - tai vähemmän, kommaus, mielipiteet, omat jutut ym. tervetullutta. Olkaa hyvät! Interaktiivista sisällöntuotantoa tai jotain.. ;-)

torstai 17. heinäkuuta 2008

Maakuntaturnee Matkis - Vaasa

Eilinen ja tämäkin päivä alkoi ihanalla aurinkonpaisteella... ;-)) Siistii!

Täällä ollaan.. Kauniissa merenrantakaupungissa Vaasassa! Työ tyuppisellä keikallahan täällä ollaan mutta äsken mulla oli muutama tunti aikaa käydä haistelemassa keskustan tuulia.. Ihan kiva näköstä. Kansainvälinen meininki.. :-) Kivoja kauppoja ja kahviloita sun muuta sellasta ja jännä parkkihalli torin alla. Keskellä toria oli tekeillä Beach Volley kenttä. Varmaan joku kiva peli tulossa siihen. Ihan siisti kaupunki, millasiahan ihmiset mahtaa olla? Ei ainakaan otannan perustella kovin kohteliaita. Kiireisiäkin ovat. Mutta vaikee sanoo näin parin tunnin perusteella. Täällä on myös tällä hetkellä menossa Suvisaaren kaupunginosassa Vaasan asuntomessut! Makeita mökkejä ja kaikkee asumiseen liittyvää. On tullut pyörittyä ja tälläkin hetkellä oleskelen ihan lähimaastossa. Jatkan tutkimuksia. Raportoin taas. Blogihiljaisuus ja varatajuus hetkeksi.

Alla lainaus Hikipedia huumorisivustolta -Hikipedia, älyvapaa luulosanakirja, jonne kuka tahansa voi raapustaa.

Vaasa on käpykylä Peräjäämeren rannikolla Pohjanmaalla, joskin jälkimmäistä sijainnin määritelmää eivät paikkakuntalaiset itse ole vielä tunnustaneet. Paikka on Suomen kartan aurinkoisin kärpäsenpaska, jos ei sada. Alue on tunnettu kuolleesta ilmapiiristä, etäisestä sijainnistaan ja jatkuvista tietöistä keskustassa. Vaasalaiset itse kokevat kuitenkin elävänsä vilkkaassa ja kosmopoliittisessa metropolissa ja yrittävät hartaasti puhua stadin slangia korostaakseen paikkakunnan city-henkeä ja omaa epämaalaisuuttaan. Vaasassa kulminoituu rantaruotsalainen puppelipoikakulttuuri ja pohjanmaalainen puukkojunkkariperinne.

Vaasan kaupunkia ympäröi umpiruotsalaisten kuntien armeija, jotka omalla toiminnallaan ovat vaikeuttaneet palvelujen suomenkielistä saatavuutta. Vaasan tilanne on kriittinen. Suomalaisilla on pieniä salaseuroja viemäreissä, joissa saa puhua suomea ilman, että ylimieliset ruotsalaisjohtajat kuulisivat. Tämäkään ei toki tahdo onnistua kun pohojalaaset ovat tuppisuita, ja jos puhuvat niin uhoavat toisensa kumoon.

Ruotsalaiset painavat Vaasan suomenkieliset mereen vähin äänin, tuppisuita kun ovat. Uusi asuntoalue joudutaan rakentamaan meren mutaan Suvilahteen. Kovaa rakennusmaata olisi ruotsalaisen kyläpäällikön kotitanhuvilla 4 km päässä Vaasan torilta Sepänkylässä mutta sitä ei finntuppien anneta miehittää.

Johto

Vaasan perusrehellisenä kaupunginjohtajana toimii Markku Lumio, jonka suurimpana julkisena saavutuksena voidaan mainita kävely Tallinnan keskustassa Keski-Pohjanmaan Osuuskaupan rahoilla. Lumion poikkeuksellisia saavutuksia on muitakin. Hän lienee ainoa kaupunginjohtaja, joka on oikeudessa joutunut sekä esittelemään Tallinan-tuomisten kuitteja että kieltämään olleensa Tallinnassa maksullisten naisten talossa Maxissa.

Lumion parhaimmat kaverit ovat Heikit (Vehkaoja ja Kouhi ja Lonka . Heidät on nähty liikkuvan kolmistaan osuuskaupan helikopterikyydillä myös Lapin ruskatuntureilla. Vaasan käräjäoikeus luonnollisesti vapautti perusrehellisen Lumion lahjusrikkomussyytteistä (taas).

Muita vaasalaisia vekkuleita on kaupungin kehitysjohtaja J.J. Pitkämäki, (Jorma) joka tunnetaan paremmin lempinimellä Zei Zei. Zei Zei on saavuttanut mainetta muun muassa muuttamalla omakotitalonsa tonttia kaupungin kaavoittamalle alueelle siirtelemällä kiviaitaa ja laitattamalla tontilleen tienpätkän puistikoksi kaavoitetun alueen lävitse. Zei Zei on tietysti myös harras kristitty.

Kiinnostava vaasalainen on myös pääkaavoittaja Tapio Ivakko. Ivakon karaktäärin määrittelemiseksi riittänee, että paikallisella foorumilla kerrottiin Ivakon usein käyvän syömässä paikallisen suurgynderin kanssa ilmaisia lounaita. Gryhderin valkoinen mersu odottelee Ivakkoa aivan Hallintotalon nurkan takana.

Kaupungin luottamusmiehistä merkittävin on demareiden Raimo Rauhala. Rauhalan tuntomerkkinä on punainen urheilumallinen auto, jonka hän kuittasi hyvistä palveluistaan kaavamuutoksissa. Rauhalasta on sanottu, että häneen ei osuisi edes kirnussa kirnunvarrella; sen verran kiertoa miehestä löytyy.

Ristinummi

Ristinummen rakennus aloitettiin vuonna 1971. Kaupunki päätti perustaa alueen köyhemmille asukkaille. Äkkiä saatiin aikaan rumia kerrostaloja ja harmaata betoseinää, sekä alueelle tungettiin kaikki joita ei haluttu tavallisten ihmisten naapureihin. Ristinummi on yksi maailman vaarallisimmista lähiöistä nykyisin, ja siellä huumebisnes rehoittaa eniten koko maailmassa. Ristinummella sijaitsee monia Coffee Shoppeja, Huoraklubi Sniper, Räkälä Ristikka joka on etenkin teinien suosiossa. Myös kuuluisa Hengari Samu vierailee usein Ristinummella, ja nauttii asukkaiden isosta arvostuksesta. On myös huhuttu että kuuluisa Rap-Artisti "Trikki" olisi paljasjalkainen Ristinummelainen, mutta hän kiisti väitteet sanoen "En Juo" Ristinummea on myös sanottu Mediassa Nistinummeksi.

Västervik

Västevikin rakennus on aloitettu jo 1997 [? ei varmaa].Västervikissä ei ole yhtään elämää,aluetta ei ole tutkittu edes kunnolla koska tutkimusmatkailijat ovat aina kuolleet liian kovaan lasten huutoon tai ovat muuttaneet itse sinne.Västervikissä uskotaan elävän enemmän ihmisiä kuin minimanin omistaja.Ehkä ihmiset eivät koskaan saa tietää Västervikin henkilömäärää tai mitä Västervikissä tapahtuu...

Hoviska

"...haluutsä turpaan?!..." -joku "...s11z viDDu mä 00n gÄnn1zzÄ!" -teini Näitä sanoja kuulet kun menet hovioikeuden rantaan.Paikkaa kutsutaan hoviskaksi koska parempaa ei olla saatu aikaan.Hoviskalla kannattaa käydä vappuna,koulujen päättäjäisinä,juhannuksena,muuten vaan ja huvilakauden päättäjäisinä.

Edellisen kursivoidun tekstin lähde: http://hiki.pedia.ws/wiki/Vaasa



Huom! Tekstien kommentointi mahdollista klikkaamalla tekstin lopussa olevaa "X kommenttia" kohtaa! Kaikki raflaafa - tai vähemmän, kommaus, mielipiteet, omat jutut ym. tervetullutta. Olkaa hyvät! Interaktiivista sisällöntuotantoa tai jotain.. ;-)

tiistai 15. heinäkuuta 2008

ตะวัน

Moi!! :-) Tänään ja eilen taas paistoi aurinko..! :-)) Pienestä on asiat kiinni..

Huomenna heilahdan noin viikoksi Vaasaan!! Eiköhän sieltäkin jotain keksitä. Viimeviikolla kävin tekemässä tutkimuksia Sädis ja Jojensuussa. Inspiroivia ympäristöjä nekin. Eli mahdollisesti koitan kehitellä jotain juttusarjaa maakuntamatkailun silmin.. Kiitos mittavalle määrälle lukijoitani! Nyt mun ei tarvi kirjoitella pelkille seinille, koska suurin osa kavereistani on jo kyllästyny ainaiseen jauhamiseen samaisista aiheista.. :-) Parhaiksi skilseikseni olen kuulut mainittavan tyhjän puhumisen ja leivästä paskan tekemisen..! No kiitti noistakin meriteistä. Kaikki ei kai pääse es niihin..

Yleissäätäminen sekä työ, että siviilisektoreilla on taas tutulla hektisellä mallillaan. Hyvä juttu. Rupeen myös saamaan taas otteen hommista. No siis ainakin tottumaan. Visio on selkeä ja tavoite pysyy mielessä. Niitä on monia, yksi niistä on suunnitella seuraavaa reissua!! Ja siihen liittyy monia juonteita. Jotain isompaa ja pidemmälle vietyä on kehitteillä.. Saapi nähdä. Lupaan, että tuutte pitämään siitä! Tätä salaisuuden verhoa tulen raottamaan myöhemmin, ihan piankin, sekä myös niitä tarinoita on tulossa lisää. Kehitteillä on myös fiktion ja faktan sekoitelmalla maustettu tarina.. Tämä ei jää tähän..!! ;-)

Lisätty linkkejä oikean reunan linkkilistaan!

Huom! Tekstien kommentointi mahdollista klikkaamalla tekstin lopussa olevaa "X kommenttia" kohtaa! Kaikki raflaafa - tai vähemmän, kommaus, mielipiteet, omat jutut ym. tervetullutta. Olkaa hyvät! Interaktiivista sisällöntuotantoa tai jotain.. ;-)

lauantai 12. heinäkuuta 2008

ฝน

Tänään ei paista aurinko..!



Lisätty kuvalinkki oikean reunan linkkilistaan!! Lisää tulossa. Myös tekstit.

perjantai 11. heinäkuuta 2008

Sun..















































kuvatekstit alhaalla





Kuunnelkaa tää hyyyyvä biisi!! Kädet ilmaan!! Saa fiilistellä.. :-)


Tänään paistaa aurinko..!! Niin maan päällä kuin mielessäkin..! :-)) Pienet ohitsekiitävät hetket voivat viedä kauas pois. Se oikea hetki. Pienikin. Sillä voimalla jaksaa kiireen, väsymyksen, stressin ja masennuksen keskellä! Tänään olen onnellinen, iloinen ja tyhmä!! Hymyilen!!

Mielen valtaa positiivinen olo... Asiat on hyvin. Tulevaisuus nostaa päätään. Vittu, mähän teen mitä haluun. Toteutan yhden, toisen ja kolmannen tavoitteen! Uskon siihen! Kova duuni eessä ja onnee tarvitaan. Juttelin yhen hyvän kaverini kanssa äsken puhelimessa. Siistii! Mulla on sellasia. Ehkä joku ihan erityinen.. ;-) Hehkutin vieläkin mahtavaa reissuu!

Blogiltakin jo tutun "Herra L:n" tekstiviesti mulle hetki sitten, ennen tän tekstin julkaisua:

Tilanne päivitys: takana 89h/vk töitä, nukkunut suht hyvin, kamat pakattuna, kahvia ja tupakkaa parvekkeella ja sää suosii.....vittu... Matka ******* tai mistä sitä koht ittesä illan mittaan löytääkään...aivan sama! Tänää on hyvä päivä!

Vastaukseni:

Nimenomaan!! Tänään on hyvä päivä!!! (täälläkin) Ehkä huomennakin, kuka tietää?! Annat vaan tuulen kuljettaa.. Levoton lepää ja tartut nallesta lujaa kiinni ja annatte huultenne kohdata! :) Vähintään 12x! Hauskaa reissua!! Aurinko hymyilee tänään!!!

HAUSKAA VIIKONLOPPUA!!! Sydämellisiä terkkuja kaikille ja kaikkialle!! En unoha teitä!! Erityisesti jonnekkin.. ;-)




Ylin: Miami Vice hengessä.. Eikun Jomtien Beach, Pattaya. Aamulla. Täällä tosiaan tavoittaa jotain samaa fiilistiä kun Rocket ja Stubs. Muskelivenettä, vesiskootteria, iloisia ihmisiä.. Varmaan myös kaikkea sieltä kääntöpuolelta. Etenkin yöaikaan..

Keskimmäinen: "Kotia kohti.." Suosikkikuviani..

Alin: Jomtien Beach, Pattaya (nii'i kävin kyllä Pattiksellakin..;)


maanantai 7. heinäkuuta 2008

Tulevaa vai mennyttä

Moro!

Tätä tekstiä kirjotellessani istun "kotona" Suomessa, Lahdessa kantamestakahvilassani. Fiilikset on perseestä!! Ei kiinnosta yhtään. Vajaa viikko takana töitä liian lyhyen kuukauden reissun jälkeen.. Se jäi jotenkin kesken ja selvää onkin, että reissu taas lähdetään heti josjakun se on mahdollista. Ennenkun lumet tulee..?! :-P

Vittu, eletään heinäkuuta. Ulkona on jotain 7c' astetta lämmintä! Vielä on kesää jäljellä..!! Just nyt en tiedä pitäskö itkee vai nauraa, luultavasti ensimmäistä. Olo on aika villi ja hyvä. öö "villi" Mitäköhän toi tarkottaa..? Jossain rinnan seutuvilla tuntuu jännää, ihanaa kutisevaa tunnetta. Se johtuu enimmäkseen viimeisestä kuukaudesta. Niistä kokemuksista, hetkistä, asioista, puheesta ym. Se seura, ympäristö, kaikki, paino sanalla seura. Vain oikea hetki ja lähellä jotain merkitsevää.. Vaikea kuvailla sanoin, sanoa se täällä. Mietin edelleen keinoa..

"Mulla ei oo asuntoo, rahaa, duunii, ei mitään. Mutta oon onnellinen.." tai "Tämä ei jää tähän, Aion myydä kaiken irtaimistoni, irtisanoa vuokrasopimukseni ja tehä ihan vitusti duunia, että mä pääsen taas reissuun" Aivan, se oli lainaus, mutta tunnen samaistuvani tuohon idoleitteni Madventures Riku Rantalan ja Tunna Milonofin ja erään toisen reissaajan sanoihin. Noilla mennään. No on mulla asunto, ens viikolla pitäs tulla selvyys siihen asiaan. Töitäkin ois ihan vitusti kun vaan kerkeis ja jaksais tehä kaiken. Hyvä niin, se auttaa... Matkailu avartaa, levoton sielu lepää. Mitä tämä on, en tiedä. Ihan sama, en mieti. Tulevaisuus näyttää. En aio jäädä paikalleni. Tiedän mitä teen. Sitä odotellessa on monta asiaa hoidettavana, kova duuni tehtävänä, verta ja kyyneleitä edessä. Tätä mahdollisesti lukeva ymmärtänee..

Matkis 13

En oo jaksanu kirjotella Jussin jälkeen mitään. Mutta kerrataanpa menoa reissussa juhannuksena ja sen jälkeen.

Juhannus meni mukavasti. Ensimmäistä kertaa jossain muualla kun Suomessa. Oli ehkä paras juhannus piiiitkään aikaan. Juhannusta tuli vieteltyä Pattiksella ihan Suomi-meininkeissä. Paikallisessa Suomi-baarissa oli jussiteemaiset bileet. Perunaa, makkaraa, silliä ja muuta sellasta. Ihan jees. Homman autentista fiilistä lisäsi se, että näin pohjoismaalaisen perinteisen nyrkkitappelun. Juhannusta, juhannusta, jee!! Illan parasta antia oli hotellilla järjestämämme huonebileet!! Kivaa, niin kivaa. Musiikkia, ruokaa, juomaa ja seuraa. Pari yhteydenottoa kotimaahan. Oikeestaan näissä merkeissä meni koko viikonloppu. Ihan chillaillessa. Paras jussi pitkään aikaan.

Joskus siinä maanantaina tai jotain lähdettiin Cancahanaburiin Bangkokin kautta. Tarkotus oli viettää yks yö BKK:ssa, jossain legendaarisella Khaosan Roadilla. Hyvä, matkan yks tavoitteista täytty tässä kohtaa, kohtaa koska halusin nähdä tuon reissaajien mekan. Se oli pettymys. Pelipaikoille saavuttiin aamulla aikasin, jolloin kadulla oli vähemmän liikennettä kun Kausalan keskustassa perjantai iltana. Ja olin kuvitellut, että katu olis pidempikin, en tiedä miksi. Olinhan tutkinu netissä asiaa aikasemmin ja mulle jäi erilainen käsitys. Asia vissiin näin onkin, koska tuo katu kartan mukaan kai jatkuukin muualle, mutta toiminta vaan on keskittyny tuohon noin kilometrin matkalle. Totta on sekin, että tolta pätkältä löytyy kaikki mitä matkailija tarvii. Guesthousea, hotellii, majotusta joka lähtöön, matkatoimistoja viisumi ym. palveluineen, kauppoja, kaupustelijoita ja sellasta. Illan tultua Khaosan heräsi toden totta eloon. Fiilis oli ihan hyvä. Kuulema kuitenkin nykyään touhu on kauempana siitä mitä se oli vuosia sitten, eli jotain aidompaa reppureissujuttua. Itse kuitenkin nöösimatkailijana tavoitin tota hyvää fiilistä..

Meille majoitus valittiin vähän sivusta Khaosanista, noin kilometrin päässä. Hintaan se ei tainnu vaikuttaa, mutta paikka oli siisti ilmastoitu hotelli useammassa kerroksessa. Pienen kauniin puutarhan uumenissa. Ilmastointi, lämmin suihku, kaapeli-tv, siisti. Hinta 450batia/vrk. Palvelu ihan ok. Asiakaspalveluhenkilö respassa oli vissiin kyllästyny turistien keskusteluyrityksiin Thaimaan kielellä, koska reipas kiitokseni paikallisella languagella tuotti voimakkaan huokauksen ja kyllästyneen oloisen totaalisen nauruun repeämisen :-) Hyvä niin.

Eka ilta tuli pyörittyy shoppailu meiningeissä ympäri BKK:ta olihan meillä taas paikallinen opas mukana. Toria, ostarii, markkinoita oli monenmoisia. Yhdelle markkinoille eksyttiin taksikuskin neuvosta. Oltiin niillä markkinoilla varmaan ainoot länkkärit. Käsitykseksi jäi se, että suuntaus oli enemmän paikallisille ja sen saatto huomata palvelun laadussa, koko ja mallivalikoimassa ja ennenkaikkee hinnassa. Toisaalta hyväkin, koska täällä turistihinnoittelun "vaara" oli pienempi. Mutta itse en kyllä löytänykkään täältä mitään, kokojen puolesta. Olihan sekin kokemus. Makeet shortsit löysin ihan majoituskadulta. Hinta kai vähän korkeempi kun jossain ois voinu olla, ne oli juuri sopivat! Hyvän makutuomarin mielipiteen natsattua tein valintani pitkään jatkuneitten etsintöjen jälkeen.

Taksilla tuli ajeltuu tavallista enemmän, pitkien matkojen takia. Täällä koin ensimmäisen ikävähkön taksi-kuumottaja-kokemuksen. Suhari yritti meidät saada maksamaan sakkojaan, jotka hän sai väärän U-käännöksen takia, ei suinkaan meidän turvavyön käyttämättömyyden takia mitä kaveri pokkana yritti selittää. BTW, meillä muuten oli kaikilla vyöt. Eli käyttäkää tavallisissa takseissa turvavyötä aina. Mutta siis ostosmahdollisuuksia siis BKK:sta löytyy. Tähän tuli tutustuttua. Yö-elämän tutkiminen jäi nyt yllättävän vähälle. Tai no sekin on suhteelista. Ei oikeen ollu fiiliksiäkään. Väsymystä ja stressiä tulevista työ yms. jutuista, joita tässä vaiheessa oli jo joutunu selvittelemään.

Aamulla väsyneenä päätettiin, että ollaankin vielä toinen päivä, ei jaksa lähtee aikasin aamulla viel minnekkään.. :-) Joo nukutaan ja lähteään vasta huomenna jatkamaan Canhanaburiin.. Näin tehtiin ja hilluttiin samoissa meiningeissä tääkin päivä. Illalla irtoskin jo vähän bilemeininkiä. Tavattiin kadulla USAlainen jamppa, jonka kanssa oli ihan kivat keskustelut. Diskossakin tuli käytyä. Noh olihan se ilta!

Vähän hankala kirjotella näitä tälleen jälkikäteen. Yritän latautua fiilikseen ja palaan astialle. Nyt mentävä. Moro ja palataan..