sunnuntai 4. huhtikuuta 2010

Thaimaan levottomuudet


Tilanne jatkuu. Päivittelen huomenna juttua "Reissarin rapsalla"

Alla lainaus Yle.fi nettisivuston ulkomaan uutisista.

Kymmenet tuhannet osoittavat mieltä Bangkokissa - useita kauppakeskuksia suljettu


julkaistu eilen klo 09:17, päivitetty eilen klo 21:22

Thaimaassa kymmenet tuhannet mielenosoittajat ovat kokoontuneet pääkaupungin Bangkokin kaduille vaatimaan hallituksen eroa ja uusia vaaleja. Punapaidoiksi kutsutut mielenosoittajat ovat jatkaneet mielenilmauksiaan hallitusta vastaan jo kolmen viikon ajan.

Mielenosoitusten järjestäjät sanoivat etukäteen, että lauantain protesti tulee olemaan suurin sitten 14. maaliskuuta, jolloin tuorein protestiaalto alkoi yli 100 000 ihmisen mielenosoituksella. Pääkaupunkiin odotettiin lauantaina tuhansia uusia mielenosoittajia.

Pääministeri Abhisit Vejjajiva on pannut liikkeelle 50 000 sotilasta, poliisia ja muuta turvallisuushenkilöstä valvomaan mielenosoittajien marssia kohti Bangkokia.

Noin puolisen tusinaa ostoskeskusta on sulkenut ovensa protestiksi mielenosoittajille - mukaan lukien Kaakkois-Aasian toiseksi suurin ostoskeskus Central World.

Entisen pääministerin Thaksin Shinawatran kannattajat, niin sanonut punapaidat, ovat leiriytyneet parlamenttitalon edustalla jo kolmen viikon ajan. Mielenilmausten odotetaan jatkuvan vielä ainakin kahden viikon ajan.

Jännitettä Bangkokissa lisää mielenosoittajia vastustavat mielenosoittajat, jotka ovat puolestaan sonnustautuneet vaaleanpunaisiin paitoihin.

Noin tuhat vaaleanpunapaitaa osoitti mieltään Bangkokissa perjantaina. Heidän mielestään punapaitojen vaateet hallituksen erosta ovat järjettömiä ja jo pitkään jatkuneet suurmielenosoitukset vain haittaavat elämää Bangkokissa.

Reuters, AFP, YLE Uutiset


Oletko mestoilla, ytimessä? Istutko juurikin nyt siinä kivassa kahvilassa ja "kahvilassa" Changi kourassa? Neppaappas tänne tarinasi, vaikka kuvien kera, niin tarjoan uuden. Se onnistuu lähettämällä mailia mulle ossuun; vmkosunen@hotmail.com, tai alla olevan ohjeen mukaisesti kommaus-toiminnolla. Kiitos.








Huom! Tekstien kommentointi mahdollista klikkaamalla tekstin lopussa olevaa "X kommenttia" kohtaa! Kaikki raflaafa - tai vähemmän, kommaus, mielipiteet, omat jutut ym. tervetullutta. Olkaa hyvät! Interaktiivista sisällöntuotantoa tai jotain.. ;-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti