maanantai 30. marraskuuta 2009

Finnair ulosmarssi! JeeJee!

Tällätavalla!!! Lienee hyvä, että en ota kantaa negatiivisella tavalla tuohon mielenilmaukseen! Olishan työnantajan puolelta ollut muitakin vaihtiksii! Siis myös vähemmän mukavia työntekijöille! Ja mielipiteen luomiseen riittää pelkästään se, mitä tuo "vastuuttomuus" aiheuttaa matkustajille..


Alla lainaus HS.fi uutisista.


Finnairin maapalvelujen ulkoistus johti ongelmiin yhtiön lentoliikenteessä


Finnair siirtää Helsinki-Vantaan lentoaseman matkatavara- ja asematasopalvelut ja niiden 500 työntekijää jo huomenna henkilöstövuokrausyhtiö Baronalle. Samoin huomenna astuu voimaan sopimus, jolla rahtiterminaalin 130 varastotyöntekijää siirtyvät Suomen Transval-nimisen yrityksen leipiin.

Näiden päätösten taustalla on "konsernin rakenteellinen kehittäminen", kuten yhtiön tiedotteessa sanotaan. Finnair-konsernin maapalveluyhtiö Northportin viidensadan työntekijän kohdalla ongelma on myös työn erittäin epätasainen jakaantuminen.

Finnairin Aasian-liikenteen tarpeet ovat synnyttäneet maapalveluihin muutaman päivittäisen ruuhkahuipun, joiden ulkopuolella työtä on ollut vähän.

"Osa-aikatyön sijasta Barona pystyy tarjoamaan enemmän täysipäiväistä työtä lentokentällä ja sen läheisyydessä", Finnairin varatoimitusjohtaja Lasse Heinonen sanoo lausunnossa. Rahdin varastotyöntekijöiden osalta kysymys on Heinosen mukaan siitä, että "uudet toimijat tarjoavat joustavammin ja monipuolisemmin työtä henkilöstölle."

Nyt tehdyt päätökset koskevat siis vain osaa Northportin ja rahtiyhtiö Finnair Cargo Terminal Operationsin henkilöstöä. Northportin asiakaspalvelutoiminnot ja rahdissa muut kuin varastotoiminnot säilyvät yhä Finnairissa.

Ulkoistamisen kohteeksi joutuneet työntekijät reagoivat nopeasti. Helsini-Vantaan matkatavaroiden käsittelystä ja asiakaspalvelusta marssi saman tien maanantaina iltapäivällä ulos lähes koko työvuoro eli noin 200 työntekijää, mikä aiheutti pahoja häiriöitä matkustajille. Finnair ilmoitti pyrkivänsä hoitamaan maanantain lennot normaalisti, mutta myöhästymiset ja yksittäiset peruutukset ovat mahdollisia.

Yhtiö kehottaa asiakkaitaan saapumaan kentälle ajoissa ja välttämään mahdollisuuksien mukaan lähtöselvitettävän eli koneen ruumaan menevän matkatavaran mukaan ottamista. Lisätietoja löytyy yhtiön nettisivuilta osoitteesta http://www.finnair.fi/info .

lauantai 14. marraskuuta 2009

Haavoittuvuus

http://www.miehetovathaavoittuvia.fi/viewer.php?id=204cac4aa254c1ffb0c357bbe09f144680f415d2