lauantai 20. helmikuuta 2010

Thaimaan levottomuudet




Päivitetty 20.2.10, klo 1550:

Matkaajat Thaimaasta kertoo, että tilanne ei julkisesti katukuvassa näy turistin tai reissarin näkökulmasta ja arjessa olennaisissa määrin keskeisilläkään alueilla. Poliisin toiminta on rauhanomaista ja huomio kiinnittyy arkisiin asioihin, paikalliset häärivät omaa elämäänsä eteenpäin ja tilanne otetaan tilanteena alleviivamatta sitä.

Vellu: " No miltä siellä Siiamissa näyttää? Viuhuaako luodit ja pillit huutaa? Onko meno suorastaan henkeä salpaava?

Matkaaja Jartsa: "En oo kyllä mitään varaa huomannu, mitä nyt tavanomainen Bangkokin liikenne :) "

Vellu: "No niinpä niin, siinä taas Keltainen lehdistö teki itselleen oikeutta. Arvioni oli suht oikean suuntainen. Miten siellä muuten menee? Onko lämmintä?"

Matkaaja Jartsa: "Pitäs varmaan seurata niitä Iltapäivälehtiä, että tietäs mitä täällä tapahtuu. Lämmintä on, mä lähen vatkaamaan kermaa, palataan myöhemmin. Moro"


Vellu: "No mitä Jusuf? Miten sulla menee siellä Metropolissa? Roilottaako homma, ootko joutunu poliisin koplaamaks?

Reissari Jusuf: "Vitusti ihmisiä, vielä enemmän toyota corolla taxeja ja ihan saatanan paha haju joka paikassa"

Vellu: "Eli ei mitään ihan olennaista muutosta siihen kun viimekskään? Ghangi Beer virtaa ja pukukauppaa voipi vieläkin tehä ujosti tinkien jokaisessa kadunkulmassa Eastista Westiin?

Reissari Jusuf: "Juu ei, kaikki ennallaan, pilvenpiirtäjät on tätä Bangkokin parasta antia! Onko jossain uutisissa ollu muka jotain jossain siellä Härmässä?"

Vellu: "Joo, joku lööppilehti mainitsi asiasta eilen, että siellä olis meno kun Haminan torilla.."

Reissari Jusuf: "Selvä, mä muuten ostin uutta pukukangasta.."

Kyllä, kyllä. Jäädäänpä kuulolle.. Mitä Jartsa vatkaa huomenna ja suuhunsa panee tai onko Jusufin vaatekaappi loistava huomennakin! :D



Tänään 0050:

Tilanne elää Thaimaassa. Tämän päivän Keltaisen lehdistön painos rummutti isoon ääneen aukean verran, että "VAROKAA BANGKOKIA"

Kuitenkaan en ole havainnut missään varteen otettavassa uutiskanavassa mitään mainintaa tuosta asiasta. En myöskään löytänyt intterneetistä aiheeseen liittyen mitään ajankohtaista näin kymmenen minuutin kuukkeloinnin jälkeen. Palaan asiaan aamulla kunhan olen saanut BKK:n paikallisreportterilta raportin ja kuvamatskua tilanteesta tuolla sykkeessä.

Kuitenkin; mainittu lehti kertoi, että tilanne on kuuma. Entisen syrjäytetyn pääministerin tukijat ovat levottomana, koska Thaksinen eräitteen spekulaatioitten mukaan väärydellä hankittu valtava, noin 1,6 miljardjin euron omaisuus uhataan valtion toimesta takavarikoida. Mm. päätöksiä tekeviä tuomareita on uhkattu ja pääministerin kanslian lähellä räjäytetty pommi, joka ei aiheuttanut ilmeisesti uhreja, sekä toisaalta löydetty suuri määrä räjähdettä. Armeija ja poliisi on asettanu lehden mukaan yli 160 tiesulkua ympäri Bangkokia, tehden satunnaisia tarkastuksia autoihin, etsien aseita. Myös Veijavin, nykyisen pääministerin suojaavia turvallisuustoimia on korotettu. Tilanteen arvioivan olevan kuumimmillaan seuraavat kymmenen päivää.

Miten on taas mahdollista, että uutiskanavat ei reagoi tähän? Vai onko nyt vaan allekirjottanut ite kujalla.. Oman ja muiden paikalla olleiden ja asiaa myös seuranneen ja tuntevan tulkinnan mukaan edellisen kärjistymisen aikoihin käyty uutisointi oli vääristynyttä, antaa epäobjektiivisen ja liioiteltua ottaen huomioon sen uutisoinnin lähestymistavan matkailun näkökulmasta. Levottomuudet eivät näkyneet suuresti saatikka vaikuttaneet matkaajien tai edes turistien oleskeluun millään alueella, joitakin yksittäisiä tapauksia lukuunottamatta. Aikaisemmissa postauksissani olen kritisoinut UM:n aktiivisuutta tiedottamisessa. Mielipiteeni asiasta on muuttunut, koska se lienee ollut se tilanteen ja totuuden mukaisin tapa toimia.

Tämä kommentointini ei kuitenkaan edelleenkään ole väheksyntä Thaimaalaisten poliittista tilannetta ja heidän elämäänsä todellisuutta kohtaan.

Jään seuraamaan tilannetta ja palaan viikonlopun aikana "matkaaja paikan päältä" - jutun merkeissä ja toivottavasti paremman uutistiedon kanssa.
















Huom! Tekstien kommentointi mahdollista klikkaamalla tekstin lopussa olevaa "X kommenttia" kohtaa! Kaikki raflaafa - tai vähemmän, kommaus, mielipiteet, omat jutut ym. tervetullutta. Olkaa hyvät! Interaktiivista sisällöntuotantoa tai jotain.. ;-)